Miért nem szüntetik meg egyszerűen a jövedelmi különbségeket és a szegénységet?
Kommunista vagy-e?
Aki többet dolgozik, magas hozzáadott értékű munkát csinál, az miért ne kereshetne 500 ezret, vagy 800 ezret?
Például egy jó programozó Magyarországon is megkeres 500 ezret.
Mert meg is érdemli, eleve nehéz a programozó képzés, nincs hozzá mindenkinek tehetsége.
" Hogy mondjuk ha valaki egésznap kemény munkát végez miért kapja a sokkal kevesebbet mintaki egész nap csak a meleg irodába ül???"
Ha az a valaki, aki az irodában ül, nincsen, akkor a "keményen dolgozónak" nincsen munkája. Ugyanis utasítások elvégzésére egy majom is képes, ezzel arányos a bér is. Azonban az utasításokat, feladatokat, optimalizálását, stb-t, a szerinted semmittevő irodában ücsörgő ember végzi, ők adják az értéket.
Kérdező: Nem akarok a pénztárcádba kutakodni, de mennyi a fizetésed? (Csak magadba válaszolj.)
És most örülnél, ha lenne 600 ezer Ft fizetésed?
Na, és most örülnél, ha ebből 300-at elvennének azért, mert "egyszerűen megszüntetjük a jövedelmi különbségeket és a szegénységet"?
" mondjuk ha valaki egésznap kemény munkát végez miért kapja a sokkal kevesebbet mintaki egész nap csak a meleg irodába ül???"
Nezd, en egesz nap a meleg irodaban ulok, nem szakadok bele a munkaba, neha otthonrol dolgozom, megis annyit keresek egy honapban, mint te egy ev alatt sem.
De ha felajanlanam hogy csereljunk, en vegzem a te munkadat, te az enyemet, szerinted ki tanulna be hamarabb? Mert mogottem van 15 ev tervezoi tapasztalat, egy muszaki egyetem, jelentosen atlag feletti intelligencia es problemamegoldokepesseg, jo kommunikacios kepesseg, es pluszban targyalokepes vagyok nemetul es angolul.
En azert keresek ennyit, mert ilyen kepessegu es tapasztalatu emberbol nagyon keves van. A cegem egy evig hirdette az allast, mire engem megtalalt, es szemrebbenes nelkul megadta amit kertem.
Amibol keves van az draga, amibol sok az meg olcso. Pont ugyanigy mukodik a munkaeronel is, ami ugyanugy arucikk mint az alma vagy a gorogdinnye.
Ha az en fizetesem felet elszednek, akkor fognam magam es elmennek olyan orszagba ahol nem ilyen ostoban gondolkodnak, es akkor maradnanak a melosok meg a nyugdijasok. Es akkor nem lenne adobevetel sem a tevekenysegem utan, es a melosok azt sem tudnak mit csinaljanak mert nem lenne aki megmondja nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!