Miért érdekes, hogy egyes politikusoknak mekkora a vagyonuk?
Miért érdekes, hogy egyes politikusok mit tüntetnek fel a vagyonnyilatkozatukban és hogy a gyerekére van íratva egy ingatlan, melynek állítólagos értéke túl nagy ahhoz, hogy az illető megengedhesse magának?
Nemhogy az emberek inkább azzal törődnének, hogy nekik is meglegyen mindez. Attól nekem nem lesz jobb (de rosszabb se), ha tudom, hogy honnan, miből van neki.
Utolsó: Ok, de akkor tegyék ezt közzé már akkor amikor pártot alapítanak és először indulnak egy választáson. Ne menet közben derüljön ki hogy honnan jött valaki.
Hát jó hogy sokak szerint nem megfelelő irányba halad az ország, ha olyanok irányítják, akiknek közük sincs a hétköznapi emberekhez, mert a felsőosztály tagja.
Amúgy meg sokan mondjátok, hogy a haveroknak több jut. Hát senkit nem gátol meg senki, hogy belőle is haver lehessen.
Persze nyilván nem etikus, de hát ez van.
Amíg olyat tapasztalok itt az egyetemen is, hogy amikor szociális ösztöndíjra lehet pályázni és a HÖK-ös haverok magasabb pontokkal indulnak, addig senki nem magyarázzon. Meg átíratja magát a nagyszüleihez, majd beadja, hogy két nyugdíjassal él egy háztartásban.
Az ilyen emberek csak ne háborogjanak.
Én nem vagyok ilyen ember.
Most már háboroghatok?
"Amíg olyat tapasztalok itt az egyetemen is, hogy amikor szociális ösztöndíjra lehet pályázni és a HÖK-ös haverok magasabb pontokkal indulnak, addig senki nem magyarázzon. Meg átíratja magát a nagyszüleihez, majd beadja, hogy két nyugdíjassal él egy háztartásban.
Az ilyen emberek csak ne háborogjanak."
Ez a szomorú, hogy itt nem hogy "háborogni" kellene, hanem egyenesen kib..szni az egyetemről az ilyeneket. De ilyen szempontból az egyetem is olyan mint az élet.
Még ha 100-120 ezerrel számolunk, az sincs 1,5 millió forint évente...ez azt jelenti, hogy 10 évnyi fizetésed egy panellakás, vagy 2 év egy jobb autó...Persze abban az esetben ha 100%-át félre tudod tenni. Nem csoda hogy átlag ember zsebében kinyílik a bicska.
De még azt sem mondom, hogy osszuk szét a szegények között...szimplán költsük arra amire tényleg kellene, és szükséges.
Na meg, még az sem érdekelne senki, hogy 20 villájuk és 10 luxus autójuk van, ha mellette az országot rendesen irányítanák. De a legnagyobb baj, hogy nem teszik, és a saját kis millióik gyarapítása mellett milliárdos károkat okoznak az országnak, amit utána a nép fizet meg.
9: "Magasról lenézem azt aki azon idegeskedik hogy mekkora háza van Szijjártónak."
Engem nem érdekel, hogy kinek milyen háza van és a gyerekére mit írat, ha azt tisztességes munkával esetleg ügyesen vállalkozva szerezte.
Ha viszont felmerül a gyanú, hogy közpénzekből vagy megvesztegetésből származik pénz, azaz gyakorlatilag az én adómból amit azért vontak le, hogy Mari néninek nyugdíjat fizessenek, Mucsarögöcse-alsó főutcáját lebetonozzák, vagy a kórházakba kötszert vegyenek, akkor legyen arra költve és ne a politikusok vagyonát gyarapítsa.
Soha nem irigyeltem azt aki jól gazdálkodott, ügyesen fektette be a pénzét, de már feltűnő a politikusok vagyongyarapodása. Ennyit tisztességes úton, fizetésből nem lehet megspórolni.
"Igazad" van kérdező had lopjon mindenki amennyit csak bír, sőt a lopást legálissá is kell tenni, nem büntetni.
Mitgondolsz meddig húzná ez az szerencsétlen Ország ilyen hozzáállással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!