Régen a szocializmusban vagy ma a liberalizmusban "cikibb" keresztyénnek lenni?
A szocializmusban jobban ellenezték a vallást állami szinten, mint a rendszerváltás után - pláne mint most a Fidesz-KDNP alatt.
De ha társadalmi szempontból vesszük, akkor most cikibb, mert az átlag magyar emberek manapság már sokkal tágabb látókörrel rendelkeznek, mint mondjuk 40 éve, ezért a vallás is egyre inkább visszaszorulóban van.
"Régen a szocializmusban vagy ma a liberalizmusban "cikibb" keresztyénnek lenni?"
Egyértelműen a szocializmusban. Most szabad valásgyakorlás van, ha akarsz hiszel, ha akarsz nem.
"De ha társadalmi szempontból vesszük, akkor most cikibb"
Azért azt nem mondanám, hogy cikibb. Valójában az emberek se se kaksizzák, hogy ki megy templomba, ki nem. Engem sem érdekel, hogy a szomszéd keresztény-e vagy sem, hogy van-e kereszt a falán, vagy sem. Sokkal nagyobb problémák is vannak, minthogy azt figyeljük/figyeljem, hogy milyen vallású a szomszéd, vagy akárki. Ha az illetővel nincs baj, és nem okoz nekem meg másnak problémát, nem bűnöz, hanem tisztességesen él, akkor mindegy miben hisz, engem úgy sem érint, én úgyis jobban járok vele, mintha egy bűnözőt fognék ki, aki nem hisz semmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!