Van még egy olyan ország a világon ahol az elkerülő utak fizetősek?
Nálunk meg fizetőssé teszik az elkerülő utakat, és az emiatt megnövekedő belvárosi forgalomra a problémák elkerülése végett bevezetik a dugódíjat.
Csak a magyar politikus lehet ennyire rafinált :D
Na, elkezdtem rákeresni:
(Prágának azért nem egy-két km... Lemértem az E65-től a reptérig és 42 km jött ki.)
(Ljubjana körüli sztrádára is kell matrica)
(Szlovákiában van több elkerülő út is, amit fizetős)
Többet nincs kedvem keresni, nézz körül itt:
Tudom, hogy fáj az M0-ás miatt, de ez legalább egy viszonylag igazságos intézkedés. Inkább hőbörögjetek a közmunkaprogram, a vasárnapi zárva tartás, az új adók, a devizahiteles sanyargatás és egyéb nyalánkságok miatt.
"Bécsnek nincs is elkerülő útja"
S1/S2. Igaz tényleg nem annyira kör, mint az M0 lenne.
"Prágának is csak pár km"
Konkrétan mintegy 30km a külsőbb a nyugati oldalon, és még 30 ami kicsit beljebb van a keletin. Attól még ugyanaz a célja: elkerülni a várost. Meg ez alapján akkor tök jogosnak gondolod többek közt a győri, tatabányai, kecskeméti elkerülők fizetőssé tételét? Sőt: tulajdonképpen az M0-n is csak pár km lett fizetős, nem az egész, még 30km sincs összesen...
Mivel, ezek általában nem csak elkerülőutak, hanem 2x2 sávos gyorsforgalmú autóutak is, így jó pár országban fizetősek.
Például, a szomszéd Ausztriában is.
Nekem erről ez jut eszembe:
- Elkerülő utak, elkerülő utak, lássuk csak... hmm, ahhoz képest elég sok ember használja őket. Akkor végül is miért hívják elkerülő útnak? Azonnal adóztassuk meg, hogy a nevéhez híven elkerüljék az emberek!
- De Miniszter Elnök Úr Admirális-Generális, méltóztatnék megjegyezni legmélyebb alázatommal és tisztelettel Ön iránt, hogy nem azért elkerülő út az elkerülő út, mert el kell kerülni, hanem mert annak segítségével kerüljük el a nagyobb városokat.
- Mi mi mi? Ez sok nekem, nem értem, tolmácsot kérek!!!
Körülbelül mint a Horrorra akadva 4-ben Leslie Nielsen. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!