Mit gondoltok az alábbi cikkekről? Egy Magyarországon élő orosz nő írta őket Magyarországról.
Először mikor olvastam ettől a nőtől, rettenetesen ellenszenves volt. Egy nagyképű, flegma, lenéző r*bancnak gondoltam, aki csak fikázni tud. Aztán mikor másodszorra olvastam ezeket a cikkeket (főleg az esőt, mert a második egy arra adott válasz) akkor jöttem rá hogy van benne igazság, még akkor is ha elfogult. Alapvetően ezt nagyon irigylem az oroszokban, hogy ők patrióták, sajnos nálunk csak a széthúzás megy. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.
U.I. Én nem vagyok olyan elvakult Putyin-fan mint manapság sokan, de nagyon érdekel az orosz kultúra, és oroszul tanulok.
Nagyon jó cikkeket írt. Látszik az írásain, hogy nem utálja a magyarokat, hanem szereti, éppen ezért bántja őt, hogy a magyarok ennyire negatívak.
"Azok az emberek, akik személyes ismeretségünk során is kritizálták nekem ezt az országot, most vitába szálltak velem és védelmükbe vették, amint elkezdtem kielemezni, hogy mi nem működik és miért. Konkrétan jött olyan komment ismeretlentől, hogy: „Minek vagy itt, ha nem tetszik? Húzzál vissza Moszkvába! Ugyanolyan tahó vagy, mint az összes többi orosz!” Sőt, olyan általam nem ismert olvasó is akadt, aki eddig mindig fikázta ezt az országot, a tegnapi posztom után meg olyanná változott, mint egy pszichopata, aki szarral keni össze az utcán a házak falait.
---
Kellemetlen-e nekem ezeket olvasni? Nem. Mert sikerült bebizonyítanom a tegnapi poszttal azt, amit annak írásakor akartam: Igazam volt abban, hogy egyáltalán nincs itt akkora gáz, mint amiről a magyarok panaszkodnak és képesek megvédeni azt, ha a szükség úgy hozza. Csak ennél is jobban szeretnek sírni, mert addig se azzal vannak elfoglalva, hogy min kellene javítaniuk magukon, hogy legközelebb sikeresebbek legyenek. Ez egy kis győzelem a számomra. És én továbbra is fogom kritizálni a magyarokat, mert ha egymás között csinálják, akkor csak legyintenek egymásra, de ha én csinálom, akkor hirtelen felgyúl bennük valami hazaszeretetféle akármi. "
----
--> Én csak biztatni tudom ezt az orosz hölgyet. Van bennünk magyarokban is hazaszeretett, csak ezt még mi sem tudjuk magunkról. A szívem mintha hevesebben dobogott volna, mikor ezt olvastam a kis hölgytől:
" Magyarországon óriási divatja van a Nyugatot másolni
---
Még a Helloweent is sikerült átvenni. De mégis minek? Tán nektek nincs saját kultúrátok, saját tradícióitok és saját ünnepeitek? Például a Halottak Napja? Minek kell valamit importálni? Ez egyszerre lehangoló és vicces."
...
--> Még egy orosz (külföldinek) is feltűnt, hogy népünk mennyire elhanyagolja saját tradícióit, és átveszi a nyugatról importált szemetet. Mintha hagyományaink, fele annyit sem érnének, mint a nyugatiak.
....
Ez a kedvenc idézetem tőle:
" Láttam olyan gyerekeket, akik házról házra mentek és kérték az édességet. Ha hozzám jönne be néhány magyar gyerek ezzel, azt mondanám nekik, hogy takarodjatok vissza és játsszatok a Rubik-kockátokkal. A fenébe már, ez nem a ti kultúrátok, ti nem vagytok nyugatiak és ezt nem szégyellni kellene, hanem büszkének lenni a saját identitásotokra."
Az tradicionális ünnepeink egy jelentős része is kopi... Ha átvesszük a halloweent akkor az is tradicionális ünnep lesz 200 év múlva, tehát psssszt.
A hazafiassággal kapcsolatban igaza van, tényleg felnagyítjuk az itteni problémákat, de ezzel szerintem nincs akkora baj. A baj azzal van hogy a problémáinkra nem tudunk megoldást találni, nem látunk megvalósítható célt magunk előtt, ezért inkább a könnyebb utat választjuk és külföldre megyünk. De ez sok más keleti-szegényebb nyugati országra is jellemző. Ez tényleg rossz tulajdonság, és kell rajta változtatni, de nem agymosással és nacionalizmussal.
#21: Te most ironizálsz, vagy komolyan gondolod.
A második esetben őszinte részvétem.
23-as! Tudod ami igazán érdekes, hogy rákerestem 21-es felhasználónevére, nem akartam személyeskedni, de ez van, és persze vártam valami nagymagyarkodó hazafit, ehelyett mit találtam! Egy anime mániás, japánimádó gyereket...
Tehát ő beszél nyugat szemetéről, aki nyálcsorgatva várja, hogy megfürödhessen a Japán kultúrmocsokban, amit odahánynak neki a vágott szeműek, és még van képe ilyeneket írni, végülis tényleg sokkal magyarabb dolog azon örjöngeni, hogy Toyota-sensei mit fog csinálni Suzuki-sannal egy yuri animében, mint ünnepelni a Halloweent. :-D
Ja és csak, hogy egy kis poént is tegyek rá:
(kicsit átírtam)
Ez a kedvenc idézetem tőle:
" Láttam olyan gyerekeket, akik videómegosztóról videómegosztóra mentek és keresték a japán rajzfilmeket. Ha én találkoznék a neten pár ilyen gyerekkel, azt mondanám nekik, hogy takarodjatok vissza és nézzétek a Nagy ho-ho-horgászt. A fenébe már, ez nem a ti kultúrátok, ti nem vagytok japánok és ezt nem szégyellni kellene, hanem büszkének lenni a saját identitásotokra."
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!