Nem az lenne Magyarország érdeke, hogy kimaradjon az USA és Oroszország geopolitikai csatározásából?
"Magyarország igen erősen utalt rá, hogy milyen erős a hűsége a NATO felé. Pl mikor az egész NATO támogatta Ukrajnát, Orbán arról beszélt, hogy mi is kivennénk a részünket a feldarabolásából, hogy csak egyet mondjak."
Na, ez engem is érdekelne, hogy Orbán hol mondott olyat, hogy részt kellene vennünk Ukrajna feldarabolásában.
(Zárójelben: szerintem az ukrán téma speciális eset, még mindig él a trianoni béke elleni ellenállás az emberek nagy részében.)
"Orbán: Most kell bejelenteni az autonómiaigényt"
"A Kárpát-medencei magyarokat megilleti a kettős állampolgárság, megilletik a közösségi jogok, és megilleti az autonómia is."
Mikor az oroszok "autonómia"-követelései a Krím elszakadásával majd orosz annektálásával zárultak, és Kelet-ukrajnában még folytak a harcok.
Tudom, most jön a "nem úgy értette" rész, mert Orbán az olyan hiperszuperüberhazafi, hogy semmi rosszat nem érthetett ez alatt. De higgyétek el, a politikusok értik a célzást. Ukrajnában is, Oroszországban is, Amerikában is, Brüsszelben is. Tudják, hogy egy esetleges konfliktusban mennyire számíthatnak Orbánra.
Jó, csak hát az nem érv, hogy a "politikusok értik". Ennyi erővel ezt bármire rá lehet fogni.
Orbán mindig annak fényében ad ki nyilatkozatot, hogy kinek akar imponálni. Az autonómia a magyar radikális szavazóknak szól és az ottani magyaroknak akiknek szavazati joga van. Amúgy meg NATO-bérenc, és természetesen az ukrán területi egység a fontos. Mellesleg soha nem álltak ki a kárpátaljai magyarság mellett nemzetközi színtéren, ellenben parolázni az EU bürokratáival és aggódni egy esetleges Ukrajnát ért orosz agresszió miatt annál inkább.
"Mikor az oroszok "autonómia"-követelései a Krím elszakadásával majd orosz annektálásával zárultak, és Kelet-ukrajnában még folytak a harcok.
Tudom, most jön a "nem úgy értette" rész, mert Orbán az olyan hiperszuperüberhazafi, hogy semmi rosszat nem érthetett ez alatt. De higgyétek el, a politikusok értik a célzást. Ukrajnában is, Oroszországban is, Amerikában is, Brüsszelben is. Tudják, hogy egy esetleges konfliktusban mennyire számíthatnak Orbánra."
Autonómiát mondott. Ha mindenkinek így kiforgatod a szavát, akkor veled ki szokott beszélgetni? :) Egyébként jogos is, felszínen kell tartani az autonómiáért folytatott harcot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!