Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak a rendszerváltásig...

Miért csak a rendszerváltásig tanítják a magyar történelmet?

Figyelt kérdés
Én idén vagyok végzős gimnazista és a történelemkönyvünk a rendszerváltásnál fejeződik be. Megemlíti a pártok létrejöttét (MDF, SZDSZ, FKGP, FIDESZ, MSZP, MSZDP, KDNP), de itt véget is ér, holott 1989-1990 óta is eltelt már jó néhány év, amelyek nem eseménytelenül teltek.
2014. nov. 30. 20:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert ami utána következik, az már korhatáros!
2014. nov. 30. 22:22
 12/13 LazyJones ***** válasza:
100%
Fura, én 2000ben érettségiztem, de nekünk tanítottak még jelenkorig történelmet. Úgy rémlik, az egyik utolsó fejezet címe az "Orbán-Torgyán polgár kormány" volt. Szóval passz.
2014. nov. 30. 23:24
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon jó kérdés! Én is azon gondolkoztam, hogy 2002 óta bővítették-e a történelmet a rendszerváltásig. Amúgy, 2002-ben érettségiztem és emlékeim szerint az 56-os forradalomig tanultunk, aztán jött a Kádár-rendszer, de azt röviden volt megfogalmazva. Én átéltem a szocializmust, akárcsak az osztálytársaim. A 1989-es évre nagyon tisztán emlékszem, csak akkor még ovis voltam és nem értettem, hogy mit ünnepelnek ennyire az emberek a sorompóknál meg a falbontásos dolgot, amit a TV-ben láttam. Az 1990-es taxisblokádra is emlékszem. Akkor lettem iskolás. Nagy kerülőutat kellett megtennünk oda- és hazafele, mert le voltak zárva a hidak. Voltak, akik be se tudtak jönni a suliba emiatt.
2014. dec. 1. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!