Mit kellene csinálni hogy Magyarország fejlődésnek induljon?
" Ki kell hajtani a külföldi cégeket és kilépni az EUból."
Saját magánügyed a hülyeség, de kérlek ne próbáld tönkretenni az országod.
"Saját magánügyed a hülyeség, de kérlek ne próbáld tönkretenni az országod."
Ez inkább fellendítené, nem tönkretenné.
"Ez inkább fellendítené, nem tönkretenné."
Aha. Nézz utána milyen kapcsolatban áll a GDP növekedésünk az audi és mercedes gyárakkal.
Utána tanácsold akármelyik gazdasági miniszternek, hogy a külföldi cégeket ki kéne rúgni és várd meg amíg hangosan a képedbe röhög.
Több pénzt kell juttatni valahogy a gazdaságba. Azt aki adót csal(t), vagy más módon károsította a kincstárat teljes vagyonelkobzással kell sújtani és a befolyó összeget vissza kell juttatni a közszférában dolgozóknak (itt ez alatt elsősorban orvosokra, mentősökre, tűzoltókra, rendőrökre és tanárokra gondolok, nem a többi élősködőre).
Utána adókat kell csökkenteni, a kis-keresetűeknek kedvezményeket kell adni, hogy ők is többet költsenek és szépen lassan be fog így indulni a gazdaság.
A hitel azért rossz ötlet, mert hirtelen sokat dob a GDP-n, de nem tartós és utána azt vissza is kell fizetni.
"Nézz utána milyen kapcsolatban áll a GDP növekedésünk az audi és mercedes gyárakkal. "
Miért néznék? Abból még egyetlen magyar ember sem vett egy doboz gyufát sem ezek kilopnak az országból. Bár ezt te is nagyon jól tudod, csak trollkodni egyszerűbb mint elismerni a valót.
"Ebből az országból hiányzik több százezer ember, köztük Radnótik, Rejtők"
Nekem ugyan nem. A túlnépesedést inkább csökkenteni kéne mint növelni.
15: Hát, ez nem teljesen igaz, így, ebben a formában.
Azok az orvosok, akikre te gondolsz, vagy magánpraxist működtetnek és úgy élnek meg belőle, vagy már külföldön dolgoznak. Szerintem az országnak is érdeke, hogy visszajöjjenek a külföldön dolgozó JÓ orvosok.
A tanárok pedig nem keresnek 200k-t, max egy magániskolában. A felsőoktatásban dolgozó oktatók is max 150-160k-t keresnek havonta (nem a professzorokra gondoltam). Konkrétan egy tanár a fejünkhöz vágta amikor kevesen voltunk (sokan ellógták az óráját), hogy ő nem a pénzért csinálja, mert 500 forintos órabére van; hanem azért mert szereti.
17: Mit lopnak ki? Nem vettem részt eddig a meddő vitátokban, de tudtommal ők fizetnek rendesen iparűzési és egyéb adókat/járulékokat...
A magyar GDP pedig szoros kapcsolatban áll velük. Nyáron leállás volt az Audinál és 5-6%-ot zuhant arra az időszakra a GDP. (Tudod ha az Audiról beszélünk, nem csak maga az autógyárról van szó, hanem a kismillió beszállítóról és egyéb cégről, akik velük kapcsolatban állnak.)
Nesze öcsém, olvasgass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!