Nem az lenne Magyarország érdeke, hogy kimaradjon az USA és Oroszország geopolitikai csatározásából?
"Magyarország már több mint letisztázta. Konkrétan elmagyarázta nagy piros betűkkel illusztrálva, hogy háború esetén a ruszkik mellé állna."
Magyarország NATO tagország és semmiféle jelét nem láttam annak, hogy ezen bárki is változtatni akarna, pedig figyelemmel követem a politikát. Egyébként meg a Föld utolsó háborúja lenne egy közvetlen fegyveres konfliktus két ekkora atomnagyhatalom között, szóval tök mindegy lenne kihez állunk arra a pár hétre, amíg még élnénk.
Tudom hogy nem lesz háború. Én sem számítok rá, ez egy hipotetikus kérdés.
Magyarország igen erősen utalt rá, hogy milyen erős a hűsége a NATO felé. Pl mikor az egész NATO támogatta Ukrajnát, Orbán arról beszélt, hogy mi is kivennénk a részünket a feldarabolásából, hogy csak egyet mondjak. Nektek ez semmi, de diplomáciában ez egy nagyon erős üzenet.
Én nem utálom az oroszokat. Pl Kasparov minden játszmáját láttam, és minden idők legnagyobb sakkozójának tartom. Szeretem a vodkát meg az orosz irodalmat is. Szóval egy kivétellel minden tapasztalatom pozitív Oroszországgal kapcsolatban. Amit nem szeretek, az Putyin külpolitikája.
"Orbán arról beszélt, hogy mi is kivennénk a részünket a feldarabolásából"
Apropó. Ezt hol hallottad? Orbán és Martonyi is folyamatosan Ukrajna területi integritásáról beszélt, hogy az mennyire fontos.
"Nekem meg az USA külpolitikája nem tetszik."
Kinek tetszik? De attol meg a magyar se jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!