Meddig lesznek még itthon ilyen szánalmas borravaló fizetések?
Na lehet lepontozni:
Addig, míg el nem megy az átlag magyar szavazni ARRA AMELYIK SZERINTE fejlődést hoz, és az lehetőleg szabad piac elvű és kapitalista párt legyen, és nem arra szavaz, amelyik a többiek szerint esélyes, mert az akkor tippmixnek számít, és nem demokratikus szavazásnak.
Az a párt minden pénzével és eszközével arra törekszik, hogy verseny legyen minden szegmensben, ne fordulhasson elő az, hogy karteleznek a cégek.
Amint növekszik bármennyi gdp, vagy növekszik a bevétel, azzal arányosan egyből csökkenteni valamelyik adót, amelyik ösztönözheti a FOGYASZTÁST!
Oktatásban kötelezőnek kell lennie a közgazdaságtannak általános iskolától kezdve, hogy az emberek ne dőljenek be rezsicsökkentésnek meg egyéb primitív gazdasági trükköknek, amik csak látszat intézkedések és ráadásul még rombolják is a minőséget és a versenyképességet, gazdaságot.
Ösztönözni kell a lakosságot, hogy mindenki amennyire csak teheti, maga építse az életét, tartsa fenn magát, NE PEDIG AZ ÁLLAMTÓL VÁRJA, HOGY MUNKAHELYEK JÖJJENEK LÉTRE, MERT NEM AZ ÁLLAM FELADAT AZ, AZ MÁR KOMMUNIZMUS!
Csökkenteni minél jobban az állami szerepvállalást MINDENHOL! Csakis ott szerepeljen, ahol segíti a lakosság jogainak gyakorlását, szakszervezetek pl, és szabályozza, hogy a munkahelyek cégek ne menjenek át kifosztásba, hanem legyen egy szint, ergo ne legyen VADkapitalizmus, hanem csak sima.
Ja és hát persze ne lopjanak a politikusok annyit.
Na, ha valaki szerint ezek nem segítenék a gazdaságot, akkor az nem lépett még túl a szocializmuson.
7: Te buta vagy? Egy normális albérlet Magyarországon 100k-nál kezdődik. Rezsivel együtt a leghidegebb hónapokban simán felmehet ez a normálisabb lakás 150k-ra. Ami gyakorlatilag az átlag medián bér másfele. Körülbelül ez olyan, mintha Ausztriában bérelnék egy lakást 2400 euróért rezsivel együtt. Megnézném az osztrákok száját, hogy hogy állna ilyen lakhatási költségek mellett.
Persze lehet itthon is 60k-ért lakást találni, de az meg olyan is és a rezsivel együtt az is simán felmegy 120k-ra.
10: Ez szerintem csak Angliában jellemző, az angolul nem beszélő, képzetlen rétegekre. Normális nyelvtudással és szakmával rendelkező ember általában legalább egy szobát megengedhet magának. A német nyelvterületekre meg ez egyáltalán nem jellemző, legalábbis egy ismerősöm sem nyomorog. Például: Kivettek rezsivel együtt 400 euróba kerülő albérletet és ketten elvannak a testvérével, nincs nyomor, nincs nélkülözés, nincs semmi. Hetente-kéthetente hazajárnak KOCSIVAL.
11: Álmodj királylány.
"NE PEDIG AZ ÁLLAMTÓL VÁRJA, HOGY MUNKAHELYEK JÖJJENEK LÉTRE, MERT NEM AZ ÁLLAM FELADAT AZ, AZ MÁR KOMMUNIZMUS!" Ez szerintem egyébként oltári nagy tévedés. A fiatalabb generáció nem vár semmit már az államtól, viszont olyankor, amikor maga a Viktor lopja el a pénzemet a magánnyugdíjpénztárból, azt hiszem, hogy nem beszélhetünk öngondoskodásról és önmegvalósításról. Ott tesznek ezek keresztbe, ahol tudnak.
Fun fact: Ma rákerestem, hogy mennyi az aranytartalékunk. Konkrétan egy csont szegény afrikai országnak is több van, mint nekünk. Érdekes, hogy több mint 60 tonna arany csak úgy levegővé vállt a rendszerváltáskor. Aki ebben részt vett, az hazaáruló és börtönben kéne megrohadnia élete végéig.
Ezt csak azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert nem tudjuk, hogy miért van padlón a forint... Közben a németeknek meg több mint 1000 tonnájuk van... de szégyen szemre még a románoknak is ott van a maguk 140 tonnája.
"szabad piac elvű és kapitalista párt legyen"
Én támogatom, de egész addig amíg lobbizmus van, addig megette a fene. Nyilván abban igazad van, hogy ha az állam visszahúzódik bizonyos területekről, ott a lobbizmus is megszűnik. Igazából ez az egész EU-ben kellene, mert egész addig, amíg az egyik országban semmi adót fizetnek a multinacionális cégek (Luxemburgban az amazon állítólag 1% alatt fizet egy adómegállapodás folytán), addig az egésznek semmi értelme. Ez az a pénz ami hiányzik az államkasszákból, ha mindenki (cégek, magánszemélyek, mindenki) VALÓBAN egyenlően adózna, akkor a zembereket nem kellene nyúzni.
Hát, amíg ki nem pusztul az emberiség!
Sajnos nagyon elkúrtuk, ebből a sz*rból sosem mászik ki az ország. Elértük, hogy normális legyen az, hogy éhbérért kelljen dolgozni.
