Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mostani tüntetéseken a...

A mostani tüntetéseken a demokrácia mellett állnak ki?

Figyelt kérdés
Eléggé ellentmondásos nekem, hogy amikor megjelenik 2-3 ember EU ellenes zászlóval, egyből rájuk támadnak. Miféle demokrácia-felfogás ez? Amikor meg CCCP-s pulcsiban tart valaki beszédet, annak tapsolnak.
2015. jan. 3. 00:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

Már másodszor nácizták le az embertársaikat.

Így már nem mondhatják magukra, hogy ez pártfüggetlen demoratikus békés tüntetés.

2015. jan. 3. 10:23
 12/18 anonim ***** válasza:
41%
Számomra nem világos, hogy aki akár baloldalinak, akár jobboldalinak vallja magát miért ne lehetne pártfüggetlen, ha a jelenlegi pártpalettán nem találja meg az a pártot, akivel szimpatizálhatna.
2015. jan. 3. 11:01
 13/18 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem pár ember viselkedését nem lehet egy többezres tömegre rávetíteni. Több ezer ember támad rájuk? Nem. Ilyen szélsőséges elemek mindig megjelennek, mert szeretik a balhét. Őket el kell ítélni és ki kell emelni a tömegből. A néztem eddig az összes tüntetést, de mindig elmondták, hogy ne legyen semmilyen atrocitás és erőszak, mert az a kormánynak kedvez. Szerintem ha összeadnánk az összes embert és ennyi tüntetést, szinte semmi nem történt néhány lökdösődésen kívül. Elég jó arány.
2015. jan. 3. 11:06
 14/18 anonim ***** válasza:
48%

2: Kicsit módosítottam neked, hogy értsed a lényeget:

"A Harmadik Birodalom nem egyenlő a hitleri tisztogatásokkal. AZ egy óriási ország volt, 12 éves történelemmel, amelynek csak egy roppantul minimális szeletét alkották ezek a bűncselekmények. Egyebekben sokkal demokratikusabb ország volt, mint ma Magyarország, vagy a kommunista Rákosi rezsim. Magyarul: egy horogkeresztes pólót demokratikus szándékkal fel lehet húzni, de egy olyan Rákosi pólót, amelyet a Munkáspárt is gyárt, NEM.

Azt elmagyarázhatnád, mi az az EU-ellenes zászló, mert olyat én még nem láttam. Sem azt, hogy olyanokra támadtak volna egyből."

7:

Azért, mert eredetileg a kormány ellen indult meg a tüntetés és bárki részt vehetett rajta. Mostanra viszont hivatalosan is kijelentették, hogy aki fideszes vagy jobbikos, az inkább el se menjen. Na akkor most az ország 2/3-a ki is esett a potenciális tüntetők sorából. Ennyire demokratikus és szabad ez a tüntetés.

9: Igen, jól látod (szarkazmus).

10: Az hagyján... Még az ORF-es riporterre is rátámadtak. Biztos jobbikosnak nézték őket :D

13: Csak az a baj, hogy azokat emelték ki, akikre rátámadtak és őket fenyegették meg, hogy be fogják őket vinni az őrsre, ha még egyszer odamennek. A csürhe, aki nekik esett, az pedig hőböröghetett tovább, zavartalanul.

Srácok! Semmi baj nem lenne az EU párti, baloldali tüntetésekkel, ha nem úgy próbálnátok beállítani, mintha ez hihetetlenül demokratikus és csak és kizárólag az Orbán ellen folyna. Közben gyakorlatilag ez egy pártrendezvény és bárki mehet, kivéve ez, az amaz. De szabadság van és demokrácia, illetve szólásszabadság.

Én konkrétan egy valóban független és demokratikus tüntetést úgy képzelek el, hogy oda bárki elmehet, bármilyen zászlót lóbálhat (kivéve pártzászlók és önkényuralmi jelképek, így a vörös csillag sem, mert én sem masírozok horogkereszttel) és aki agresszívan fellép egy HONFITÁRSA ellen (mert elvileg mind magyarok vagyunk, remélem) akkor azt a többiek kirekesztik onnan. Ehelyett EU és szovjet zászló oké, kommunista jelképek oké, de ha egy kicsit is hazaszeretőbb vagy a megengedettnél, már nem vagy szívesen látva. Most jelenleg nem lehet úgy tüntetni a hazádért, hogy a hazádat élteted. Csak úgy, ha az EU-t és egy önkényuralmi rendszert éltetsz. WTF srácok? Konkrétan ez kezd már egy polgárháború előszobájára hasonlítani, pont mint Ukrajnában. Majdan v 2.0? Én nem fogok fegyvert fogni egy magyarra sem, remélem ti sem. Bár a látottak alapján nem reménykedem már semmiben.

2015. jan. 3. 12:48
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

"a demokrácia mellett állnak ki"

Persze! Ahol csak a libberek dirigálnak, a többieknek meg hallgatni kell, olyan mellett.

Én ezt az incidensek, másokra támadások alapján gondolom.

2015. jan. 3. 13:16
 16/18 anonim ***** válasza:
66%
Nem, az EU mellett állnak ki. Én kint voltam az elsőn, még az internetadóson, naivan azt hittem, tényleg arról lesz szó. Ehelyett volt Putyinozás, Orbán takarodj, röplaposztás, mocskos Fidesz, és alig volt szó a netadóról. Aztán rájöttem, hogy ez egy szimpla baloldali kormányellenes tüntetés, csak kapóra jött nekik a netadó, és a sok felháborodott ember.
2015. jan. 3. 13:45
 17/18 anonim ***** válasza:
66%

Nem.

Az elsőn még az elmúlt 25 év ellen tiltakoztak.

A másodikon már csak Orbán ellen.

A mostaniakon a 72644.-ik baloldali formációt akarják létrehozni.

A következőn pedig már úgyis ott veri majd magát Gyurcsány Ferenc a híveivel együtt.

Így kell tökéletesen a fidesz kezére játszani...

2015. jan. 3. 13:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Ugyanazok, akik lejáratták a 'liberális' és kisajátították a 'demokrata' jelzőt, most a civilség fogalmát járatják le.
2015. jan. 9. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!