Orbánnak vagy Goodfriendnek van igaza a bevándorlási
vitában?
Figyelt kérdés
szt.István korában teljesen más geopolitikai helyzet volt és ne felejtsük el, hogy neki az egyház számára kedvező intelmeket kellett megfogalmazni, hiszen annak idején a fennmaradásért kötelező volt asszimilálódni a nyugati egyházi államokhoz. Azaz nem volt teljesen elfogúlt Szt.István ekkor
Ma Orbán szerint nem elég erős gazdaságilag és akár szociológiai belső konfliktusoktól sem mentes, annyira hogy egy erőteljesenn bevándórlás ne okozzon belső adhéziót, konfliktus forrás lenne. Az én véleményem is ez.
Isten ments hogy védjem orbánt, aki kicsit kemény szavakat használ, meg picit túloz, de most inkább felé hajlok.
2015. jan. 12. 20:29
13/26 anonim válasza:
A bevándorlás szerintem alapvetően jó dolog, mert vérfrissitést, új nézőpontokat, gondolkodásmódot visz egy társadalomba. Viszont mindenképp szükség van szigorú szabályokra és rendesen meg kell szűrni az érkezőket. Mint Ausztrália. És csak azokat kell beengedni, akik a társadalomnak hasznosak, hiányszakmájuk van, ismerik a nyelvet. A kérdéshez: nem érdekel, kinek van igaza, egyik se szólaljon meg a témában. Orbán ne a bevándorlókkal foglalkozzon, amikor százezrek épp kivándorolnak, Goodfriendnek meg semmi köze a magyar bevándorlási politikához.
2015. jan. 12. 20:38
14/26 anonim válasza:
Mert az USA a történelme során annyira befogadó volt:
"Van egy nagyon jó barátom, bevándorló. Programozó, kiváló szakember, 25 éves. Tanul magyarul, már egész jól megy neki. "
Nahh épp az ilyeneket kéne már egyszer hazatoloncolni!
2015. jan. 12. 20:39
16/26 anonim válasza:
15: Miért is akarod hazatoloncolni? És te mit dolgozol?
2015. jan. 12. 20:55
17/26 anonim válasza:
Goodfing mennyen hanukázni Gyúrcsótánnyal, és ne itt okoskodjon!
2015. jan. 12. 21:41
18/26 anonim válasza:
„A bevándorlás szerintem alapvetően jó dolog, mert vérfrissitést, új nézőpontokat, gondolkodásmódot visz egy társadalomba.”
Most őszintén, egy több milliós, ne adj' Isten több tízmilliós országban, ahol tegyük fel hogy a környezethez, helyi viszonyokhoz viszonylag jól alkalmazkodott embertípus él, mi indokol vérfrissítést?
Az új nézőpontokat, gondolkodásmódot nem említem, mert az iskolákon kívül akár az interneten is terjedhet, a határok nem jelentenek akadályt.
2015. jan. 12. 22:58
19/26 anonim válasza:
Például ha dolgozol egy közösségben, egy irodában akár, akkor igenis jó hatása lehet annak, ha érkezik egy külföldi más világlátással. Nem feltétlen kell mindig országnyi méretben gondolkodni. De jó példa a rengeteg étterem is, gondolom sokan szeretnek néha beülni egy jó olaszhoz, kínaihoz, japánhoz, törökhöz enni. Lepontozás ide vagy oda, szerintem a bevándorlás szabályozott mértékben pozitív dolog.
2015. jan. 13. 00:24
20/26 anonim válasza:
mivel Mo-n nagyjából nulla a gazdasági bevándorlás, illetve pénzért osztogatjuk az állampolgárságot, nincs miről beszélni a témában
orbán hozta a szokásos felcsúti prosztó, faluszélén vályogház stílusát
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!