Támogatnátok egy ilyen törvényt?
Az összes politikust köteleznénk arra, hogy minden évben 40 óra közmunkán részt vegyen.. Ez alól senki nem lenne kivétel, a miniszter elnök a köztársasági elnök is ugyan úgy kötelezve lenne rá.
Bért nem kapnának, ezt úgy vesszük bele van integrálva a több száz ezres képviselői keresetükbe..
Én politikus lennék, tudnék ezzel azonosulni, kevésbé érezném álszentnek, amikor a munkáról/munkásokról beszélek.
Ennek a kiterjesztett változata az lenne, hogy az összes ember kötelezve lenne erre, attól függetlenül, hogy ő milliárdos cég igazgató, vagy egy lakatos, a munkanélküliek a jelenlegi közmunka programon belül ledolgozzák a 40 órát..
Ja azt elfelejtettem, hogy a kormány ezért a munkáért nem fizetne, a munkahelyeknek a feladata lenne, hogy erre a hétre is bért kapjon a munkás, annak ellenére, hogy közmunkában vesz részt és nem a cégnél dolgozik (minimum a minimálbért ki kell fizetnie)
Aki ezt nem teljesíti, azt óránként 5 vagy 10 ezer ft-vel büntetnénk..
Az égvilágon semmi értelme nem lenne ennek.
Kezdjük ott, hogy mi lenne ezzel a célod? Azt várod hogy ettől majd hú de átgondolják a dolgokat? Ugyan már...Egyrészt úgyis ki lenne játszva az egész rendszer, másrészt az alatt az 1 hét alatt senki nem fog megváltozni.
A többi embert sem lenne értelme erre kötelezni. Kezdjük azzal, hogy az miért jó, ha a cég igazgatója megy havat lapátolni? Vagy miért jó ha a melós fizetést kap, de nem termel? Pl egy határidős építkezésnél azért nagyon nem mindegy hogy +1 hétig csak áll minden.
Alapvetően az egész közmunka program úgy szar ahogy van. Kezdjük azzal, hogy értéket nem termel, megfizetve nincs rendesen, meg ahogy működik az is katasztrófa. Mert lehet azzal jönni, hogy jajj szegények heti 40 órában dolgoznak, de abból a 40-ből 35 óra annyi hogy a seggüket verik a földhöz, meg egy dolgozik 10-en meg nézik. A közmunka szimplán arra jó, hogy kikozmetikázzák vele a statisztikákat, és el lehessen mondani hogy x ezer új munkahelyet teremtettünk, miközben a valódi munkahelyek meg tönkremennek.
Meg alapvetően én úgy vagyok, mindenki csinálja azt amihez ért. A politikus legyen politikus, a cégvezető vezesse a cégét, a melós meg dolgozzon legjobb tudása szerint.
Azért én aki szinte minden nap 14 órázom, és szinte minden szombaton is, nem igazán örülnék ha odavágnának nekem + 40 óra közmunkát. Dolgozok én eleget.
A köztársasági elnök meg soha a büdös életben nem fog havat lapátolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!