Régen ha valami nem tetszett a népnek vagy kivégezték az uralkodót, vagy elzavarták. Most nem lehetne ezt eljátszani?
"Pl az amazoniaban azt mondjak az emberek hogy senkit sem erdekel hogy ki van hatalmon mig nem szolnak bele az eletukbe. "
Engem sem érdekel, hogy Amazóniában (Brazíliában) ki van hatalmon. :-D
Itt viszont a hatalmon lévők mindenképpen beleszólnak az életembe. Ha akarom, ha nem.
"nos ha itt is megkeresnel 150 ezret"
Nem szeretnék 150 ezret keresni. Ennél jóval többet keresek.
"jo lenne az egeszsegugy es a kozintezmenyek teged sem erdekelne h mszp vagy fidesz vagy jobbik."
De. Érdekelne. Akkor is érdekelne, mert ha nekem (már nagyon) jól megy, akkor azt szeretném, hogy másnak is jól menjen. Nem szeretném azt tudni, hogy mások viszont nyomorognak, nincs mit enniük, vagy nincs fedél a fejük felett.
"Elsz es nem zavarnak azzal hogy egyre kevesebbet kapsz es egyre tobbet fizetsz"
Ez mindenütt így van, kivéve Amazóniát. :-D
Adót, járulékokat minden civilizációban kell fizetni, azokból tartják fenn az államot, és az állam azokból fizeti a különböző fizetnivalóit.
Azon vitatkozhatunk, hogy mennyit költsön az állam, és hogy mire költse, milyen elosztásban, de mindenütt a polgároknak kell eltartaniuk a saját államukat.
Igen, ha már nagyon megnőttek a terhek, sokszor törtek ki lázadások, felkelések, forradalmak. Többségüket igen véresen leverték, utánuk majdnem mindig megtorlások következtek. Kevés olyan felkelés volt, amely sikerrel végződött - még az általad említett Francia Forradalomnak is egy puccs vetett véget (Napóleon).
Amit a kérdésedben kérdeztél:
"Most nem lehetne ezt eljátszani?
Legalább orulne a magyar nép ideig-oraig es 1 gonddal(emberrel) kevesebb lenne"
De, el lehetne játszani.
Lehetne felkelést szítani, és erőszakkal elkergetni, vagy kivégezni az uralkodót (azaz helyette a miniszterelnököt).
Ez valószínűleg polgárháborúhoz, rengeteg szenvedéshez, pusztításhoz vezetne, és a magyar nép nem örülne ideig óráig, hanem szenvedne, pusztulna, elvesztené még azt is, amije van.
És a túlélők építhetnék ismét újjá az országot a romokból.
Szerintem nem lenne jó.
"Lassan már úgyis ott állunk hogy nincs mit vesztenünk"
neked lehet hogy nincs :\
#17 az a gond, hogy nem volt kire szavazni, ezért a Fidesz nyert elég alacsony támogatottság mellett, és az emberek elégedetlenek emiatt..
én sem örülök a Fidesznek, de szerintem az értelmesebb emberek belátják, hogy amíg nincs más, addig el kell fogadni hogy ez van sajnos :(
1. Régen sem volt mindennapos hogy kivégezte a nép az uralkodót.
2. 2014 van és Európában vagyunk. Hol élsz te?
3. Fél éve az emberek komoly többséggel szavazták meg őket. Az, hogy kimennek pár tízezren tüntetni meg az interneten elégedetlenkednek nem jelenti azt hogy az egész ország ki akarja végezni Ovit. Szerintem ha most kiírnának választásokat ugyanúgy megszavaznák, azok akik fél éve rászavaztak most sem gondolták meg magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!