Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért érdekes, hogy egyes...

Miért érdekes, hogy egyes politikusoknak mekkora a vagyonuk?

Figyelt kérdés

Miért érdekes, hogy egyes politikusok mit tüntetnek fel a vagyonnyilatkozatukban és hogy a gyerekére van íratva egy ingatlan, melynek állítólagos értéke túl nagy ahhoz, hogy az illető megengedhesse magának?

Nemhogy az emberek inkább azzal törődnének, hogy nekik is meglegyen mindez. Attól nekem nem lesz jobb (de rosszabb se), ha tudom, hogy honnan, miből van neki.

2014. dec. 2. 22:48
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Utolsó: Ok, de akkor tegyék ezt közzé már akkor amikor pártot alapítanak és először indulnak egy választáson. Ne menet közben derüljön ki hogy honnan jött valaki.

Hát jó hogy sokak szerint nem megfelelő irányba halad az ország, ha olyanok irányítják, akiknek közük sincs a hétköznapi emberekhez, mert a felsőosztály tagja.

2014. dec. 2. 23:29
 12/23 A kérdező kommentje:

Amúgy meg sokan mondjátok, hogy a haveroknak több jut. Hát senkit nem gátol meg senki, hogy belőle is haver lehessen.

Persze nyilván nem etikus, de hát ez van.

Amíg olyat tapasztalok itt az egyetemen is, hogy amikor szociális ösztöndíjra lehet pályázni és a HÖK-ös haverok magasabb pontokkal indulnak, addig senki nem magyarázzon. Meg átíratja magát a nagyszüleihez, majd beadja, hogy két nyugdíjassal él egy háztartásban.

Az ilyen emberek csak ne háborogjanak.

2014. dec. 2. 23:32
 13/23 anonim ***** válasza:
37%

Én nem vagyok ilyen ember.

Most már háboroghatok?

2014. dec. 2. 23:44
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
Na, pont erről beszéltem. Ha bevezetnék, hogy már az indulástól kezdve a karrierje befejezéséig minden évben kötelező legyen nyilvánossá tenni akár a vagyonukat, akár egy csomó más dolgot (például legutoljára a családtagok vagyona is felmerült), akkor is valaki megkérdőjelezné azt, hogy ez miért "érdekes". Így van, a képviselők magánéletébe kicsit belemászunk, de az emberek sokkal biztosabban dönthetnek afelől, hogy kire érdemes szavazni és kire nem.
2014. dec. 2. 23:47
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

"Amíg olyat tapasztalok itt az egyetemen is, hogy amikor szociális ösztöndíjra lehet pályázni és a HÖK-ös haverok magasabb pontokkal indulnak, addig senki nem magyarázzon. Meg átíratja magát a nagyszüleihez, majd beadja, hogy két nyugdíjassal él egy háztartásban.

Az ilyen emberek csak ne háborogjanak."

Ez a szomorú, hogy itt nem hogy "háborogni" kellene, hanem egyenesen kib..szni az egyetemről az ilyeneket. De ilyen szempontból az egyetem is olyan mint az élet.

