Vegul gyoz az emberi butasag, es a Charlie Hebdo maradek ujsagiroit is meggyilkoljak, mikozben tovabb terjed a vilagvallasok altal veghezvitt terror?
Nézd, az emberi butaság már akkor győzött, amikor a CH az első figyelmeztető hangra (úgy hallom, volt jó néhány) nem hagyta abba az arabpukkasztást.
Tudod nincs sok ember a Földön (világnézettől függetlenül), akit ne lehetne khmm... drasztikus eszközök bevetéséig heccelni. És hát ebben a folyamatban azért mindig vannak jelzések, tehát a legritkább esetben történik váratlanul az erőszak.
Gondolj bele, mi történik, ha valaki téged heccel:
először megpróbálsz kitérni
aztán szólsz
aztán megemeled a hangod
aztán ordítasz
és csak a legvégén ütsz.
Nnomost, ez bármiféle normálisan működő idegrendszerű ember esetében kb. így működik (a maradék elmebeteg).
Ez azért van így, mert e nélkül a jelrendszer nélkül az ősember meg sem merte volna közelíteni a másikat, hiszen amaz egy kiszámíthatatlan veszélyforrás lett volna.
A francia újságírók lehet, hogy ismerték ezt a lépcsősort, de annyira megbíztak az ő jogaik mindenekfelettiségében, hogy teljesen ignorálták ezeket a jelzéseket.
Hát ha ez nem az emberi butaság végső betetőzése, akkor mi?
Ja és még valami. Azt mondjátok, hogy ne legyen vallás?
És ezt, hogy? Több száz iratot őriznek, világszerte amiben hisznek az emberek, ami megváltoztatja, az emberek életét a gödörből kihúzza az elesetteket legyen, az bármin mély te meg le akarnád rombolni, valakinek vagy valakiknek a hitét? Legyen az bármilyen. Miért kell, nekem felvegyek, más új stílust? Kinek akarok én megfelelni? Hogy a gyerekem olyan ember legyen nagykorába, hogy iszik, drogozik, meg depressziós vagdossa magát, mert egyszerűen így tudja, kifejezni az érzéseit. Mert az ilyen gyerek nem tudja, hogy ki ő mert a tévéből veszi a kultúráját. De nem baj jönnek a befektetők és meg mondják a kisgyereknek, meg a szüleinek hogy hogyan kell élnie ahhoz, hogy népszerű, legyen szerintetek ezek az emberek akik, a nagyvállalatok tulajdonosai vagy részvényeseit érdekli, hogy az a kisgyerek mit csinál magával? Mert szerintem itt a hiba a rendszerbe. Lebutítanak minket ahhoz, hogy könnyebb legyen, minket irányítani. Én keresztény ember vagyok. Nekem van hitem. Én nem szégyellek megalázkodni a számomra jó és helyes cél érdekében. Engem nem érdekel, hogy ki mit mond, nem mások véleménye alapján élem az életemet én tisztelettel beszélek mindenkivel, és ami a legfontosabb én tudom, hogy kivagyok. Itt a hiba az alapoknál van, amit kedves barátunk mondott, „hjam1029” hogy nem menő a hazaszeretetet akkor kérdezem mi a menő? Félre értés ne essék, nagyon egyszerű az egész úgy tudunk elnyomni valamit, hogy ha valami negatív dologra tereljük. Hazaszeretet = Rasszizmus? Már egyből nem vagy az vagy nem hangoztatod ,hogy ha ilyenekkel vádolnak.
Már a kérdésfeltevésed is megbélyegző és általánosító, kirekesztő.
VilágvallásOK? Melyik hindu, buddhista vagy taoista, vagy katolikus, vagy zsidó, vagy adventista, vagy jehovista, esetleg hit gyülekezetes terrorizál és hogyan teszi?
Nem, nem a világvallások robbantgatnak, hanem a bomlott elembetegek, és ezért nem hibás az a sok ember, aki hisz egy vallásban és attól jobban érzi magát.
Nem te döntöd el, hogy mitől érzi magát jól - amíg a te életedet és testi épségedet nem veszélyezteti.
Sajnálatos eset ez a párizsi szörnyűség, és sajnálom nagyon szerencsétleneket, gyakorlatilag házhoz mentek a pofonért. Nem lett volna szabad hogy ilyen történjen, de az is igaz, hogy a lapok karikatúrái sokszor érinthették mások lelkiállapotát érzékenyen.
Az is igaz persze, hogy aki vendégségbe megy, alkalmazkodjon.
És hagyni nem lehet azt, hogy még egyszer ilyen történjen, ámde nem olyan eszközökkel, hogy most akkor tiltsuk be a vallást - ember, gondolkodj, a dédszüleid is valószínű, hogy még jártak templomba, és bizonyára nem terrorizáltak senkit, hanem normális emberek voltak.
Nehéz ügy ez, de nem a vallás, mint olyan, megléte hibáztatható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!