Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor multikról van szó,...

Amikor multikról van szó, akkor miért csak az Audit meg a Mercédeszt hozzák fel itt egyesek?

Figyelt kérdés
Mindig felhozzák ezeket, hogy mennyit keresnek a mérnökeik, de közben a Spar, Tesco, CBA és egyéb multik által kizsigerelt munkavállalókról már nem beszélnek. Miért?

2015. jan. 2. 16:12
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

"Ahogy a magyar melos sem fizet nemet arakat a boltban. Minden ellenkezo hireszteles ellenere."

Te miért nem használsz ékezeteket? Amúgy meg változó, mert pl. a cigi már annyi - bár nem dohányzom -, és egyes élelmiszerárak is annyiba kerülnek. És lehet onnan is nézni, hogy egy német megél, egy magyar nem. Multi ide vagy oda.

"es sokkal rosszabb lenne ha nem lennenek."

Valamivel indokold már meg, mert ezt minden hasonló kérdés alatt leírod, de érveket sosem.

2015. jan. 3. 13:42
 12/27 anonim ***** válasza:

10: Haha. Elég csak felmennem a spar.at-re, vagy az aldi-sued.de-re és egyből megbizonyosodhatok arról, hogy az nem igaz, hogy olcsóbb lenne Agyarország.

Sőt, megsúgom, hogy Németországban minden olcsóbb, az alacsonyabb adók miatt, mint mondjuk Ausztriában, vagy itthon. Pár napja meg már azt is olvastam valahol, hogy még a rezsiköltségek is alacsonyabbak nyugaton, mint itthon.

Szóval lol. Az alacsony bérek egyedül a munkanélküliséggel vannak kapcsolatban. Ha kevés lenne a munkaerő, kénytelenek lennének feljebb vinni a fizetéseket, hogy embert találjanak maguknak a cégek. Addig viszont amíg ki vagyunk szolgáltatva a cégeknek (szándékosan nem multit írtam) és rengeteg a munkanélküli, nem fogunk normálisan keresni.

Ahhoz, hogy a helyzet megoldódjon, adócsökkentés kell, hogy a befektetési hajlandóság beinduljon. Meg persze el kéne törölni az oligarchiát...

2015. jan. 3. 14:43
 13/27 anonim ***** válasza:

Azok a élelmiszeri termékek, ahol a termék árának egy jelentős részét teszi ki a bérköltség, azok olcsóbbak nálunk, mint nyugaton. Ilyen pl a pékárú. Egy 70 dekás zsúrkenyér szerűség Szlovéniában 600Ft,egy "óriás" szezámmagos zsemle is majd 250Ft. Persze vannak olcsóbb- de gagyibb - pékáruk is, pl a legvacakabb 250g-os bagett csak 95 Ft körül van. A normális pékáru itt és Ausztriában is jóval drágább, mint nálunk, viszont a többi az egy árban van vagy olcsóbb ( mondjuk a sör itt elég drága ).

A Tesco,Spar,CBA.. jó már ellőtték, a CBA az igazából magyar:D

Csak halkan merem megemlíteni, hogy anno fősuli alatt dolgoztam a Tescoban. Az a nagy kizsigerelés az úgy nézett ki, hogy amikor a kasszásnak lejárt a munkaideje, akkor felállt és tiplizett, egy perccel nem maradt tovább. Egy normálisnak mondható székben kellett dolgozni, normális technikával, klímás helyiségben. Képzetlen munkaerőnek nem egy kimondottan megerőltető munka. Volt, hogy beugrottam árut feltölteni, háát abba se kell megszakadni :D

Akad pár Tescoban dolgozó ismerősöm , sőt olyan is van, aki a SPARnal dolgozik - igaz logisztikai központban. A fizetés ezeknél mindig pontosan jön, van cafeteria, a szabadságot kötelező kivenni.

Egyik rokonom egy sima vidéki kisboltban dolgozik, ők pl nem vehetik ki a teljes szabadságot és természetesen ki sem fizetik a bennmaradt részt. Hopp, ilyen a multiknál nincs.

