Egyetértenétek azzal, hogy csak az szavazhasson, aki megcsinál egy tesztet, amibe van egy kis szövegértelmezés, alapműveletek, iylenek?
én inkább a mellett lennék,hogy lehetne az,hogy csak annak legyen szavazati joga,aki valamilyen szinten bizonyította a hazafiságát.
mondjuk vissza lenne állítva a sorkötelezettség és katona volt 2 évet.
férfiak és nők is.
Nem lenne rasszista. Miért lenne az? Nincs olyan rassz, hogy hülye. És nem is lenne példa nélküli. Az USA egyes államaiban volt ilyen egészen az 1960-as évekig. Elég rosszul működött egyébként.
Szerintem mindenképp megfontolandó ötlet. Én támogatnám. Persze elég messze vagyunk tőle, hogy ezt valaki megvalósítsa.
"Ezzel ki lehetne zárni az elmebetegeket, a síkhülyéket a választásból,"
Az elmebetegek. és a síkhülyék jelenleg is ki vannak zárva a választásból. Magyarországon csak a nagykorú, cselekvőképes állampolgárok szavazhatnak.
Azt, hogy valaki elmebeteg-e, vagy síkhülye-e, nem neked kell eldöntened. Ezt a megfelelő képzettséggel rendelkező pszichiáterek hivatottak eldönteni.
"Ezzel ki lehetne zárni az elmebetegeket, a síkhülyéket a választásból"
Akkor 1% alatt lenne a részvétel -.-
Valahol mondjuk tényleg szomorú (akárhogy kardoskodunk az egyenlőség mellet), hogy 10 hülyével hamarabb nyersz választást, hiába 1 okos nem szavaz rád.
Nem azért mondom, mert bárkitől sajnálnám, de elszomorító, hogy egyes egysejtű emberformájú lényeknek, akik a nevüket nem tudják helyesen leírni, ugyanolyan beleszólási joguk van a dolgokba, mint egy képzett embernek. Persze aki képzett és tanult az is lehet elfogult, és be lehet etetni, de az ilyen buta emberek még az anyjukat is letagadnák ha adsz nekik 2 cigit vagy 1 sört.
Lehet csak irónia amit a 2-ik mond, de valószínűleg előrébb is lennénk vele. Még előrébb lennénk, ha a politikusainkkal íratnánk IQ tesztet, és tényleg szakemberek közül lehetne választani, nem pedig haknisok közül, aki a végzettségével még utcát seperni se mehetne el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!