Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szüntetik meg...

Miért nem szüntetik meg egyszerűen a jövedelmi különbségeket és a szegénységet?

Figyelt kérdés
Nagyon egyszerű: mindenki aki 300 felett keres a keresetének e feletti részét arányosan szétosztanák a kevesebbet keresők között. Szerintem 300-ból nagyon is jól meg lehet élni én legalább is megtudnék. Ennyi. Miért nem jut ez senkinek eszébe, hogy a munkásréteget is meg kellene fizetni?
2014. dec. 10. 19:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

Az lehet hogy te megélnél 300-ból, én is megélnék belőle, de ha kereshetek 1 milliót akkor miért ne tenném?

Így is nagyjából elmondható hogy mindenki megkapja ami jár neki, de egy tanulatlan, lusta ember, aki kettőig nem tud számolni, és egy dolga hogy nyomkodjon egy gombot, az miért kapjon ugyanannyit mint egy mérnök aki sokkal összetettebb és szaktudást igénylő munkát végez.

Miért lenne az igazságos, hogy az általad megtermelt javakból olyan részesüljön aki nem dolgozott meg érte?

Vagy vannak akik jönnek azzal hogy "100 ezret keresek a cégvezető meg most vett autót"...csak épp a cégvezetőnek 100 emberről kell gondoskodnia, meg nem kis idő, tudás, kapcsolatépítés kell ahhoz, hogy valaki eljusson erre a szintre (hacsak nem kormánypárti haver).

Mondjuk alapból nem sok értelme van olyan emberekkel vitatkozni akik a munka "keménységét" a puszta fizikai erőben mérik. És az irodai munka = ülsz a melegben.

Na meg az egész rendszer ott bukik, hogy ha utcasepréssel is 300-at keresnék, akkor nem ülnék még egyetemen 25 évesen, hanem 16 évesen abbahagytam volna az iskolát és sepregetnék.

2014. dec. 10. 20:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Oszt mé dolgozzon többet az, aki háromszázon van és a többit amúgy is elvennék? És miért dolgozzon a mekiben az, aki csak minimálbért keresne, ha amúgy is kapja a segíjkét?
2014. dec. 10. 22:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Tételezzük föl, hogy 10 ember minden nap elmegy sörözni és összesen 100 dollárt fizetnek a végén. Ha úgy fizetnek a sörükért, ahogy most adót fizetünk, valahogy így néz ki a helyzet:

Az első 4 ember (a legszegényebbek) nem fizet semmit.

Az ötödik 1 dollárt fizet.

A hatodik 3 dollárt fizet.

A hetedik 7 dollárt fizet.

A nyolcadik 12 dollárt fizet.

A kilencedik 18 dollárt fizet.

A tizedik (a leggazdagabb) 59 dollárt fizet.

Tehát a tíz ember minden nap boldogan sörözött egészen addig, amíg a bár tulajdonosa kedvezményt nem adott nekik: "Mivel olyan jó vásárlók vagytok, mától olcsóbban adom nektek a sört 20 dollárral." Onnantól a sör a 10 ember számára csak 80 dollárba került.

A csapat továbbra is ugyanúgy szeretett volna fizetni a sörért, ahogyan adót fizetünk, ami azt jelenti, hogy az első 4 embert a változás nem érintette - ők továbbra is ingyen ittak.

De mi legyen a másik 6 emberrel - a fizető vendégekkel? Hogyan tudják elosztani a 20 dollár engedményt, hogy mindenki elégedett legyen?

Kiszámolták, hogy 20 dollár 6 részre osztva 3,33 dollár. Ha ekkora részt levonnának mindenki számlájából, akkor az ötödiknek és hatodiknak sem kellene fizetni a sörért. Ezért a bár tulajdonosa azt javasolta, hogy az lenne igazságos, ha mindenkinek a részéből körülbelül ugyanakkora százalékot vonnának le és tett egy javaslatot, hogy ez hogy nézne ki. Tehát:

Az ötödik se fizet semmit (100% megtakarítás)

A hatodik 2 dollárt fizet 3 helyett (33% megtakarítás)

A hetedik 5 dollárt fizet 7 helyett (28% megtakarítás)

A nyolcadik 9 dollárt fizet 12 helyett (25% megtakarítás)

A kilencedik 14 dollárt fizet 18 helyett (22% megtakarítás)

A tizedik (a leggazdagabb) 49 dollárt fizet 59 helyett (16% megtakarítás)

Mind a 6 ember jobban járt a korábbi állapothoz képest, az első 4 pedig továbbra is ingyen ivott. Viszont amikor kimentek a bárból az emberek elkezdték összehasonlítani a megtakarításukat.

"Én csak egy dollárt kaptam a 20 dolláros engedményből, ő pedig 10-et!" - mutatott a hatodik ember a tizedikre.

"Ez igaz" - kiáltotta a hetedik. - "Miért kap ő 10-et mikor én csak kettőt? A gazdagok kapják az összes kedvezményt!"

"Várjunk csak" - kiabált az első négy kórusban. - "Mi nem kaptunk semmilyen kedvezményt. A rendszer diszkriminálja a szegényeket!"

A kilenc ember körülvette a tizediket és elverték. A következő este csak kilencen jöttek el sörözni, leültek és a tizedik nélkül itták a söröket. Amikor fizetésre került a sor, rájöttek valami fontosra. A tizedik nélkül összesen sem volt annyi pénzük, hogy akár csak a számla felét kifizessék.

Ez az, ahogy az adórendszerünk működik. Azok az emberek kapják a legnagyobb kedvezményeket, akik a legmagasabb adókat fizetik. Ha túladóztatják és támadják őket, azért mert túlságosan gazdagok, egyszer csak nem lesznek köztünk többet. Előfordulhat, hogy külföldön fognak sörözni, ahol a légkör barátságosabb...

2014. dec. 10. 23:56
 14/14 anonim ***** válasza:
62%

Az a baj, hogy így is sokan csak tartják a markukat. Akik többet keresnének, azok nem fognak többet beáldozni, hanem megjelenik az, hogy csak 300 ezerig lesznek bejelentve, a többit zsebbe kapják....

Inkább egy igazságos adórendszer kellene és normális bérek. A sok ingyenélőt aki sose dolgozott és csak a segélyt várja, azt meg ki kell dobni a rendszerből. Legalábbis nem lenne szabad támogatni azt az életformát. Én senkinek nem adnék segélyt, aki az iskolában bizonyos időnél többet hiányzott. Aki nem fogyatékos, az járjon be, tanuljon, vagy utána ne sírjon, hogy nincs munkája, ha úgy van meg a 8 általánosa hogy négy első és négy második. Én ezeknek nem dolgozom, egy fillért se adjanak!

2014. dec. 11. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!