Nem furcsa, hogy mindig a képzetlenek nyafognak a "kizsákmányoló multikra"? TESCO nélkül mihez kezdenének? Koldulnának? Kecskéket nevelnének?
Az a baj, hogy végletekben gondolkodsz. Egy regionális jellegű kisüzlethálózat ezerszer jobb és olcsóbb tudna lenni, mint a ,,Teccsó". Jobb minőségű helyi árut tudna kínálni, sokkal olcsóbban. Három hete voltam pl. Bodrogkeresztúrban, a kisboltban kevesebb, mint feleannyiba (!) került a paradicsom, és az íze is simán lekörözte a multisat.
A képzetlenség pedig nem tudom, hogy jön ide, egy professzornak is ugyanannyiba került volna és annyival lett volna jobb, mint nekem...
30 évvel ezelőtt mondjuk megélt mindenki. hmm...érdekes.
Mit fikázod a saját népedet???
"30 évvel ezelőtt mondjuk megélt mindenki. hmm...érdekes. "
Igen, ami miatt most van sok embernek szopika.
Ha nem lenne TESCO, akkor ugyanazt az árumennyiséget más boltok adnák el. Ha szerencsénk van talán olyanok akik tisztességesebben bánnak mind a vevőikkel, mind az alkalmazottaikkal.
Azért a képzetlenek nyafognak a legtöbbet, mert ha őket kizsákmányolják, akkor hó végén nincs mit enniük, vagy nem tudják befizetni a számláikat.
Egy képzettebb középosztálybelinek maximum nem lesz pénze nélkülözhető dolgokra, ha kizsákmányolják is.
"Úgy értem, hogy a képzetlenek nem tudnak más munkára menni, mint minimálbéres fizikai munkára és a multik pl. TESCO, McDonald's pont ilyeneket biztosít tömegszámmal. Ha nem lennének ezek a multik és nem szívnák fel szivacsként a képzetleneket, árufeltöltőnek, hamburgersütőnek, akkor mégis mit dolgoznának a képzetlenek, most, hogy nincs annyi gyárunk mint a Kádár-rendszerben?"
Tehát hálásnak kéne lenniük, hogy félholtra dolgozhatják magukat, és még így is csak alig tudnak megélni?
Inkább a TESCO-nak kéne hálásnak lennie, hogy van, aki ilyen olcsón elvégzi a munkát.
"Tehát hálásnak kéne lenniük, hogy félholtra dolgozhatják magukat, és még így is csak alig tudnak megélni?"
Van rosszabb is, a közmunka és a feketézés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!