Van ismerősöm, aki az Auchannál volt diplomásként, hidd el nem 90 000-ret keresett. De beszélhetünk azokról a multikról is, akik szolgáltatóközpontot telepítettek az országba. Sok ismerősöm dolgozik ilyeneknél ( pl ez egyik közeli hozzátartozóm is). Napi 8 órás irodai munkával bruttó 350 000 + cafeteria és ez igazából csak az alapszint. Ahol már magasabb szakirányú végzettség az elvárás ott a lóvé is több.

Azt is írták, a képzettséget nem igénylők itthon máshol sem keresnek jobban, tök mindegy, hogy a Mekibe megy, a Tescoba vagy a 21. számú önkiszolgáló élelmiszerboltba Mucsajröcsögére.

Akkor most mutass egy magyar vállalkozót, aki úgy fizet minimálbérnél többet, hogy tisztességesen bejelent. Ezt miért nem emlegeti senki, amikor a multik fikázása megy?

2015. jan. 3. 17:53
 14/27 A kérdező kommentje:
Hé Johny, én nem feltétlen üzletről, hanem RAKTÁRRÓL beszéltem. És az kit érdekel, hogy a CBA magyar? Multi? Igen. Akkor meg nem jött be, amit akartál. :D Ja, és az, hogy leírsz egy kamu sztorit, hogy te hol dolgoztál, egy dolog. Úgyse hiszi el senki.
2015. jan. 3. 17:56
 15/27 anonim ***** válasza:

"és egyes élelmiszerárak is annyiba kerülnek. És lehet onnan is nézni, hogy egy német megél, egy magyar nem. "

Valoban vannak olyan elelmiszerek amik Nemetorszagban olcsobbak, foleg a hulladek (chips, fagyasztott pizza, ilyesmi)de a husok, zoldsegek, gyumolcsok, pekaruk sokkal dragabbak, neha tobbszorosen. Az ingatlanok, a szolgaltatasok es az energia is jelentosen dragabb. A nemet valoban jobban el, de nem annyival.

Es a magyar is megel plane ha egy multi alkalmazottja.

2015. jan. 3. 18:38
 16/27 A kérdező kommentje:

"Es a magyar is megel plane ha egy multi alkalmazottja."

Gyere, nézzünk be Bicskén a Spar raktárba. Kérdezd meg őket, hogy megélnek-e. :)

2015. jan. 3. 18:39
 17/27 anonim ***** válasza:

"Pár napja meg már azt is olvastam valahol, hogy még a rezsiköltségek is alacsonyabbak nyugaton, mint itthon."

Erre en is irhatnam hogy LOL. Nezd mar meg legy olyan jo a nyugati energiaarakat. Magyarorszagon kifejezetten olcso az energia, mar a rezsicsokk. elott is az volt most meg plane.

2015. jan. 3. 18:40
 18/27 anonim ***** válasza:
Kerdezd meg toluk megelnenek-e ha munkanelkuliek lennenek?
2015. jan. 3. 18:41
 19/27 anonim ***** válasza:

Akkor azt mar tisztaztuk hogy a termelo multik hasznosak.

Miert hasznosak a bankok, kereskedok, szolgaltatok? Mert novelik a kinalatot es a versenyt, munkat adnak es toket hoznak be az orszagba.

2015. jan. 3. 18:43
 20/27 A kérdező kommentje:

"Kerdezd meg toluk megelnenek-e ha munkanelkuliek lennenek?"

Na most mi van, visszakozol? Egy magyar meg tud élni, pláne ha egy multi alkalmazottja. Írtam, menj el Bicskén a Spar raktárba, kérdezd meg őket. Ne gyere a munkanélküliséggel..vállald, ha valamit írtál. Tudom, hogy nem mennél, mert annyira vér nincs a seggedben, de akkor meg ne jelents ki felelőtlen dolgokat. :)

2015. jan. 3. 18:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!