2014. dec. 2. 23:53
 16/23 anonim ***** válasza:
56%
Számtalanszor leírtam már, hogy ki lett vesézve, hány % a fizetésből, ami ilyen és amolyan formában az államhoz kerül. 67%+... Ez egy elképesztően magas szám lenne? Olvass vissza a történelemben picit, hogy melyik korban nyomorgatták ilyen mértékben az embereket. Ez csupán arra a kérdésedre vonatkozott, hogy miért nem azzal törődik a nagy átlag, hogy neki is jó legyen. Érdemes lenne annak is utánaolvasnod, hogy csupán a közelmúlt ismertebb szereplői, a rendszerváltáskor hogyan éltek és hogyan élnek ma. (és ezek csak az ismertebbek) 9 éves voltam akkor, 16-17 éves korom óta becsületesen tanultam és dolgoztam. A milliárdok mégsem jöttek, de még csak milliók sem, viszont nem is nagyon hiányzott. Gondtalan és nyugodt életet szerettem volna élni, de még az sem sikerült, míg el nem hagytam az országot. Az a mérhetetlen luxus, ami a "odaát" van ezeknél a férgeknél, az viszont több, mint vérlázító. Ahogy a "lézerlány" mondta, meg lehet élni 47.000 ft-ból, számolj utána, ha ezzel a keresettel ledolgozol egy életet, 50 évre vetítve majdnem 30 millió Ft-ot kereshetsz. Ennyi az annyi. Annyit érsz, amennyid van. Ebből vegyél magadnak lakást, házat, ebből egyél, ebből ruházkodj és ebből fedezd az egyéb önfejlesztő kiadásaid. A legfontosabb pedig, hogy + ebből tarts el egy családot... Persze mondhatod, hogy de az átlagfizu Magyarországon az 100-120.000 Ft, de én csak arra hivatkozhatok, amit az általad "éltetett" politikai elit nyilatkozott, azaz a 47.000 Ft is éppen elég! Elég hát, kötélre, a politikusoknak fenntartva... A rendszerváltás előtt itt nem volt senkinek semmije, kivéve a görbeorrúakat. Ha már csak ebből indulsz ki és megnézed "odaát" a politikai "elit" sorai között "megbújva", kik a mai görbeorrúak, egyből leesik a tantusz, hogy miért is nincs változás. Mivel közpénzből éltek, így logikusan a nép vagyonát költötték magukra. Hadd várjuk el tehát, hogy elmondják honnan is az a pár millió, milliárd... Bár bevallom, hogy engem személy szerint nem nagyon érdekelne honnan van, egészen egyszerűen elvenném tőlük és szétosztanám a nép között, mert onnan jött, annak bizony ott is a helye, utána meg jöhet a sortűz értelemszerűen...
2014. dec. 3. 00:01
 17/23 anonim ***** válasza:

Még ha 100-120 ezerrel számolunk, az sincs 1,5 millió forint évente...ez azt jelenti, hogy 10 évnyi fizetésed egy panellakás, vagy 2 év egy jobb autó...Persze abban az esetben ha 100%-át félre tudod tenni. Nem csoda hogy átlag ember zsebében kinyílik a bicska.

De még azt sem mondom, hogy osszuk szét a szegények között...szimplán költsük arra amire tényleg kellene, és szükséges.

Na meg, még az sem érdekelne senki, hogy 20 villájuk és 10 luxus autójuk van, ha mellette az országot rendesen irányítanák. De a legnagyobb baj, hogy nem teszik, és a saját kis millióik gyarapítása mellett milliárdos károkat okoznak az országnak, amit utána a nép fizet meg.

2014. dec. 3. 00:14
 18/23 anonim ***** válasza:

9: "Magasról lenézem azt aki azon idegeskedik hogy mekkora háza van Szijjártónak."

Engem nem érdekel, hogy kinek milyen háza van és a gyerekére mit írat, ha azt tisztességes munkával esetleg ügyesen vállalkozva szerezte.

Ha viszont felmerül a gyanú, hogy közpénzekből vagy megvesztegetésből származik pénz, azaz gyakorlatilag az én adómból amit azért vontak le, hogy Mari néninek nyugdíjat fizessenek, Mucsarögöcse-alsó főutcáját lebetonozzák, vagy a kórházakba kötszert vegyenek, akkor legyen arra költve és ne a politikusok vagyonát gyarapítsa.

Soha nem irigyeltem azt aki jól gazdálkodott, ügyesen fektette be a pénzét, de már feltűnő a politikusok vagyongyarapodása. Ennyit tisztességes úton, fizetésből nem lehet megspórolni.

2014. dec. 3. 01:30
 19/23 anonim ***** válasza:

"Igazad" van kérdező had lopjon mindenki amennyit csak bír, sőt a lopást legálissá is kell tenni, nem büntetni.

Mitgondolsz meddig húzná ez az szerencsétlen Ország ilyen hozzáállással?

2014. dec. 3. 09:31
 20/23 anonim ***** válasza:
91%
100 Ft megtermelt értékből kb 40Ft a tiéd. 60-ból pedig megveszed Lázár óráját, Szijjártó házát és fenntartod az országot. Ha ezt ilyen nehéz átlátnod, csak sajnállak.
2014. dec. 3. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!