. Gáspárnak hívnak és egy kérdésel fordulnék Hogy tudnék úgy pelépni az izraelita hitközségbe hogy közben a kommunista elvtársakat sem hagyom cserben?
Új szülőket kell hozzá választani!
Olyanokat akik a zsinagógába jártak és nem szemináriumra.
Igaz a kettő a múltban nem zárta ki egymást... :DDDD
"a kiválasztott nép felsőrendűsége."
ilyesmit olyanok szoktak mondani, írni, akik a zsidók ellen akarnak uszítani vagy / és teljesen tudatlanok a zsidósággal kapcsolatban. igaz, már kb 2700 évvel ezelõtt, az akkori zsidók között is akadt, aki félereértette, ezért tette az ÚR - áldott Õ - Amosz próféta szájába a követkazõ szavakat:
"Nemde olyanok vagytok Elõttem, Izrael fiai, mint a kusiták (a négerek) fiai?! Ezt mondja az Örökkévaló. Nem Én hoztam-e ki Izraelt Egyiptom földjérõl, de éppígy a filiszteusokat Kaftorból (Kréta szigetérõl), akárcsak az arámiakat Kirbôl?!”. ( Ámósz próféta könyve 9. fejezet, 7. vers )
Ami a kommunisták és vallás kérdését illeti, egy tv sorozat spanyolországi epizódja egy ottani római katolikus papot mutatott be, aki mellesleg tagja volt a Spanyolorszái Kommunista Pártnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!