Azok akik azért nem mennek szavazni, vagy elmennek, de a "legkisebb rosszra" szavaznak, azok milyen politikai pártot látnának szívesen, akikre szavaznának?
Mindenek előtt kapitalistának kellene lennie.
Csökkenteni kell az adókat, hogy több pénze maradjon az embereknek, emellett növelni kell a minimálbért, ami magában feljebb tornázná többi bért is. Ez nem csak a jólétet növelné, de a gazdaságnak is jót tenne, mivel több pénzből többet költene a lakosság. Így az állam bevételkiesése sem lenne olyan szörnyű, mivel a több termék vásárlásával ez mérséklődne.
Ezzel párhuzamosan az állami kiadások csökkentése is szükséges, ami persze a mostani uraknak nem tetszene, mert akkor nem lehetne annyit lopni.
Mivel több pénz maradna az embereknél, így jobban tudnának tőkét felhalmozni, amiből könnyebb lenne vállalkozniuk is, pláne azért, mert az adócsökkentéssel vállalkozásbarátabbá válna az ország gazdasága, valamint az állam csökkenő szerepe a korrupciót is visszább szorítaná "kevesebből kevesebbet lehet lopni" alapon.
Így egyelőre kb. ennyi.
1. Eltörölni a mentelmi jogot!
Milyen alapon képzelik ezt, és a többi kiváltságot?
2.A fizetésüket egy közösségi küldöttekből álló testület szabná meg! Nyilván a minimálbérek figyelembevételével.
Melyik munkavállaló szabhatja meg a saját munkabérét?
Semelyik sem!
Csak ezek a tolvaj, politikával foglalkozó szemétládák
tehették meg a munkáltatójukkal - a néppel - szemben!!!
3. Valódi törekvéseket megfogalmazni egy élhető és valóban fenntartható társadalom létrehozására.
Jelenleg állandóan ellentmondásba esnek ezzel kapcsolatban. Az ok számomra nyilvánvaló: ez pedig a haszonelv!!!
4. Felszámolni a jelenlegi "igazságszolgáltatást"!
Ezek nem törvények és jogok, hanem kényszerek és kiváltságok.
Egy valamire való társadalomban nincs ennyi eszement "törvény".
Fontos lenne minden területen a visszaélésekre lehetőséget adó "kiskapukat" lezárni. Ez az egyszerűsítéssel és egyértelmű fogalmazással elkerülhető.
Jelenleg - szerintem - nincs a Földön egyetlenegy tisztességes politikai tömörülés sem!!!
Mivel minden politikus a saját hasznát nézi, ezért az önmaga által, önmaga hasznára hozott "törvényeken" keresztül érvényesíti kizsákmányoló hajlamát!!!
Egyszer az emberek megunják és eltiporják a valódi csőcseléket, a politikusokat!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úgy látom, hogy nem lehet elítélni baloldali meg jobboldali ötleteket gondolatok csak azért mert az jobb vagy baloldali ötlet, Magyarországnak egy centrista párt és vezetés kellene, egy olyan kormány ahol ülnek baloldali és jobboldali politikusok és kompromisszummal hosszú vitákon és egyeztetéseken KÖZÖSEN hoznák meg a döntéseket, és nem a besértődött hisztis kivonulgatásokat, vagy az egyeztetés nélkül pár órás törvények megszavazásán kellene alapulnia, szerintem Magyarország így előrébb tudna jutni egyről a kettőre, lásd Németország, ahol a társadalom nagy része azt akarta, hogy a jobb és baloldali párt koalícióra lépjenek egymással 2013-ban létre is jött újból.
Tudom, hogy ez álom vagy ha nem is álom, de ez most Magyarországon lehetetlen lesz, mert a magyar társadalom eléggé agresszív és kiábrándult lett már, ami szerintem sajnálatod, de messzemenőlegesen érthető. Ma sok politikus, civilekkel az a baj, hogy meg sem hallgatják a másik fél szempontjait érvelését, hanem köpésből elvetik mert az jobb vagy baloldali, ezzel a hozzá állással nagy baj van szerintem, tudom, hogy sok rossz ötlet van mind2 oldalon, de ezeket közösen megegyezéssel ki lehetne küszöbölni, és ami legfontosabb nem dühből és erőből a másikra erőltetni a véleményét, hanem elfogadni a különbségeket és együtt előre haladni.
Mindenképpen baloldali
Jogállamiság híve
A szabad verseny híve,de gátat,határt szab neki.
Célja a minél több verseny szférában lévő munkahely megteremtése.
Közmunka,mint megoldás nem létezne.
Közszférában értékes munkát végzők megfizetése(orvosok,tanárok,rendőrök,tűzoltók)
Többkulcsos adó támogatása
Az oktatás teljes átalakítása,a lexikális tudás háttérbe helyezése a gyakorlattal szemben.(Pl kevesebb hangsúly a történelemre,irodalomra,stb,helyette magasabb figyelem a jogra,állampolgári ismeretekre,természettudományi tárgyakra,)A művészeti tárgyak szabadon választhatóak lennének.
Környezettudatosság(megújuló energiaforrások előtérbe helyezése,a nem megújulókkal szemben.
Egyenlő jogok a melegeknek
A minőségi,és nem mennyiségi gyerekvállalás támogatása
"ha neme ismered a múltad nem lehet jövőd sem..."
Megjött Póló Koelhó?
Nem azt mondtam,hogy nem kell ismerni a történelmet,de nem ilyen részletesen,minden évszámot tudj fejből,meg ilyenek.Ennek semmi értelme.
Nagyon sok felesleges óra van az iskolában.
Azt sem értem miért tanítják a magyar irodalmat ilyen magas óraszámban,mikor az irodalom is olyan művészet,mint a rajz vagy ének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!