Hasznos lenne a nőtlenségi adó bevezetése a populációszám növekedésére?
"a magyar egyre csak fogy"
Nem a magyar fogy, hanem az adófizető. Aki dolgozni akar azok nagy része az kimegy külföldre.
Itt meg marad a sok ingyenélő.
Szóval semmi mást nem kell csinálni, csak bevezetni a munkanélküli adót.
Majd meglátod, hirtelen mennyi adófizetője lenne az országnak, akik most feketemunkából élnek, meg bűnözésből, meg segélyből...
Szóval mint írtam, attól, hogy egy házaspárnak lesz 6-8 gyereke, még közel sem biztos, hogy 6-8 fővel növekszik az adófizetők száma. Sőt...
Tehát nem a létszámmal van baj, hanem az adófizetési morállal.
6 millió lakossal is vígan ellenne ez az ország, ha abból legalább 2.5-3 millió adót fizetne...
Idióta ötlet! Nem kell újabb Ratkó korszak.
Az emberek nem azért nem vállalnak gyereket, mert nem akarnak, hanem mert bizonytalanság van és nem tudnák felnevelni. Ezt pedig egy új adó csak tetézi, de nem oldja meg. Az a fajta ember szaporodna csak el, aki amúgy is csak a segély miatt potyogtatja a kölyköket. Na azoktól várhatod a nyugdíjt, mert dolgozni azt nem fognak.
Az érdekházasságok számát azonnal megdobná, de a populációt nem föltétlenül.
Mindenki elvenné papíron egy ismerősét vagy akár nem elsőfokú rokonát, aztán élne tovább, ahogy addig is. Mikor pedig megtalálná az igazit, elválna, és újraházasodna azzal.
Az ilyen erőszakos tiltórendelkezések nem növelik a gyermekvállalási kedvet. Az ember akkor vállal gyereket, ha azt érzi, hogy annak jövője van egy társadalomban.
Ha van társam, akit szeretek, és tudom, hogy egy az állam segít nekem a gyerekem gondját viselni, jóminőségű oktatás, egészségügyi ellátás, vár rá az életben, esélyegyenlőség az érvényesülésben, és egy szabad, nyitott, egészséges társadalom, amiben felnőhet és amiben boldog, SZABAD ember lehet, akkor én öt gyereket is vállalnék.
8 éve vagyok a párommal és szeretem, mégsincs gyerekünk. Mostmár sürget az idő, de nem tudjuk eldönteni, akarunk-e ebben az országban gyereket nevelni. Látva, most hová tartanak a dolgok, itt tizennyolc év múlva, mire ő nagykorú lenne, már diktatúra lesz, és orosz szatelitállam leszünk. A gyermekem itt nem lehet szabad ember, nem érvényesülhet, ha nem nyal be az állampártnak, egyre rosszabb minőségű oktatásra számíthat, utána meg diplomás munkanélküliségre, ha pedig Isten őrizz, beteg lesz, egy haldokló, összeomlófélben levő egészségügyi rendszer fogadja be, féléves várólistákkal.
Orbanisztánba gyereket szülni, rabszolgának? - ez komoly?
Ha pedig elmegyünk, akkor a gyerekünk, de legalábbis annak a gyerekei, nem lesznek már magyarok. Franciául beszéljek az unokámmal?!
Ez a baj: igaz magyar, nemzeti érzelmű emberek vagyunk, bár nem vakhitű jobboldaliak. Olyan, mintha elrabolták volna tőlünk a hazánkat, ahol egy kisebbség igázta le a többséget.
Fogy az időnk, mert már nem leszünk fiatalabbak, és nagyon el vagyunk keseredve. Szeretnénk, ha a gyermekünk egy szabad országban nőhetne fel, és szeretnénk, ha ez Magyarország lenne. De sajnos egyre inkább azt érezzük, hogy erre nincs remény... :-(
Ez attól függ hogy mi a célod.
Ha azt szeretnéd hogy gyorsabb tempóban tűnjenek el a fiatalok, akkor hasznos lenne igen.
"Akik nem vállalnak legalább 3 gyermeket, (2 gyerekkel csak a népesség stagnálna, mert 2 szülő van) azok fizessenek adótt."
Hát, ha így gondolod: szülj te 3 gyereket úgy, hogy azt se tudod, miből tartod el, vagy fog-e kapni normális oktatást vagy egészségügyi ellátást. Gyepagyú!
#55: Átérzem a helyzetet. Mi is gondolkodtunk a gyereken, de úgy döntöttünk, Orbánnak a diktatúrába, bizonytalanságba nem csinálunk gyereket. Hamarosan itt is hagyjuk az országot, mert élhetetlenné vált. Maradjon csak itt a sok tudatlan birka. Én Németországban vagy Írországban is magyar leszek, még ha idegen nyelven beszélek is. Ha ott születik gyerekünk én nem bánom, ha az unokám nem fog tudni magyarul.
"na jól van srácok, én az ilyen hozzászólásokra csak azt tudom mondani h éljen a természetes szelekció"
Az bizony csodálatos volna. Csakhogy ma Magyarországon csak a természetes kontraszelekció virágzik... Akinek 70+ az IQ-ja, 12+ az iskolázottsága, és nem fűzi személyes, vagy családi érdek itt maradni, az lelép. Van még pár idióta (magamat is közéjük sorolva), aki hezitál, mert szereti a hazáját, és nem akar csak idegen nyelven tudó unokákat magának, de ezek is, mi is, lassan feladjuk. Az én őseim kisebbségi magyarként maradtak meg, diktatúrában. De ha az anyaországom diktatúrát csinál önmagából, akkor azt kívánom, inkább a gyerekeim is kisebbségben éljenek, mint egy többségi rabszolgaságban.
Ha választanom kell, hogy a gyerekem szabad ember legyen, vagy magyar, akkor azt választom, hogy szabad legyen. Csak titkon bízom benne, hogy talán magyar is marad...
Ez a büdös nagy helyzet: választásra kényszerítenek minket a szabadság és a magyarság között. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a szabad Magyarorszég elveszett. A 12 pont is elveszett. 1956 öröksége is elveszett. A Fidesz is elveszett.
Sajnálom a fiatal Orbán Viktort, mert hiába harcolt: az idősödő Orbán Viktor megölte őt és eszméit... Egy pocakos, rendpárti, focidrukker, prosztatás papa legyőzte az egykori Mikó kollégista, focizó, liberális fiút, akiben lehetett hinni.
Csak így ne öregedjünk meg! Csak itt ne öregedjünk meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!