Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A diplomások és a magas I....

A diplomások és a magas I. Q-júak szignifikánsak kire szavaznak?

Figyelt kérdés

Van arról kimutatás, esetleg elméleted ameyet értelmes okokkal alátámasztani tudsz, hogy a magas I.Q-júak és a diplomások szignifikánsan kire szavaznak?

Egy másik részkérdésem :

Azt ondták M1-en, hogy a MIÉP szavazók zöme a magsan iskolázott budai ELIT volt. Vajon miért? A Jobbikra meg miért nem ugyanazok szavaznak?

2014. nov. 25. 19:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy valakinek magas az intelligencia szintje, akkor erre meg arra szavaz.

Viszont például a diplomások nagy részének megvoltak olyan alapművek, mint Karl Marx - A tőke, tanulta a komparatív előnyről meg hátrányról stb. És így valószínűleg kialakult egy világnézete (persze enélkül is lehet) és nem arra fog szavazni, aki éppen 13. havi nyugdíjat ígér meg jó nő felfogó gátat...

2016. febr. 10. 20:37
 12/30 anonim ***** válasza:

Azt ondták M1-en, hogy a MIÉP szavazók zöme a magsan iskolázott budai ELIT volt.

Wehwhw Azt ondtak igen:D A MIEP szavazok öreg vén fasiszta volt .Többség mar nem is el!Az IQ -juk meg gondolom valahol egy etióp elefánt szintjén volt ..

2016. febr. 11. 16:46
 13/30 anonim ***** válasza:
76%

A pártszimpátiának, ideológiának semmi köze nincs az IQ-hoz meg a végzettséghez.

Mar hogy ne volna! Egy rasszista homofob bunkónak kétlem hogy 3 számjegyű volna az IQ ja ..

2016. febr. 11. 16:49
 14/30 anonim ***** válasza:

13: tevedsz. Voros diplomaval vegeztem el a BME-t, francia egyetemen doktoraltam.

Attol meg utalhatom a bùzikat meg a cigokat.

2016. szept. 2. 15:54
 15/30 anonim ***** válasza:
Természetesen nem rám, de nem baj, mert a közeljövőben már úgysem jelentenek ránk veszélyt az intelligens emberek, hála annak hogy sikeresen leamortizáltuk az oktatást.
2016. szept. 2. 16:01
 16/30 anonim ***** válasza:
Egyszer volt egy kutatás, ott úgy emlékszem, messze az LMP-s szavazók közt volt a legtöbb diplomás. A többi szavazótábor közt nem volt nagy különbség, a Jobbik talán meg is előzte az MSZP-t, talán a Fideszt is. De ez nem meglepő, az LMP egy belvárosi, belterjes párt. A MIÉP is Budapesten volt nagyon erős, talán ezért szavazott rá sok diplomás. Érdekes, hogy a Jobbik pont Budapesten gyengébb, pedig hasonló párt. IQ alapján sem lehet nagy különbség. Úgy tippelem, több a magas IQ-júak közt a baloldali, kommunista, liberális szavazó, mert ők túl bonyolultan gondolkodnak ahhoz, hogy világosan értsék a világot (pl. nem rasszisták, ha egy nép 90%-a ugyanolyan is, nem egyszerűsítik le a dolgokat, ahogy logikus lenne, vagy a jobboldali hazaszeretetet ódivatúnak tartják). De az alacsony iq-júak közt is több lehet a baloldali tipikus proli.
2016. szept. 2. 16:29
 17/30 dq ***** válasza:

3. válaszoló

> A pártszimpátiának, ideológiának semmi köze nincs az IQ-hoz meg a végzettséghez.

Dehogy nem, kedves harmadik válaszoló. Általában nagyon erősen korrelál a pártszimpátia a földrajzi elhelyezkedéssel, a társadalmi betaglózódottsággal, a vallással, az életkorral. És az IQ-val is.

Például a Jobbik egy egyetemi szervezetként kezdte/kezdett terjedni. A Fidesz szintén, csak az régebben, így a FIDESZ meg a Jobbik két külön korosztály.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: akinek nagy az IQ-ja és a fizetése, olyan helyen él, hogy egyáltalán nem találkozik cigányokkal. Nullával, konkrétan. Sőt, a tágabb környezetében senki, se a kollégák, se családtagok, se senki. Ennek megfelelően, erősen kinézik a Jobbikosokat minden nagy IQ-jú társaságból. Ennyi.

A MIÉP-ről nem tudok nyilatkozni, mi köze lehet a budai elithez. Lehet hogy valami MIÉP-es helyi polgi tett valami gesztust a budaiaknak, látványépítkezés, mittudomén.

2016. szept. 2. 17:23
 18/30 anonim ***** válasza:

Pedig a politika tisztán érzelmi alapon megy. Nem sok köze van a IQ-hoz.

Egy-két példa, de nem mai, mert nem akarok ebből vitát.

2001: tanár kollégáim ölre mentek, hogy MSZP vagy Fidesz. Tanár mind a kettő!

És amikor a fideszes megkérdezte, hogy miért szavaznál az MSZP-re, csak annyit válaszolt a másik:

-mert OV lop!

-jó, ok, ezzel nem vitatkozom, de mivel jobb az MSZP programja, mit tud adni az országnak?

-Orbán Viktor lop!!!

Na, ennyit az ész érvekről. Jegyzem, akkortájt még nem is lopott ennyit, szerintem az MSZP akkor sokkal többet elvitt.

Aztán megnyerték Medgyesyék, akik úgy kampányoltak, mintha megnyerték volna a lottó 5-öst, közben meg üres volt az államkassza. Már akkor cikkeztek róla gazdasági lapokban, hogy hiába ígér bármit, nincs rá pénz.

Közgáz végzettségű, 2 nyelven folyékonyan beszélő kollégám a Gyurcsány-csomag bevezetéskor:

-Dehát nem ezt ígérték! Nem erre szavaztam.

Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Közgázt végzett!!! És nem tudta, hogy üres államkasszával nem lehet növelni a 13. havi fizetést, rendbe hozni az oktatást, az egészségügyet, adót csökkenteni és osztani a pénzt az embereknek?!

Szerinted ezek után mi köze van a pártszimpátiának az IQ-hoz, a végzettséghez?

2016. szept. 2. 20:52
 19/30 anonim ***** válasza:
A diplomások közt is vannak birkák, akik kilóra megvehetők. Szóval attól mert papírja van valakinek, még lehet élhetetlen, gonosz, ostoba ember.
2016. szept. 14. 17:59
 20/30 anonim ***** válasza:

Szerintem is érzelmi kérdés. Ráadásul adott esetben (nehezen ugyan, de van rá esély) pártszimpátia változhat is.

Amikor régen még pártkatona voltam, soha nem értettem, hogy a másik pártra szavazó, látszólag jóravaló és értelmes emberekkel mi lehet a "baj". Sokáig nem értettem, amíg ki nem alakult a világnézetem (körülbelül 25 éves koromra), és rájöttem, hogy ez sokkal bonyolultabb, és több összetevős kérdés annál, mintsem egy arányosság felállításával meg lehessen válaszolni.

Kérdező, a pártszimpátiában nem csak ideológiai tényezők játszanak szerepet - sőt! Nagyon fontos a családi háttér meggyőződése (ha van ilyen), egyfajta közösségi érzés, múlt, esetleg melyik párthoz köti saját sikereit vagy kudarcait. Emellett lehet személyes szimpátia vagy viszolygás is a miniszterelnök(jelölt)höz valamely képviselőhöz a pártválasztás oka.

2016. szept. 14. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!