Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tényleg ki fog...

Szerintetek tényleg ki fog vonulni Mo-ról a Tesco és többi multi hipermarket?

Figyelt kérdés

2014. nov. 19. 18:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Egyébként azon miért nem vagy kiakadva, hogy Angliában a Tescoban dolgozók 400 ezret keresnek és ugyan az a cég itt 100 ezret se ad."

Mert csak az idióták hasonlítanak össze ilyen alapon 2 országban működő céget...

Ez komplett gazdasági kérdés, nem 1-1 céget érintő példa.

2014. nov. 20. 20:27
 22/26 Macungo ***** válasza:

Akkor Te nem idióta azon se akadjál ki, hogy Kelet-Magyarországon jóval kevesebbet keresnek ugyan abban a beosztásban a Tesco dolgozók mint akár Budapesten..

De biztos ez is idiótaság, bár nem értem, hogy az EU tagjaként egy azon cégben dolgozva miért kellene egyik országban 4x annyit keresnie egy árufeltöltőnek mint egy másik országban..

2014. nov. 21. 22:01
 23/26 anonim ***** válasza:

"Akkor Te nem idióta azon se akadjál ki, hogy Kelet-Magyarországon jóval kevesebbet keresnek ugyan abban a beosztásban a Tesco dolgozók mint akár Budapesten."

Ezen nem kell kiakadnom (nem is értem hogy jött ez ide), lévén ez nem igaz. Sávos bérezést alkalmaz a Tesco egységesen.

2014. nov. 22. 08:31
 24/26 Macungo ***** válasza:

Az igaz, hogy nem tapasztalatból mondom, hanem egy számomra megbízható forrásból vettem az információt. Így ha te ott dolgozol olyan beosztásban ahol ezt látod akkor ezt el kell fogadnom. Így bizonyítani nem tudom amit mondtam. Bár hozzáteszem, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szabályozza a közalkalmazottak fizetését, de még is más volt nálunk minden ugyan azon beosztású ember fizetése, mert ilyen pótlék olyan pótlék meg egyedi ez meg az.. Az meg elég ritka, hogy valaki átköltözzön kelet-Magyarországból nyugatra ezért ki se derülhet nagyon, mégis van különbség.

Bár nagyon kíváncsi lennék, hogy Nyíregyházán egy kasszás mennyit keres és Budapesten, lehet, hogy azok is akik keleten nyomják az igát a Tecsóban, hogy annyit keresnek-e mint a Budapesti kollégáik..

De legyen igazad, attól függetlenül nem hiszem, hogy két EU-s tagállamban ekkora különbséggel kellene bérezni ugyan azt a munkát..

2014. nov. 23. 22:14
 25/26 anonim ***** válasza:

Pedig mind a pótlékok mind pedig az alapbérek egységesek.

Az meg nem egy Tesco specifikus dolog, hogy milyen a bérszínvonal MO-n. Egy magyar szakács, pincér vagy szobafestő ugyan úgy töredékét keresi egy angol kollégájának. Ez egy komplex gazdasági kérdés és megvannak az okai.

2014. nov. 23. 22:58
 26/26 Macungo ***** válasza:

"Egy magyar szakács, pincér vagy szobafestő ugyan úgy töredékét keresi egy angol kollégájának. Ez egy komplex gazdasági kérdés és megvannak az okai."

De nem egyazon cégen belül?? Akkor megérteném, ha itt magasabbak lennének az adók a multiknak, de már tudjuk, hogy sokan nem is fizetnek inkább támogatást kapnak, vagy az energiaárak nagyobbak mint az anyaországban ezért a bérben spórolnak vagy valami, de nem itt elvileg olcsóbb nekik minden, tehát akkor is jól járnának, ha a béreket az anyaországéhoz igazítanák, főleg az élelmiszer kereskedelem fura, hisz az élelmiszer árak nem olcsók nálunk, de lehet, hogy ez az adók miatt van inkább..

De a termelők meg sírnak, hogy nyomott áron veszik át tőlük az árút, illetve meg kell vásárolni a polcot is vagy mi.

Inkább adókérdés szerintem, ha az emberek és vállalkozások adófizetési morálja jobb lenne akkor nem kéne ennyi adó és járulék... És persze mindenki rendesen lenne bejelentve.. Mondják, hogy akkor meg tönkre mennének, ez igaz, de ha leviszik valaminek az adóját, vagy áfáját se történik semmi, mert lenyelik a kereskedők a különbséget..

Szerintem a sunnyogás, meg az ügyeskedés már régóta belénk lett nevelve.. Ennek az országnak csak a mezőgazdaságból simán meg kéne tudnia élnie.. Mi értékesebb a víznél és az ételnél..

Annyiból a gazdasági helyzettere hivatkozást nem tudom elfogadni, hogy szerintem a kelet-európai gazdaságok csak piacot jelentenek a nyugati országoknak, de mindent megtesznek, hogy ők ne nyerjenek új piacokat és ne érjék be őket életszínvonalban.. Én inkább gazdasági érdekeket mondanék másik fő oknak a problémánkra...

Látható ez évek óta a franciák, osztrákok és németek, most meg az USA mind gazdasági érdeksérelmeiket kívánják politikai úton megtorolni vagy megakadályozni..

2014. nov. 24. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!