El tudnátok képzelni, hogy amennyiben sem a Fidesz, sem a Jobbik nem szerezne abszolút többséget a következő választás alkalmával, összeállnának egymással?
Attól függ milyen egyéb alternatíva lenne számukra. A Fidesz nagyon komoly nemzetközi kritikákat kapna, ha összeállnának a nyugaton már-már fasisztának tartott Jobbikkal.
Ha például a Fidesznek az LMP-vel összeállva meglenne a többsége, akkor valószínűleg velük lépnének koalícióra a Jobbik helyett (már csak a nemzetközi közvélemény megnyugtatása miatt is)
Nem hiszem.
Akkor a jobbik elvesztené a szavazói nagyrészét, sőt a kisgazdák sorsára jutnának.
Az eddigi tapasztalataim szerint nem hiszem. A Fidesszel senki sem akarna koalícióra lépni (talán valamelyik volt mszp-s párt, de abban sem vagyok biztos).
Ugyanakkor simán el tudnék képzelni egy Jobbik LMP koalíciót (tudom, naív vagyok, ha azt képzelem, hogy az emberek a fontosak és nem a pénz/színjáték).
Mostanság a Fidesz egyre jobban eltolódik a szélsőjobb felé, miközben a Jobbik pedig erősen puhul.
Szerintem elképzelhető a dolog.
A Fidesznek van egy kemény magja, akiket bármire rá lehet venni. Olyan emberektől hallok erős zsidózást és cigányozást, akik mindig is erősen fideszesek voltak és mindig a Fidesszel együtt alakult az ideológiájuk már a rendszerváltás óta. Szóval a 90-es évek elején erős kommunizmusellenesség volt rájuk a jellemző, Bonanza Banzai-t hallgattak és liberálisok voltak, aztán később Orbánékkal együtt lettek nagy keresztény-konzervatív polgáriak, most meg már mocskos cigányok és zsidók vannak, Putyin a haverunk és vesszen az USA-EU-Illumináti tengely. Ez tisztára olyan ideológia, amit eddig a Jobbik hajtogatott, szóval szerintem a mélyfideszeseknek nem lenne ellenükre egy ilyen szövetség és ezek bőven lehet több, mint egymillióan.
A Jobbik 1 millió szavazójából pedig szerintem olyan 100 ezer, maximum 200 ezer szélsőjobbos-kurucinfós lehet, a többi csupán csalódott ember, akiknek sem az MSZP, sem pedig a Fidesz nem jön be. Ezek is vevők lehetnek egy Fidesz-Jobbik koalícióra, ha a Fidesz közelít a Jobbikhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!