Mit gondoltok Acél Endre alábbi kijelentéséről? Igazat
adtok neki?
Figyelt kérdés
"Valaki noha magyar állampolgár is, nem Magyarországon adózik, soha nem is adózott, viszont igényt tart mindazon szolgáltatásokra, az egészségügytől a nyugdíjig, amelyek a magyar állampolgárokat alanyi jogon megilletik. Más szóval: az én adómból jár jól. Lehet, hogy ennyi áldozatkészség elvárható tőlem, de meg fogom gondolni, finanszírozzam-e a Kárpát-medence összes, szükséget szenvedő magyarjának a jólétét. Például: tartozom-e én azzal az erdélyi magyarság öregjeinek, hogy ha frissen született magyar állampolgárként ide áttelepülne, ne román, hanem magyar színvonalú nyugdíjat kapjanak (az én pénzemből?"
2014. nov. 14. 00:03
1/8 anonim válasza:
Átlag vélemény.Az ilyet általában fröcsögve adja elő az átlagember.Szerzett magának plusz néhány nézőt.
2014. nov. 14. 00:09
2/8 anonim válasza:
Nem egészen.
2014. nov. 14. 00:11
3/8 anonim válasza:
Én senkinek nem szeretném fizetni sem a jólétét, sem a nyugdíját, semmijét. Mindenki gondoskodjon magáról. Felnőttek vagyunk.
2014. nov. 14. 00:26
4/8 anonim válasza:
Most mi a baj azzal, ha valaki jogosan zsebremenö kérdéseket tesz fel a kettös állampolgársággal kapcsolatban? Te engeded a testvérednek (ha van????), hogy a te zsebedben, pénztárcádban turkáljon?
2014. nov. 14. 00:40
5/8 anonim válasza:
Egyetértek vele. A magyar kultúrát lehet ápolni, az ottani iskolákat magyar könyvekkel, esetleg oktatókkal támogatni, különböző kulturális csereprogramban részt venni.
Na de én se szívesen újítanám fel a szomszéd lakását ha az enyém is romos..
Elvi szempont: Nem azért jár a nyugdíj, mert valaki adózótt érte. A nyugdíj lényege, hogy idős korodban is legyen jövedelmed, amikor már nem vagy munkaképes. Ez egy szociális vívmány.
Gyakorlati szempont: Érdemes lenne utána olvasni, mi alapján állapítják meg a nyugdíjt, mert rohadtul nem azon múlik a nagyobb része, hogy milyen állampolgár vagy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!