#8 szerinted a közmunka program sikeres?
mivel a közmunkaprogramban az emberek nem termelnek profitot, ezért azt az állam finanszírozza, jövőre elérjük azt a szintet, hogy közmunka programra többet fog költeni az állam mint szociális segélyre.
2009-ben szociális segélyre költött összes pénz 370 milliárd forint volt, ez 2014-ben ha hozzá vesszük mennyit költünk közmunkára megnőtt 485 milliárdra, emellett drasztikusan nő a szegénység..
Magyarország jobban teljesít, csak éppen plusz 115 milliárdos költségből kevesebb ember tud normálisan megélni, mint 2009-ben..
A gyerekekre vonatkozó szegénységi arányok a Fidesz kormány óta csúcson vannak:
Egész Európában sikerült a gyerekek szegénységét visszaszorítani, MÉG ROMÁNIÁBAN IS!
emellett a 115 milliárdos plusz költségeket is áthárítják az emberekre különböző adók formájában, ezért még abból a kevesebb pénzből is nehezebb megélni..
#15 meg vannak olyan családok is, ahol a szülők évtizedekig dolgoztak, de elvesztették a munkahelyüket.. sajnos több 10 ezer ilyen család van :(
és nem azért élnek segélyből IS, mert nem akarnak dolgozni hanem mert nincs hol, a gyereket meg akkor is nevelni kell, ha nincs miből :\
én nem munkahelyhez kötném, hanem dolgozási szándékhoz, pl ahogy amerikában van ha jól tudom:
akkor kap segélyt, ha heti 3 állás interjún részt vesz, ahol az interjúztató aláírja, hogy ténylegesen részt vett rajta és komolyan is gondolta a jelentkezését (olyan helyre jelentkezett, ami megfelel a végzettségének, komolyan vette a interjút) és ha valahova felveszik, azt kötelessége elvállalni, különben megszűnik a segély..
én személy szerint is ismerek olyan embert, akinek kis gyerekei vannak, és már hónapok óta munkanélküliek a szülők, hiába voltak már 20-30 állás interjún.. :(
például egy nő esetén ha meghallják hogy otthon 2 kis gyerek van, szinte kapásból esélytelen hogy felveszik.. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!