"Látjátok, ide fogunk jutni mint a magyarok, ha túl nagy bizalmat adunk egyes politikusoknak" Írták ezt egy román plakáton. Ezt miért kellett megérnem?
Figyelt kérdés
24 éves vagyok... emlékszem még amikor ilyen 10-14 éves voltam és úgy lenézte mindenki a románokat, hogy az valami nagyon alja fejletlen félig-ázsia. Kb. mint minket az osztrákok és a németek. És most már nem csak a szlovákok, már a románok is lenéznek?2014. nov. 26. 09:27
21/26 anonim válasza:
igen, csak aki román, az nem szólal megy magyarul. neg sem tanul. a székely meg nem román.....
22/26 anonim válasza:
Na, akkor tisztázzunk valamit. Nagyapámék magyarok voltak, de román állampolgárok lettek, szüleim már román állampolgárként születtek, és pedig szintén román állampolgárként születtem, apám Ploiesti-be való, tehát igazi "bocskoros" román hogy a ti szavaitokkal jellemezzem. Ha egy család aki már harmadik generáció óta román állampolgár, az már román lesz, főleg hogy a vérvonal dúsul az igazi román vérrel. Mivel apám után kaptam a nevem, így a Dezideriu keresztnévre hallgatok ami kiegészül a Ristea vezetéknévvel, szóval már a hajdani feles magyarság régen eltűnt belőlem. Másodszor, ha román vagyok és tudok magyarul akkor miért ne szólalnék meg? Románként nem szólalok meg angolul sem hiába beszélem tökéletesen a nyelvet? Ez úgy hülyeség ahogy van. Igen, van sok román aki nem szólal meg, de én nem tartozom közéjük. Nekem egyetlen néppel vagy országgal sincs bajom, legyen az cigány vagy arab vagy bármilyen, nekem mindenki egyforma.
23/26 anonim válasza:
"Ha egy család aki már harmadik generáció óta román állampolgár, az már román lesz,"
Az állampolgárságnak semmi köze a nemzeti hovatartozáshoz.
Nézz már körül Erdélyben basszus. Kétmillió magyar él, a felmenőik 1920 óta román állampolgárok, mégse románok.
A székely barátnőm Erdélyben nőtt fel és szinte egy mukkot se tud románul. Erdély magyar föld volt - állampolgárság ide vagy oda. Az csak egy papír.
24/26 anonim válasza:
Erdély magyar föld volt - most is az - és az is lesz az idők végezetéig.
25/26 anonim válasza:
élnek magyarok Erdélyben ezt nem vitatom. Én 4 évig Magyarországon jártam középiskolába, soha nem fogadtak el igazán magyarnak, amit őszintén így utólag már nem is bánok. Romániában születtem, román állampolgársággal, román névvel, a négy év után hazajöttem és tervben nincs az hogy a határ túloldalára költözzek, nekem jó itt Romániában, én ide tartozom függetlenül attól hogy anyai ágon magyar vér is van bennem.
26/26 anonim válasza:
"Erdély magyar föld volt - most is az - és az is lesz az idők végezetéig." ebben igazad van, ezt soha nem vitattam és ha rajtam múlna, vissza adnám nektek mert titeket illet a 2 millió magyarral együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!