Mikor jön gazdasálilag rendbe az ország?
Mikorra várható körülbelül, ki mit jósol, ki mit lát?
2018-ban valószínűleg a Jobbik kerül kormányzásra.
Talán akkor?
Én például mit tehetek mint egyén, hogy pozitív értelemben tudjak hozzájárulni Magyarország jövőjéhez?

Valószínűleg sohasem, Magyarország gazdasága csapdában van.
Marad az 1-2 százalékos GDP növekedés, ennél több nem hozható ki belőle, jelenleg.
Magyarország addig nem lesz képes ugrásszerű gazdasági növekedésre, míg meg nem oldja a demográfiai gondokat.
Ez minden ország gazdaságát visszaveti.
Ha képes lenne megoldani, akkor a fizetésekről lelehetne venni terheket, melyek emiatt növekednének.Ebből következik, hogy a fogyasztás is növekedne.
Fogyasztás nélkül pedig nem működik a kapitalista gazdaság.

11: Amíg megy a szarakodás a devizahitelek körül, addig nem fog növekedni a fogyasztás. Csak a mai árfolyamugrás 377.000 szerződést érintett, ami ha nagylelkű vagyok, 800.000 emberre vonatkozik. Ennyi embernek fog 5-10.000 forinttal csökkenni a fogyasztása.
De sok ember eddig nem lát el, csak az szúrja a szemüket, ha valami kicsit próbál nekik ""segíteni"" a kormány.

# 13/13 Időpont ma 17:17
Ugyanez a kormány engedte be a devizahiteleket, és tartotta magas kamaton a forinthiteleket. Mégis minek örüljünk Vincent?
Plusz ugyanez a kormány vett ki súlyos ezreket-tízezreket a legszegényebb réteg zsebéből az egy kulcsos adóval. És cserébe ellehetetleníti a vállakozást, a középréteget meg letaszítja középről. Tényleg, de qrva jó!

14: Úgy érzem, mintha engem támadnál, pedig egyetértek veled. Legjobban mi szoptuk meg a mai nappal, mert nem jelzálogalapú a hitelünk.
Viszont azon gondolkodtam, hogy talán a egyoldalú kamatemelésből és árfolyamrésből visszajön annyi, hogy nem emelkedik annyira a törlesztő, mint egyébként.
Amúgy a saját példánk is azt mutatja, hogy mi a baj az országgal. Van 300.000 forintos bevétel, amiből viszont 200.000 megy törlesztésre és számlákra (mostantól talán még több is fog). Innentől fogva mi nem fogunk nyaralni a Balatonnál, nem fogunk vacsorázni menni az étterembe, nem fogunk új mobilt venni, új kocsit venni, új ruhát venni, semmit. Ráadásul az élelmiszerből is a szarabbra fogunk fanyalodni, mert arra lesz pénz.
Nem lesz fogyasztás. A mi példánk pedig még kutya füle ahhoz képest, ahol már bedőlt hitelesek vannak és szorongatják őket a bankok. Örülhetnek, ha hetente egyszer meleget ehetnek.
(Közben eszembe jut, hogy úgy volt: Orbán bevezette az állami támogatású lakáscélú forinthiteleket, és 2001-ben aláírta a devizahiteles törvényt. Utána a Medgyessy megszüntette az állami támogatásokat a forinthiteleken és ekkor indult be a devizahitelezés. Egész jól tartotta is magát az árfolyam egészen 2008-ig, amikor jött a válság és romlott a forint. Újabb pofont a Fidesz adott megint, amikor orrba szájba államcsőddel fenyegettek még azután is, hogy kormányra kerültek. Gyakorlatilag elijesztették a befektetőket. Azóta pedig minden retardált egyoldalú törvényük rontja az ország renoméját és ezért vagyunk szarban. A vicc, hogy rengeteg mindent importálunk, tehát még kevesebbet fogunk tudni fogyasztani.)

# 15/16 Időpont ma 17:40
Elnézést a hangnemért, utólag visszaolvasva agresszívabb, mint aminek szerettem volna. Arra próbáltam csak rávilágítani (ezek szerint fölöslegesen, mert tudod magadtól), hogy valamiért csak az akkori kormány volt hibás a 300-as euróért, de a mostani a 325-ért nem. Érdekes. Egyébként igen, a devizahitelekért az MSZP kormány (Medgyessy és Gyurcsány része!) a fő felelős, csak undorítónak tartom a jelenlegi hozzáállást miszerint csak ők a felelősek. Egy rohadt szóval nem hajlandók elismerni a "jobboldali" politikusok meg a fanatikusaik, hogy "bakker, rossz döntés volt engedni a devizahitelt"...

"Amikor a fideszt kitakarítjuk a parlamentből."
Ennyi. Semmi máson nem múlik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!