A ti családotokban volt kommunista?
Nem volt.
Egyik nagyapám '56-ban volt sorkatona és fél évet ült börtönben, mert nem akart a tömegbe lőni. Majdnem ki is végezték.
A másiknak meg a legjobb haverja párttag volt és ő nagyon akarta, hogy belépjen, de nem lépett.
Nem volt hála égnek. Eléggé égne a pofám miatta. Amúgy attól, hogy valaki párttag volt, még valószínűleg magasról tett a kommunista eszmékre. Sokakat kényszerítettek be szelíd vagy kevésbé szelíd erőszakkal a pártba.
Szerintem nagyapádra egyáltalán nem kellene büszkének lenned. Mondjuk ha jól sejtem kb 15 vagy, szóval talán még kinövöd.
Egyik nagyapám Horthy katonája volt, így nem lehetett párttag. A másik nagyapám pedig prédikátor volt, emiatt legalább egy évet ült börtönben.
Van azonban a családunkban is egy szégyenfolt. Nagybátyám a securitate-nak (besúgók román változata) dolgozott. Nem ez volt benne a legrosszabb, hanem az, hogy románnak vallotta magát, és gyerekeit is románnak nevelte.
Nem volt.
Apám míg élt és szóba kerültek, akkor vérben forogtak a szemei és úgy mondta "rohadt kummunisták, hogy ....."
Meg, hogy mennyi mindent elvettek, bele is őrült a nagyapám.
Nem.
"Nálunk az anyai nagyapám párttitkár volt. Az ő családjából még dédnagyapám és dédnagymamám is párttag volt. :) Büszke vagyok rájuk és én is balos nézeteket vallok."
Ez inkább snassz és szégyellnivaló. :)
"Nem lehet mindenki fajgyűlölő náci."
Igaz.
Egy normális ember megtalálja az arany középutat.
(segítek, nem a kommunizmus az)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!