Ezt ti komolyan elhiszitek?
,,A következő hét évre 750-800 milliárd forint értékű közlekedésfejlesztést nevesített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), kérdés, hogy valójában mennyire lesz majd pénz - mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a Portfolio.hu portál által szervezett Property Investment Forum ingatlankonferencián kedden, Budapesten. A tervek szerint a Bécsi úton meghosszabítanák az 1-es vaillamos vonalát, amely így egészen az Esztergom-Budapest vonalszakaszhoz elérne, megkönnyítve az utazók mobilitását."
Annyi az egésznek a szépséghibaja hogy már most is 10 fajta busz jár azon a vonalon ahova villamost akarnak tenni. Mivel jobb egy villamos mint egy busz? még lassabb is.
ez azt jelenti hogy minden adózó állampolgár zsebéből csak erre(!) a fejlesztésre évi 30.000 ft.-ot vesz ki az állam az elkövetkezendő 7 évben.
Én számoltam el vagy értettem félre valamit?
Nem érted azt a szót hogy "nevesített". Azt jelenti hogy fantáziált, megnevezett. Utána jön a lényeg, a pénz. Nem tudják mennyit adnak majd. Fejlesztéseket fantáziálni én is tudok bármilyen mértékben.
Mellesleg amit Vitézy talált ki,az már csak presztizsből is másképp lesz.
Ugye ez nem volt komoly kérdés, hogy miért jobb a villamos, mint egy busz? Nem tudom, hogy miről szól ez a fejlesztés, nem is vagyok budapesti, de egy villamost például nem befolyásol a forgalom, szabadon haladhat. A sebesség meg olyan dolog, hogy városon belül amúgy is csak 50-60-nal lehet menni. Egy villamost ráadásul jóval olcsóbb fenntartani, árammal működik és egy busz kapacitásának a többszöröse fél el rajta.
Ha nem mutyizzák el a dolgot, akkor még akár jó dolog is lehet belőle. Itt nem az ésszerűség diktál, hanem a mutyifaktor. Mennyit lehet ellopni.
Az egyes villamos ha megtehetné sem menne gyorsabban mint a busz. Ha tudok én inkább buszra szállok mint arra a sz°rra. 10 perc míg átér az árpádhídon, busszal 5 sincs.
Környezetvédelmi szempontból lehet hogy jobb.
Ez a proli viselkedés hogy ne csináljunk semmit mert az én zsebemből megy elég undorító. Ha csinálnak valamit az a baj, ha nem csinálják akkor meg azon rinyálsz.
Kezdjük ott hogy ez a "csak erre 30 ezer évente" duma önmagában baromság. A pénzt így is úgyis kiveszik a zsebedből, akkor már inkább menjen hasznos dolgokra. Ráadásul ha elolvasod a cikket, 2020-ig max a Kelenföldi hosszabbítás lesz kész. Mondjuk azt is levezethetnéd hogy jött ki neked évi 30 ezer...
Meg úgy mellékesen, az hogy "megnevesítette" még semmit nem jelent, csak azt, hogy kb ezek a hosszabb-rövidebb távú fejlesztési TERVEK, ami összesen ennyibe kerülnek előreláthatólag. Aztán ebből majd lesz ami lesz, de csak mellékesen mondom, hogy mindig EU-s pénzeket hoznak le rá, így nagyjából egy fillér nem megy ezekre a mi adónkból.
4: Az milyen típusú villamos megy ott? Gondolom nem ilyen, vagy hasonló:
Ja értem már, a 800 milliárdot osztottad szoroztad :D Amúgy mondom, a számolásod magában baromság, mert ennek nagy része nem szimpla adóból megy, másrészt nem veszed figyelembe a cégek általi adózást.
És mellé baromira ferdítesz, úgy állítva be a dolgot hogy "csak erre" holott egy kb 3km-es villamosszakaszról beszélünk.
Mellékesen összehasonlítva, az 1 és 3-as villamosvonalak teljes költségére 45 milliárd EU-s támogatást kaptunk, kb 95%-osat, és abból a 45-ből 15 ilyen-olyan adók formájában az államnak úszik vissza.
A matek ugye sosem volt erősséged? 30000*7*10M=2100 milliárd...
Mellesleg nem erre az egy projektre költenék (költötték? - Mikori a nyilatkozat? Vitézy már nincs is a BKK-nál) az összes pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!