Mit kellene csinálni hogy Magyarország fejlődésnek induljon?
Sajnos Magyarországot a Fidesz és az MSZP olyan szinten tönkretette, hogy 3 2/3-os ciklus sem lenne szerintem már elegendő egy normális pártnak ahhoz, hogy ezt a trágyadombot helyrehozza. Itt szinte minden el van rontva, tönkre van téve. Az egészségügyet is évekbe telne normális pályára állítani, plusz a kórházak 80%-át biztos fel kellene újítani.
Mire normális ország lenne ismét Magyarország, addigra Románia, Szlovákia, és Horvátország is elhúzna mellettünk.
22: Micsoda? :D
Egyébként én dolgoztam az Audi gyárban (tudom, nem Mercedes) és jó munkahely volt. Normális fizetést adnak a dolgozónak és normális körülmények között dolgozhatnak. Ha kell privátban küldök még fényképet is miközben rakom a motorblokkokat, hogy lásd, nem vagyok bérkommentelő.
Esküszöm ezt a kérdést ellepték a buta emberek, de tényleg.
"A multik még a szemit is kilopják a magyar embernek."
Ooo, mondjátok már el mit lop el a multi, a külföldi cég?
A cég a vállalkozás után ADÓT fizet, az ott dolgozók szem. jöv. ADÓT fizetnek, majd a vásárláskor ÁFA-t (ADÓT) fizetnek.
Ebből él az ország, az állam.
Vagy jobb lenne közmunkában utcát seperni? Ez nem termel semmit, fizetni pedig a mások által befizetett adóból fizetik.
Az a bajotok, hogy a cégnek nyeresége van?? Hát persze, hogy van, ezért fektettek be!
A nyereséggel van baj? Te befektetnél pénzt olyanba, ami nem nyereséges?
Előtted is ott a lehetőség, befektetsz pár milliárdot, felépítesz egy gyárat, és termelsz valamit, amit utána el is tudsz adni.
(audi már van, talán próbálkozz hundi néven gépkocsit gyártani :b , szerinted sikerül?!)
Annak idején a szocializmusban volt egy jól bevált módszer Magyarország felvirágoztatására. Az, hogy a magyarok Magyarországért dolgoztak. Mert ha a multiknak dolgoznak, akkor a multik szépen fognak gazdagodni, a magyar meg szegényedni. Szolgaságból még senki sem gazdagodott meg, bármennyit is keressen. A magyar emelheti a munkaidejét a multiknál mondjuk napi 48 órára is, akkor sem fognak eltűnni a kátyúk az útjainkról. Ahogy adóemeléssel sem.
De mindezt teljesen felesleges volt leírnom, mert továbbra is mindent elkövetünk azért hogy az ország tovább szegényedjen: Mégtöbb külföldi befektetőt csalogatunk be, adókat és árakat emelünk. Valamint csak azért sem irtjuk ki a korrupciót, csak azért sem államosítjuk vissza a 25 év alatt ellopott népvagyont. Hátha az ország megindul a gazdagodás felé és mi lesz ha újra tetőteres házat építhetne mindenki a fizetéséből.
25 éve mikor az emberek a rendszer ellen szavaztak, az volt egy nagy idiótaság. Azt még a gyerekek is tudták akkor, hogy onnantól a gazembereké lesz a hatalom. De ha valaki élvezi a közmunkabért, feltéve ha jut neki egyáltalán, az pártolja csak tovább a kapitalizmust, melyben nem ő az úr.
Az a gond h az ország gazdasága olyan s z a r hogy jelenleg jo h vannak multik én pl multinál 2 annyit kerestem mint most maszeknál 3 évvel később XD és ugyanannyit sőt nem 2x annyit termelek a főnökömnek. Ja és multiknak gyártunk jó pénzért.
Eu elleneseknek annyit h télleg jo lenne függetlennek lenni multik nélkül ha lenne gazdasága az országnak de mivel nincsen így az eura és a multikra támaszkodunk.
Magyarország gazdaságának fenntartásához müködéséhez a lóvé 80% az Eutol van nem nehéz kitalálni mi lenne akkor ha az nem jönne azért fosnak a politikusok a szankciótól.
Ha Magyarországon bevezetnék a luxemburgi vagy svájci magas minimálbért, az emberek akkor is elégedetlenkednének. Mert nem a bérrel van a gond, hanem a társadalmi pozícióval. Azzal hogy alkalmazottak. Annak idején a szocializmusban szinte mindenki szeretett volna a saját meghitt otthonában dolgozni az idegen munkahely helyett, például a háztáji gazdaságban. Vagy emlegették az osztrák példákat hogy például magánóvodát nyitnának a magánházukban, stb.
Ma nem kötelező idegen munkahelyen dolgozni, ennek ellenére még a falvakban is alkalmazottak szeretnének lenni. Az emberek valamiért lemondtak az önállóságról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!