Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, mit szóltok ehhez?

Fideszesek, mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
[link]

2014. nov. 21. 14:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
#8-as én sem értelek. Szüntessék meg nyugodtan a segélyt és a közmunkát helyette teremtsenek munkahelyet.Az nem segítség ha egy évben mondjuk 4 hónapra behív dolgozni a többi 8 hónapban pedig segélyen tengődik a szerencsétlen.
2014. nov. 21. 16:04
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
#11: persze hogy nem, a maradek nyolc honapra is adjanak valami kozmunkat, avart gereblezni, havat lapatolni, stadionarkot asni mindig kell.
2014. nov. 21. 16:09
 13/17 A kérdező kommentje:

#8 szerinted a közmunka program sikeres?

mivel a közmunkaprogramban az emberek nem termelnek profitot, ezért azt az állam finanszírozza, jövőre elérjük azt a szintet, hogy közmunka programra többet fog költeni az állam mint szociális segélyre.

2009-ben szociális segélyre költött összes pénz 370 milliárd forint volt, ez 2014-ben ha hozzá vesszük mennyit költünk közmunkára megnőtt 485 milliárdra, emellett drasztikusan nő a szegénység..

Magyarország jobban teljesít, csak éppen plusz 115 milliárdos költségből kevesebb ember tud normálisan megélni, mint 2009-ben..

A gyerekekre vonatkozó szegénységi arányok a Fidesz kormány óta csúcson vannak:

[link]

Egész Európában sikerült a gyerekek szegénységét visszaszorítani, MÉG ROMÁNIÁBAN IS!

emellett a 115 milliárdos plusz költségeket is áthárítják az emberekre különböző adók formájában, ezért még abból a kevesebb pénzből is nehezebb megélni..

2014. nov. 21. 16:16
 14/17 anonim ***** válasza:
A gyerekszegénység egy ördögi kör. Amíg sokan a családi pótlékból meg segélyből élnek, addig az ő körükben növekedni fog a megszületett gyermekek száma, ezzel egyenes arányban a gyerekszegénység.
2014. nov. 21. 18:43
 15/17 anonim ***** válasza:
Na akkor most lesznek sz..-ban az emberek akiknek fontos volt a családi és a segély,ha igaz amit tegnap hallottam,hogy meg akarják szüntetni a segélyt a családi pótlékot pedig munkahelyhez akarják kötni. Ugyan én személy szerint egyet értek vele,mert sok olyan ember van aki csak a pénz miatt szül,de ha munkahelyhez köti akkor teremtsen mellé munkahelyeket is mert sok olyan is van aki nem azért szült 1-2 gyereket,hogy belőlük éljen meg,lehet hogy ritka az ilyen ember de akad néhány .
2014. nov. 22. 13:15
 16/17 A kérdező kommentje:

#15 meg vannak olyan családok is, ahol a szülők évtizedekig dolgoztak, de elvesztették a munkahelyüket.. sajnos több 10 ezer ilyen család van :(

és nem azért élnek segélyből IS, mert nem akarnak dolgozni hanem mert nincs hol, a gyereket meg akkor is nevelni kell, ha nincs miből :\

én nem munkahelyhez kötném, hanem dolgozási szándékhoz, pl ahogy amerikában van ha jól tudom:

akkor kap segélyt, ha heti 3 állás interjún részt vesz, ahol az interjúztató aláírja, hogy ténylegesen részt vett rajta és komolyan is gondolta a jelentkezését (olyan helyre jelentkezett, ami megfelel a végzettségének, komolyan vette a interjút) és ha valahova felveszik, azt kötelessége elvállalni, különben megszűnik a segély..

én személy szerint is ismerek olyan embert, akinek kis gyerekei vannak, és már hónapok óta munkanélküliek a szülők, hiába voltak már 20-30 állás interjún.. :(

például egy nő esetén ha meghallják hogy otthon 2 kis gyerek van, szinte kapásból esélytelen hogy felveszik.. -.-

2014. nov. 22. 13:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Sajnos igazad van,én is ebben a cipőben járok 2 kisgyerek és minden interjún elutasítottak.Javasolták,hogy tagadjam le a gyerekeket,de ha így föl is vesznek dolgozni,amint beteg lesz valamelyik,mit mondok,hirtelen megszaporodtam?
2014. nov. 22. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!