Elképzelhetőnek tartjátok, hogy a (közel) jövőben létrejön egy olyan párt, esetleg több párt, ami tisztán cigány, tehát etnikai párt, ami csak a cigányság érdekeit nézi?
Ha igen, akkor ez milyen következményekkel járna? Hogyan befolyásolná Magyarország helyzetét, belpolitikáját?
a kérdéséhez még:
Már ma is vannak cigány pártok és több párnak is vannak "roma tagozatai"
Elég hülye kérdés.
Megkérdezed hogy mi lenne ha lenne cigány párt, majd írod hogy már vannak cigány pártok...
Hirtelenjében:
1. Magyarországi Cigány Párt (MCP) - Horváth Aladár, volt SZDSZ-es politikus pártja.
2. MCF Roma Összefogás Párt - Kolompár Orbán, volt MSZP-s
3. ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) - Farkas Flórián, Fidesz
Ebből is látszik, hogy pártkáderek által alapított, állami pénzen élő pártokról van szó. A cigány pártpolitikusok leginkább a saját zsebüket tömik, a cigányok érdekeire magasról tesznek.
Ugyanaz megy a cigányoknál, mint nálunk. Korrupt politikusok, csak náluk nagyobb a vircsaft és kevésbé civilizáltabbak. Ennyi a különbség.
A cigány Martin Luther Kingre és cigány Obamára még várniuk kell...
Emlékszem anno Kolompár Orbán indította a "roma Obamát Magyarországnak!" mozgalmat. :)))
Előbb a többséget írni-olvasni kellene megtanítani, hogy később, mint párt, tudja hogy miben dönt.
Addig nemigen van miről beszélni.
Szerintem ha a cigányság eljutna oda, hogy egy valódi pártot szervezzen magának, akár harcos ellenzékit, akkor már mindenki jól járt.
De addig még kemény hegymenet vár rájuk.
Nem értelek titeket, főleg az utolsót.
Mert amolyan "pozitív" dologként értelmezitek ezt, pedig szerintem messze nem az és veszélyes.
Itt egy kérdés, benne egy interjú:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__633..
Szerintetek, ha most ilyeneket mondanak meg akarnak, és nem ritka a magyarellenes kirohanás sem a szájukból, akkor mi fog történni, ha ezeknek "értelmiségi" rétegük lesz? Én nem akarom megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!