Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azt mégis miként gondolta...

Azt mégis miként gondolta Orbán, hogy nem akar más kultúrájú népeket látni az országban?

Figyelt kérdés
Elvégre a mai magyarság is szlovákokból, németekből, törökökből, csehekből, oroszokból és hasonlókból áll. Miről beszélünk kérem szépen? Tiszta magyar ősökkel rendelkező ember nincs ebben az országban.
2015. jan. 12. 15:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
Semmit nem loptatok? Azért tartozik most már sajnos a Felvidék hozzátok. Többször is szenvedő alanya voltam a tótok magyargyűlöletének. Lassan ott tartunk, hogy már Kassán Rákóczi sírját sem lehet megkoszorúzni. Undorító rasszista hozzáállás ez. És pont te papolsz arról, hogy miért nem engedik be a bevándorlókat? Kíváncsi lennék mit tudnátok kezdeni a sok antiszociális bevándorlóval.
2015. jan. 12. 16:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"a mai magyarság is szlovákokból, németekből, törökökből, csehekből, oroszokból és hasonlókból áll" - nem kell mindent elhinni, amit az iskolában meg a médiában mondanak.

"Tiszta magyar ősökkel rendelkező ember nincs ebben az országban." - ez viszont (nyilvánvalóan) igaz, node mekkora a különbség a két állítás között?

Pontosan erről van szó a nemzetiségek esetében, az arányokról. Szerintem akárki akármennyire álszent toleranciabajnok, nem szeretne magyarként kisebbség lenni Magyarországon. Olyan ez, mint a bableves. Szeretjük benne a répát, finomabb lesz tőle, de ha minden szem babra 3 karika répa jut, akkor az már nem bableves, hanem répaleves. Ez az ország pedig Magyarország, és szerintem minden józan magyar ember szeretné azt, hogy 100 meg 1000 év múlva is az legyen. És erre a jogos igényre játszanak rá azok, akik a kirekesztést, a gyűlöletet szítják a nemzeti öntudat köntösében. "Bab: jó, répa: rossz!" - mint az Állatfarmban.

Nem az számít, hogy szlovák vagy kínai vagy busman, hanem az arányok.

2015. jan. 12. 16:31
 13/17 anonim ***** válasza:

1. Az országban olyan népek integrálódtak, amelyek tovább öregbítették az ország kultúráját, fejlettségét - és ezek a népek integrálódtak. Ellentétben a harmadik világból idejövő népek.

2. NEM csak a magyar nép áll össze több népből, a többi meg teljesen homogén, hanem ugyanúgy az összes nép több elemből épül össze. Még a leghomogénebb ázsiai országok lakossága is.

3. Senki nem tagadja azt, hogy a szlovák népnek saját kultúrája, identitása van, aminek csak egy része asszimilálódott, és joga van a szlovák államhoz. De ahogyan ezek a népek hatottak a magyarságra, a magyarság is hatott erre. Ezért nem teljesen ugyanaz a nyugati szlávok és a keleti szlávok, és azon belüli népek kultúrája.

4. Viszont az 1000 éves együttélést letagadni, a történelmet ez irányba eltorzítani szerintem nem érdemes. Ezt a térséget Szt. István tette egy olyan megszervezett egységes keresztény állammá, ami azelőtt nem létezett, csupán Nyugat és Kelet kiszolgáltatott peremvidéke volt (és sajnos mára újra beállt ez a helyzet).

A szlávok és az akkori magyarokkal rokon lovasnépekkel egyszerre érkezett be a Kárpát-medencébe. Bizánci krónikák említik meg (saját magam olvastam eredetiben), hogy az avar kagánok lovashadseregei mellett óriási szláv had is csoportosult. Nem véletlenül avar eredetű a bán szó.

2015. jan. 12. 16:35
 14/17 anonim ***** válasza:
remélem az hogy elzavarják a románokat szlovákokat meg a többi kamumagyart meg persze a muszlimokat, zsidókat, reformátusokat stb.
2015. jan. 12. 16:37
 15/17 anonim ***** válasza:

#13. Azt meséld már el, hogy miután a magyarok végigpofozták Európát, mégis kinek voltak kiszolgáltatva? Egész Európa rettegett tőlünk. A "peremvidék", amit leírsz, az a honfoglalás előtti állapotnak felel meg.

Az meg, hogy Szent István előtt létezett-e állam... az állam definíciójától függ. Nyilván a keresztény feudális állam nem. De egy másfajta berendezkedése, közigazgatása, stb. előtte is volt a magyar társadalomnak. (Gyula, Kende, Bán, Horka, stb. ezek eredetileg nem keresztnevek voltak, hanem államigazgatási tisztségek.)

A szlovákozást, magyarozást, tolvajozást meg be lehetne fejezni a kérdés alatt, főleg magyar részről. Ha mi akkora nagy szittya százmillió éves őskultúrnép vagyunk, akkor viselkedjünk is úgy... És akkor a szlovákok nem elloptak elemeket a kultúránkból, hanem eltanulták, amiért dicséret jár, nem szidás. A történelmünk meg az övék IS. Hogy a teljesen sajátjuk, ami csak az övék, "elfér egy SMS-ben", arról nem tehetnek. Nyilván mi is elkezdtük valahol...

2015. jan. 12. 16:46
 16/17 anonim ***** válasza:

#15 Valamit elég félreérthettél, én egyáltalán nem állítottam ilyet, vagy valakivel összekeverhetsz, mert az a válasz volt az első válaszom erre a kérdésre.

1. A peremvidéket a honfoglalás előtti Kárpát-medencére mondtam, mert tényleg az volt (frank, bolgár, bizánci területek). Most a Frank Birodalomból kiszakadt kérészéletű Moráviától tekintsünk el.

2. Erős volt az az előtti törzsi Magyarország is, de csak azért, mert akkor Európa szétesett. A "kalandozó hadjáratokat" a frank hercegek rendelték meg egymás ellen. De igazán elismert állam csupán 1000 után lett.

2015. jan. 12. 16:57
 17/17 anonim ***** válasza:
87%

"Semmit nem loptunk. Szlovákiában szlovákok élnek akiknek szlovák kultúrája van. Már régen el kellett volna venni azt a földet a magyaroktól ami a szlovákokat illeti. Ehelyett gátlástalanul megpróbálták beolvasztani őket a magyarok. Hát nem sikerült!"

Persze-persze!

Azt is a csehek tettél alátok a magyarok után. :)

2015. jan. 12. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!