"németeknek meg több mint 1000 tonnájuk van"
Azt hagyjuk inkább, mert arra az Amerikaiak vigyáznak, kíváncsi vagyok mennyi van meg belőle.
Az albérletek árai pedig nagyon attól függnek, hogy hol laksz. Budapest belvárosában minden tízszer annyi, mint bivalybasznádon, ez tény. A németeknél pedig a bérleti díjak nagyon megemelkedtek az elmúlt tíz évben, mivel az emberek ingatlanokba teszik a pénzüket, mert a bankok majdnem semmi kamatot nem fizetnek. Ez is nyilván ott is a nagyvárosokra jellemző, vidéken kapsz egy nagy házat annyiért, amennyiért a városban egy szuterént, csak sok sikert a fenntartáshoz, mert ott sincs sok helyen vidéken munka.
Érdekes, hogy ha feltesz valaki egy ilyen kérdést, majd visszakérdeznek, hogy ugyan mivel foglalkozik az illető, mi a végzettsége, akkor az a kérdés mindig kényes lesz, válasz nem érkezik, hanem csak "leszázalékolás". Pedig általában a végzettség a munkahely meghatározza az ember fizetését. És még akár ötletet is lehetne adni, hogy milyen irányban kellene elindulni...
Egyébként valószínűleg sokaknak addig lesz ilyen szánalmas borravaló a fizetésük, amíg nem kezdenek el tanulni valami olyasmit, aminek a munkaerőpiacon értéke lesz és a magyar viszonyokhoz képest jól meg tud élni. Valószínűleg a 8 általános és az érettségi ehhez kevés. Meg az alapfokú idegen nyelvismeret is.
"Érdekes, hogy ha feltesz valaki egy ilyen kérdést, majd visszakérdeznek, hogy ugyan mivel foglalkozik az illető, mi a végzettsége, akkor az a kérdés mindig kényes lesz, válasz nem érkezik, hanem csak leszázalékolás."
Talán azért nem válaszol neked senki, mert tisztában vannak vele, hogy milyen célból tetted fel a kérdést. Tudták, hogy egy sznob, Lázárjancsi-szerű faxfej oltogatni akarja őket és nem kértek belőle.
Valld be őszintén: már alig vártad, hogy valaki beleszaladjon a lábadba, amit kitettél az útba, igaz? :)
Annyira szánalmasan túlteng benned a gáncsolgató, magyar mentalitás, hogy nem bírtál magaddal és ötpercenként visszajártál a kérdéshez megnézni, hogy jött-e végre valaki, akinek nincs annyi pénze, mint neked és le tudod őt oltani. :)
Amúgy elmondanám neked, hogy a normális társadalom nem úgy működik, hogy van a munkahelyek 5%-a, amivel milliókat lehet keresni, a többi meg dögöljön meg.
Ha nem lennél tahó, nagymagyar fideszes, akkor te is értenéd.
15: Akkor maradjunk annyiban, hogy papíron van annyi. Most a Hollandok próbálják meg visszaszerezni az aranytartalék egy részét, kíváncsi leszek. A németeknek tudom, hogy nem sikerült pár éve. Utána rohanták le gyorsan Gadhaffit és vitték el az összes aranyat.
17: Konkrét példa nekem Győr. Én olyan albérletben laktam, ami 60k volt régi szar ablakokkal, régi szar fűtéssel és nem volt hőszigetelés. Télen konkrétan szarrá fagytam és meleg víz is nehezen jött. Ugyanígy jártam egy másik albérlettel is, ami szintén 60k volt.
Amikor elegem lett, akkor elkezdtem körülnézni és amire azt mondtam volna, hogy normális, az bizony 100k fölött volt. Normális alatt arra gondolok, hogy nem egy szakadt putri és van normális fűtés/meleg víz. Lehet jönni Bivalybasznáddal, de még ott is minimum 40k-ról beszélünk és az is egy putri lesz.
Belefutottál egyébként a saját csapdádba. Azt mondod, hogy lehet normális albérletet találni 100k-ért? Az mennyi is? Ja igen, a magyar medián bér. Hiába szépíted, kur va drága itthon minden és béka segge alatt vannak a bérek. Az ország meg nem csak Budapestből áll.
A barátaid meg gondolom nem az értelmiségi rétegből kerültek ki. A fenti példán kívül ismerek egy mérnökinfóst, aki Ausztriában dolgozik 2200 euró nettóért + juttatások. Ismerek egy egyszerű szakmunkást, aki húsüzemben 1500 eurót keres Németországban. Ismerek valakit aki hotelben dolgozik 1200 euróért de kap szállást és kaját. Itthon ezek az emberek nem igazán kerestek jó. A húsüzemes srác például 120 körül keresett csak. Arányokat nézz, az a lényeg. Kint egy hasonló pozícióban dolgozó ember (német nyelvterületről beszélek, mert azt ismerem) jobban él, mint itthon. Szignifikánsan.
19:
Szerintem igazad van. Ők azok az emberek, akik jönnek az öngondoskodással és hogy ne várjunk a kormányra, miközben a kormány lopja ki még a szemünket is.
Lenne itthon pénz, lehetne normális béreket fizetni (még ha először nem is nyugati szintű béreket), csak nem kéne lopni. Rengeteg pénz van, ami csak pihen az offshore számlákon és nem forog a gazdaságban. Ha mégis eljutna a tömegekhez, akkor lenne kereslet, lenne megrendelés és munka, lenne nagyobb bér. Amíg viszont munkanélküliség van, várhatjuk a magasabb béreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!