Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most komolyan erre készül a...

Most komolyan erre készül a kormány?

Figyelt kérdés
[link] Lehet butaság meg minden, de én mintha azt vettem volna észre, h a kormány egyre jobban azt akarja, h Magyarországon ne legyenek értelmes emberek. Talán azért, mert a gondolkodó ember nem olyan könnyen befolyásolható?

2015. jan. 5. 22:32
1 2
 11/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

Ó, hogy mire jöttem rá!!!!

Fogadjunk, hogy a drogtesztet az L. Simon mittomkicsoda találta ki ez alapján: "Már a 2000-es nemzetközi PISA-vizsgálat kimutatta" (idézet a linkelt cikkből).

2015. jan. 6. 00:03
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem erre készül. Ez csak eszköz. Már teheti, már mindent elhisznek neki. Nem volt könnyű a butaságot kitenyészteni, de már sínen vannak.

Tévedés azt gondolni, hogy egy jobb szakiskolához közelít egy gyengébb gimnázium. Nincs jobb szakiskola. Tévedés azt gondolni, hogy a kormány szakképzést akar. Ez nem szándék, hanem oktatói gárda, tananyag, intézmények, eszközök kérdése. Utóbbi kettő még csak menne, ha adnának rá pénzt, de nem adnak. Viszont az oktatói gárdát ki kellene nevelni. Ki által? Az egyik felét tönkretették, a másik felének az életkedvét is elvették. Nem fog, nem tud ismét tanítani.

Az egyetemek hitvány megélhetési harcok színterei, nem oktatás folyik ott. A pénztelenség - általában a hiány- marakodást indít el, és mindenkiből kihozza legmocskosabb énjét. Az egyetemi oktató a megélhetésével van elfoglalva, a tananyag kidolgozására, a jó színvonalú oktatásra, számonkérésre egyszerűen nincs energiája. Fásult, egymással marakodó tanárok (az egyetemtől az óvodákig) nem képesek színvonalas munkára. A diák meg nem hülye, hamar észreveszi, és rájön, be kell állni a sorba. Puskázás, csalás, sunyítás, ezt tanulja meg nagyon gyorsan. Persze, hogy ott veri át kormány, ahol akarja. És sokféleképp akarja.

2015. jan. 6. 09:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem szakmunkásképzőről, hanem szakközépiskoláról beszélek. ÉS igen, az a szakközépiskola, ahonnan én egyetemre kerültem, messze jobb képzést nyújtott még a műveltségi tantárgyakból is, mint egy nem-elit gimnázium. Persze az ország legnyugatibb felén lakok, ez is lehet az oka.

Nyilván szükséges lenne, ha az oktatásra kétszer/háromszor/tízszer/hússzor annyit költenénk, mint most, és meg is engedhetnénk magunknak, kellene is.

Viszont, aki a saját fizetése miatt megnyomorítja a következő generációt, és nem a tudás/szolgálat szeretetéből motiválódik, az nem igazi pedagógus, hanem egy teljesen lekenyerezhető államszolga. Vegyük már észre, hogy még a finneknek sem a fizetés miatt (ott is alacsonyabb a bér más szakmákhoz képest) vonzó ez a szakma, hanem a szabadság, a hivatás miatt.

Rinya, rinya, rinya. Én is benne vagyok "ebben a szakmában", és a körülöttem levő kollegákat a nyugaton mutogatott felső középosztály életmódja motiválja, nem a nemzedék kiképzése az ország szolgálatára.

Igazi középszintű/felsőfokú szakképzésre óriási szükség lenne, ami egy vállalkozó középosztályhoz, a gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen, tény, viszont szemléletváltás kell a szakmán belül is.

2015. jan. 6. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!