Közbiztonságot borzalmasnak találok! Veletek személyesen az utóbbi 5 évben milyen bűncselekmények történtek?
Semmilyen, pedig Budapesten élek és sokat jövök-megyek az esti órákban.
Szerintem nem vészes a közbiztonság. Párizsban, Londonban vagy New York-ban sem kell éjszaka mászkálni, sok környéken meg nappal sem - ez igaz Budapestre is.
Kétszer akartak kirabolni zigunnerek.
Egyszer 2010-ben 3-an, aztán idén nyáron 4-en.
Az első eset Balassagyarmaton volt, az idei pedig a Nagyvárad tér közelében.
Nekem másfél évvel ezelőtt ellopták a telefonomat az 5. kerületben, egyik járókelő telefonjáról értesítettem a rendőrséget, akik 2 óra múlva jöttek ki.
Közel 3 éve szemtanúja voltam egy durva verésnek a Blaha villamos megállójában (több utastársammal együtt ránk zárta az ajtót a villamos sofőr, hogy a verekedő emberek ne tudjanak felszállni) 3-an vertek meg 1 embert, addig amíg vért nem hányt, közben 2 rendőr is elment a körúton és egyik sem állt meg :O
Vidéken, ahol szüleim laknak az elmúlt 5 évben 6db betörés történt az utcában.. Szisztematikusan betörnek mindenhova, ahol nem tartózkodnak éppen otthon (ezt kifigyelik nyilván). Az egyik betörést sikerült a szomszédnak meglátnia kihívta azonnal a rendőrséget, akik 20 percen belül kijöttek, majd 100-150 méterről reflektorral világítva keresték a házszámot -.- ezt a betörők észrevették és a másik ablakon távoztak.. FAIL XD
Tegyük hozzá, hogy ahol msot szüleim laknak, én ott nőttem fel, ez volt a város legbiztonságosabb városrésze.. -.-
De ez az, amikkel a közvetlen környezetemben szembesülök, ezt nem lehet így mérni, mert az elég szubjektív eredmény..
Keress erre vonatkozó statisztikákat.
Húgomat két hete rabolták ki, sógor jelöltemet három hónapja próbálták. Az elkövetők családfáját szerintem magadtól is kitalálod.
Szomszéd nénit viszont két hónapja egy színmagyar (gyk.: fehércigány) rabolta ki fényes nappal, csak hogy javítsunk az arányokon.
Szerintem a helyzet meredeken romlik.
Engem az idén a lakásomban megloptak,és tavasszal a kocsit is feltörték.
Ilyen rossz év nekem messze nem volt Ez mindent mutat.
A statisztika egy "humbuk",és semmi nem igaz belőle. A rendőrség,amikor kijöttek a szemlére,azzal a közönnyel rögtön tudtam,hogy itt nem várhatok semmit sem.
Utána meg megkaptam: a tettes ismeretlen címűlevélét ajánlottan.Ajánlom magamat.
# 9:
Gondolom, ha neked viszik el minden értékedet, vagy késelik meg a gyerekedet, te is azzal fogsz majd vigasztalódni, hogy bezzeg Amerikában mennyivel rosszabb a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!