A magyarok miért nem szeretik a hazájukat?
"Én inkább maradok itt és beérem azzal amim van."
Nekem viszont több kell. Én szeretnék világot látni, más kultúrákat és másik gondolkodásmódot megismerni.
Nem akarom egy országban leélni az életem, függetlenül a politikától.
Látom mi folyik az országban, de nem szidom. Itt nőttem fel, ide kötnek az emlékeim.
De inkább nézem a saját érdekeimet, hogy nekem mi a jó, minthogy az ország létszáma ne csökkenjen.
Magamat akarom boldoggá tenni, nem az országot.
És ha jobban belegondolsz, minden ember a saját boldogságát veszi előre. Ki itthon, ki külföldön.
De ebbe az egészbe kár belekeverni a hazaszeretet, ez nem erről szól szerintem.
ma 10:17.
Mindenre van megoldás, csak az a kérdés hogy egy nemzet eljut e odáig hogy felismeri a megoldást, és ha felismerte mer e képes e tenni a kizsákmányolói ellen.
"Magamat akarom boldoggá tenni, nem az országot."
Ez bizony nagy hiba a mai fiatalok nagy hibája.
A haza mindenek előtt.
Ezt nem egy semmi ember mondta, ajánlom figyelmedbe.
Azzal is tisztában vagyok hogy nemlehet mindenki Széchenyi István de egy bizonyos szintnél nemszabad lenne lejjebb süllyedni.
"Szeretik a hazájukat, de azért mennek el, mert itthon már NEM lehet megélni!"
Érdekes én meg tudok, pedig nem vagyok vállalat igazgató, sem fidesznyik politikus. A fizetésem 90-100 ezer forint és nincs ájfonom meg porsém, mégse döglök éhen.
14-es,
"Ez bizony nagy hiba a mai fiatalok nagy hibája."
De másik világot is élünk, mint régen.
Globalizáció, több lehetőség. Szerintem a mai világban úgymond kozmopolitának kell lenni, főleg a fiataloknak. Nagyon sokat jelent, ha valakinek van külföldi tapasztalata. Nyitottabb, elfogadóbb lesz.
És számomra fontosan ezek a tényezők.
Értem, hogy te mire gondolsz, de én máshogy látom ezt a témát.
Megmondjam én miért nem szeretem? Sőt, utálom?
Mert nem adott nekem semmit. Ha az állam szó szóba kerül, csakis a lehúzást kapom, a felesleges bonyolultságot, meg a gyűlöletet.
Tudod milyen rossz érzés azt látni, hogy teljesen nyilvánvaló dolog megoldása, erre úgy tesz a kormány, mintha nem is létezne eleve a probléma? Nem, hogy nem tudja a megoldást, hanem nem is létezik a probléma!
Legutóbb: Miért nem reggeliznek a gyerekek iskola előtt?
NEM ÉHESEK! by egy fideszes.
És tudod mi a legfájóbb? A lakosság 80%-a asszisztál hozzá. Valaki szavazással, valaki meg el se megy, otthon morog.
Szégyen ország, eltörölném a határokat, osszák oda az osztrákoknak az egészet, nem érdekel....
Én inkább úgy látom, hogy minden magyar érzületű, magyar kultúrát szerető, magát magyar nemzetiségűnek érző ember szereti a hazáját.
Ami a haza vezetését méltató undort válthat ki az emberekben, és tévesen annak tűnhet, hogy a magyarok nem szeretik a hazájukat, az az, hogy egyeseknek elegük lesz a Horn-izmusból, Medgyesi-izmusból, Gyurcsány-izmusból, Orbán-izmusból, és elkezdenek reagálni erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!