Szerintetek mi lesz itt még az elkövetkező 4 évben?
Sok jóra neszámíts.
Én már annak is örülnék ha nem romlana a helyzet tovább.
most se ment el mindenki, aki meg elment már visszajött...
csak a ballibsi oldalakon nagy a szája egykét embernek, hogy ő majd így meg úgy de kimegy külföldre.
az ismerőseim közül néhány kiment, aztán nagyban írkáltak fb-on meg tüntetnek külföldről, osztják az észt, aztán szép lassan csöndben hazaszivárognak, egyre többen.
"csak a ballibsi oldalakon nagy a szája egykét embernek, hogy ő majd így meg úgy de kimegy külföldre. "
igen olyan ütemben jönnek vissza az emberek, hogy már csak minden 25. magyar él külföldön a kivándorlók közül..
"A tükörstatisztikák alapján pedig úgy fest, 424 ezer kivándorolt magyar él a világon. A SEEMIG pilot projekt keretéből ugyanakkor tudni lehetett, hogy a kivándoroltak 19 százaléka 1 évnél rövidebb ideig tartózkodott külföldön, ezt alapul véve legalább 343 ezer magyar élhetett külföldön 2013 elején."
azért érdemes lenne ezekben a statisztikákban megnézni azt is ki mikor ment ki, minusz 1-2 év. mert azért, ha elmész külföldre, azt nem holnapra tervezed, hanem minimum 1 év tervezgetés előzgeti meg, persze lehet csak én vagyok naiv, és azt gondolom, hogy az emberek nem csövezni mennek ki, hanem dolgozni
a magyar különben is mobilis nép lévén már eleve a környező országokban vagyunk szétszórva. ha japánok ömlenének tömegekben az lenne a csoda, de nálunk ez inkább megszokás, hogy akinek vmi nem fekszik, az húz elfele. majd ha sikerül a külföldi sajtóban jobb cikkeket lehozni rólunk jönnek vissza. nem kell hozzá sok csak beengedni az országba vmi nagytőkést akinek a spanja újságkiadó.
meg hát, lehet h sokan élnek kinn, de még sehonnan nem hallottam h kint jobb. persze a politikai ideologia dumát sok helyről hallom, hogy itt diktatúra meg korrupció van, de ott ugyanúgy megszakadnak a munkába (ami nincs ott se sok) és ráadásként 30 évig kéne gyűjteniük egy pici lakásra. mondjuk Londonban ilyenek a viszonyok.
aki meg nem pincérnek ment ki hanem mondjuk mérnöknek az is hazajött ahogy rájött h külföldön kihasználják a külföldieket mint az állat. összeszedett kinn persze pár milliót (miközben egy pincében nyomorgott) és most veri az állát a saját cégére, mintha sz . pott volna érte ugyanúgy, csak nem itthon, hanem külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!