Szerintetek hogyha lesz új kormány, tesznek valamit a mai gyerekek jövőjéért?
Amugy a gyerekeket nem a kormány neveli, hanem a szülők. Ha nincs jó mintapélda a gyerek előtt, mert a szülei lusták, hazugok, nemtörödömök, buták, és szarnak bele a gyerekük jövöjébe, akkor az a gyerek nagy hátránnyal fog indulni. Nem a kormány felelősége a nevelés. A felnőtt, és a gyerek felelősége h mi lesz belőle, meg ha felnő milyen országhoz fog hozzájárulni, a viselkedésével!
A pénz mellett vannak erkölcsi értékek is!
Nem mindegy h olyan országban élünk ahol az emberek, megbízatóak, tisztességesek, emberségesek, segítőkészek, vagy egy olyan országban ahol az emberek önzők, bunkók, kétszinűek, hazugok, és ha felbuknaka másikban akkor se nyújtanak segítő kezet neki.
Nem egymásra kell mutogatni, hanem mindenkinek a saját háza táján kell elkezdeni a normális épitö jellegű viselkedést. És nem a csodára kell várni, meg h majd vki megoldja helyettünk.
És igeenis a tanulás a gyerek felelősége is!!! de ezt az is befolyásolja, h a szülei hozzászokatták e a rendszeren tanuláshoz, kialakitották e benne azt h tanulás=érték
Tagadnom kell a kérdést. 16 éves vagyok. Rengeteg osztálytársam okos,ügyes ÉS MŰVELT. És tudjátok,a szűlőn múlik minden.. Osztályom 80% jár színházba legalább pár havonta. Most megyünk középfokúzni angolból. Aztán majd egy második nyelvből is. Készülünk az érettségire. És tanulunk..házit is ugyan úgy megcsináljuk. És bár csendesek nem vagyunk mindig.. de olyan átlag osztály vagyunk. Tisztelettudóak a tanárokkal szemben stb.
Persze osztályfüggő a dolog. Sőt inkább iskolafüggő. De mi csak egy szaközzépvagyunk. Nem is gimnázium.. Manapság a gimnazisták már inkább kis újgazdag porontyok kocsmatöltelékeit nevelik.
Najó nem azért mintha én/mi nem járnánk kocsmába^^:D meg cigizek is.. de nem vagyok rá büszke. és tanulok. holnapra is megtanultam töriből a kereszteshadjáratot meg irodalomból a római költészetet :DDDD
Azt viszont alátámasztom,hogy nekünk kétszer vagy akár háromszor többet kell tanulnunk.. és nem minden gyerek bírja ezt a tempót.. és elkanászosodok,lemarad.. aztán már rossz,suhanc lesz. De ilyen mindig is volt..
Szerintem nem baj, ha valakit érdekel 13 évesen a politika. Hadd politizáljon, nincs korhoz kötve a politika, csak a szavazati jog! Nem érv és nem indok, ha valaki odavágja egy 13 évesnek, hogy "még gyerek vagy, tanulj, ne politizálj!". Miért is ne? Lehet véleménye egy 13 évesnek is!
Na de a kérdésre még mindig nem válaszoltam, elnézést! :)
Szerintem, egyik kormány sem igyekszik megkönnyíteni a gyerekek helyzetét. Sőt! Én úgy érzem, hogy azon van mindenki, hogy elbutítsák a népet. Hiszen egy évvel csökkentették a gyed (vagy gyes?) idejét, tehát a gyerkőcöt a szülő viszi a bölcsibe, ahol a dadust nagyon nem érdekli, nem foglalkozik vele, nem tanítgatja, mint ahogy otthon a szülő. Majd megy óvodába, aztán iskolába, ahol jól túlterhelik a rengeteg tananyaggal és a különböző felvételikkel "őrjítik meg" a gyerekeket. Jön a középiskola, ahol az ember már nem is tudja, hogy hanyadjára variálják az érettségit, aztán ha tovább akarsz tanulni, akkor maholnap már a tandíj fenyeget.
Én ezekből kiindulva azt mondom, hogy ez a kormány eddig nem tett semmi érdemlegeset a gyerekekért és megkockáztatom a feltételezést, hogy a következő kormánynak sem a gyerekek a célközönsége.
Egyetértek veletek. ja és kedves 21:17.:
1. Van anyám aki parancsol.
2. Miért gondolod hogy nagykévű vagyok,csak mondjuk úgy hogy "felnőtt fejjel" látom a dolgokat.
3. Az úgy jön ide hogy kinek milyen verdája van,hogy pl. ott a 8általánost végzett cigány,erre mit látok? Egy tuningolt Opel a segge alatt. Mindezt miből? Segíly.
4. És nem vagyok rá büszke hogy a szüleim hatására kezdtem el tanulni,de lehet hogy még ezzel sem megyek majd semmire,egy hulladék ez az ország,és szerintem még sokáig az lesz. Ezért még az is lehet hogy bekövetkezik,hogy van valaki akinek diplomája,érettségije van,erre mit kap szegény? ...Elhelyezkedne szerencsétlen,de nem tud sehol. De lehet hogy csak én aggódom túl a dolgokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!