Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Látjátok, ide fogunk jutni...

"Látjátok, ide fogunk jutni mint a magyarok, ha túl nagy bizalmat adunk egyes politikusoknak" Írták ezt egy román plakáton. Ezt miért kellett megérnem?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok... emlékszem még amikor ilyen 10-14 éves voltam és úgy lenézte mindenki a románokat, hogy az valami nagyon alja fejletlen félig-ázsia. Kb. mint minket az osztrákok és a németek. És most már nem csak a szlovákok, már a románok is lenéznek?
2014. nov. 26. 09:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
45%
nekem erről csak ennyi jut eszembe: 2004-ben érettségiztem az egyik határ menti város középiskolájában mert lehetőség volt rá hogy a határ túloldaláról magyarországon tanuljak. Emlékszem, a gimnázium első két évében nem volt nap hogy ne románoztak, néztek volna le, kötekedtek volna velem stb. Harmadikra már jobb volt mert kicsit érettebbek lettek, utolsó évben pedig már egészen jól elvoltunk. Mindenesetre elegem lett a románozásból és hogy lenéznek mert román vagyok így hazajöttem Romániába és itt jártam egyetemre. Ez év augusztusába volt az osztálytalálkozó amire mindössze facebook-on hívtak meg, de elmentem mert én kíváncsi voltam a többiekre hogy kivel mi újság. 24 fős osztály volt, közülük mindössze 1 ember szerzett diplomát és neki volt úgymond normális munkája, többiek itt ott közmunkások vagy éppen munkanélküliek, az osztály nagy része nem vitte semmire az évek alatt. Ott döbbentem rá hogy anno engem néztek le mert a kollégiumban puliszkát főztem magamnak, engem szőröstalpuztak én voltam az alja román a szemükbe és stb. Most pedig én mint fogorvos egy X6-os BMW-el mentem el az osztálytalálkozóra, tavaly előtt megnősültem, van egy 1 éves kislányom és egy 230 nm-es házban lakom. Az egyetem alatt voltam jó néhány országban, láttam világot, megismerkedtem nagyon sok emberrel stb. amiről tudtam nekik mesélni, ők pedig felelevenítették a gimis éveket és ezen felül szinte semmi olyat nem tudtak mondani ami valami normális dolog lett volna hogy mit csináltak az elmúlt években. Eszembe jutottak ahogy anno csufolkodtak velem, kötekedtek és magamban mosolyogtam mindannyijukon hogy na erre volt a nagy románozás, hogy én a román mindegyikőjüktől többre vittem. Mosolyogtam akkor is amikor a fiúk közül többen kimentek az étterem elé és bámulták, körbejárták az X6-ös BMW-met, nekik pedig ott virított a biciklitárolóban a kera vagy parkolt a swift a parkoló túloldalán, szóval erre vágtak fel anno. Az est végén megkérdeztem a pincért hogy mennyi volt a fogyasztása az osztálynak (úgy volt tervezve hogy amikor vége a bulinak akkor a végösszeg osztva lesz 24 felé) és oda adtam neki a bankkártyámat hogy húzza le az este fogyasztását róla, persze volt bámulás hogy a 170-180 000 ft-os cekket csak úgy kifizettem, nem érdekelt az a pénz csak az hogy lássák hogy a román azaz én hon tartok hozzájuk képest, esküszöm az a nézés mindannyijuknál több örömöt okozott mint bármi eddig, mosolyogtam egyet és elköszöntem.
2014. nov. 26. 18:59
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

24 fős osztály számodra reprezentatív minta, ezt vetíted ki több millió emberre. Bravó.

Köszönjük, hogy bepillanthattunk a lázár jánosos "mindenki annyit ér, amennyi pénze van" életfilozófiádba.

Hiába a diploma, megmaradtál egy komplexusos ürgének, aki pénzzel igyekszik kompenzálni.

2014. nov. 26. 19:27
 13/26 anonim ***** válasza:
nem jól értelmezted a leírt dolgokat. Nem általánosítok, de én csupán a gimnáziumban voltam magyarokkal. Ott ezt tapasztaltam. Engem néztek le és mégis én lettem az aki a legtöbbre vitte a 24 fő közül. Ez nem általánosítás és nem a teljes magyar népre értettem.
2014. nov. 27. 08:34
 14/26 anonim ***** válasza:

12/13

ugye Romániában mindenki ilyen sikeres fogorvos? 24/24 a sikerességi mutató

?

2014. dec. 12. 00:45
 15/26 anonim ***** válasza:
csak az aki tesz érte hogy az legyen, én tettem de nem szálltam el magamtól, megmaradtam ugyan az a román aki voltam. Amit fent le írtam azzal csak azt akartam éreztettni hogy az X-ek bántottak engem mert én Y voltam, közben abból az osztálynyi X-ből csak én az Y lettem valaki, mármint hogy én értem el a legtöbbet. Nem az egész Magyar népre értettem a fenti írásomat ahogy azt értelmezték, csupán arra az egy osztályra ahol én tanultam.
2014. dec. 12. 12:19
 16/26 anonim ***** válasza:

"megmaradtam ugyan az a román aki voltam."

Azt látom...

"csak én az Y lettem valaki, mármint hogy én értem el a legtöbbet."

Tudjuk, a szemedben csak a gazdag számít valakinek és a pénz a fő értékmérő eszköz.

Jézus Krisztusnak a ruháján kívül semmije nem volt. Se Audi, se luxusház, se plazmatévé.

"Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni." (Máté 19, 24)

Én a szellemi nagyságot ezerszer többre becsülöm a vagyonnál. Buddha fejedelem volt, de inkább hátrahagyta a hatalmat, vagyonát és elmélkedett, vallást alapított.

2014. dec. 12. 15:08
 17/26 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy a románok nem írnak magyarul.....
2014. dec. 12. 20:13
 18/26 anonim ***** válasza:
folytassuk ott hogy a határ szélén nőttem fel, és élek, tehát tudok magyarul és magyarországon jártam középiskolába is.
2014. dec. 12. 20:39
 19/26 anonim ***** válasza:
hát akkor cuni te nem vag román. az igazi bocskoros nem beszél magyarul....
2014. dec. 12. 21:50
 20/26 anonim ***** válasza:
spricc2, azt mondta a magyar határ (=Kárpát-koszorú) túloldalán nőtt fel, Gyimesbükktől keletre. Akkor valszeg Székelyföldön járt egy magyar iskolába. Ott meg lehet tanulni magyarul, mindenhonnan csak magyar szót hall az ember. :)
2014. dec. 12. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!