Mihez kötnéd a választójogot?
Sokat olvastam itt arról, hogy adózáshoz, iq teszthez meg ilyesmikhez kellene kötni. Te mihez kötnéd?
Én ily módon szabnám meg, mert sajnos tényleg nem mindenki érdemli meg.
Pontrendszer kellene:
Csak listás szavazás és a pártok pontokért küzdenének.
Hogy is lennének a pontok?
Mindenkinek automatikusan jár 1 pont
Akinek érettségije van +1 pont/szakma vagy okj +2 pont/ diploma +3 pont
Aki adózik +1 pont
Vagyis van mondjuk Pista, aki villanyszerelőként dolgozik. 1 pont alapból + 2 pont szakma miatt + 1 pont adózás miatt = 4 pont
Van mondjuk Alahandró, aki otthagyta a sulit és segélyen él. 1 pont
Én a szavazati jogot egyszerűen csak érettségihez kötném.
Mindjárt kiesnének a cigányok, így nem lenne értelme értük versengeni. Aki csak 8 általánost végzet, az ne szavazzon. Pont.
"Aki adózik +1 pont "
Adózni az nem adózik akinek nincs munkája, tehát ha a fidesz bezáratja a fejed felől a gyárat, akkor érjen kevesebbet a szavazatod, nehogy leválthasd? Ez tényleg egy remek ötlet!!!
" Én inkább azt vezetném be, hogy csak az a párt indulhasson a választásokon, akinek legalább egy normálisan kidolgozott, ész érvekre hivatkozott programja van. "
Ez így korrekt. Annyival egészíteném még ki, hogy ha programjának legalább 80%-át a ciklus alatt nem teljesíti örökre zárassék ki a választási rendszerből, és tagjai más néven új pártot ne alapíthassanak.
Mindjárt más lenne a leányzó fekvése és jobban meggondolnák mit ígérnek.
"Mindjárt más lenne a leányzó fekvése és jobban meggondolnák mit ígérnek."
Sajnos ez is kijátszható, hogy például olyan célokat jelölnek ki, ami akár 1-2 év alatt teljesíthető, vagy kamu adatokkal elhitetik az emberekkel, hogy teljesítették.
Ez akkor lenne hatásos, ha nem maga a párt állítaná össze, miket akar teljesíteni, miket nem, hanem egy független, szakértőkből álló tanács. Majd ezekből a párt kiválaszthatja, hogy miket akar teljesíteni (nagy dolgokból minimum mondjuk 3-4-et). Ha nem tudja teljesíteni, vagy mást csinál, megbukott, lehúzhatja a rolót.
Ahhoz, hogy hol él: Minél közelebb van erdélyhez, annál többet ér a szavazata. Akik itt élnek de kiteszik a házra az árpádsávot, azoknak is felszorozzuk kettővel.
Akik elmenekültek külföldre, Budapesten laknak, liberálisok, nem járnak templomba, azoknak pedig 0.19780820-ad részét ér a szavazatuk a töbiekéhez képest.
Miért pont ennyi? Mert ekkor született Vona Úr.
Szebb Jövőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!