Mennyire örültök, hogy a zseniális Matolcsy a legnagyobb nyertese ebben az ügyben?
""".....Ebből úgy lesz pénzük, hogy ha a nagyjából 290 forintos átlagos árfolyamon bekerült eurót 308 forintért adják oda bankoknak, akkor 18 forintot kerestek minden egységnyi átváltáson. Ehhez 8 milliárd euróra gondoltak, tehát ha mindent átváltanak, akkor egy mozdulattal 144 milliárd forint üti az MNB markát.
Amiről pedig sajnos tudnunk kell, hogy újabban az már "nem az állampolgárok pénze, hanem az MNB-é" és azt csinál vele Matolcsy, amit akar. Nincs felette érdemi kontroll, vehet belőle még kastélyokat, vagy végül talán kinyomtathatja a tankönyveit az iskolájához, nem csak, hogy senki nem szólhat bele, de lehet, hogy ki se fog derülni, mert nem kötelessége a részletes tájékoztatás sem."""
én a "felsőoktatási reformok" idején éppen végzős egyetemistaként hetekig amikor az időm engedte tüntetéseken vettem részt, nagy része be sem volt jelentve, volt hogy csak órák után úgy döntöttünk, hogy még maradunk pár órát és egyetemről hazaigyekvő embereket kérünk meg, hogy maradjanak velünk és így random szerveződésben 500-1000 ember gyűlt össze.. én nem magamért tüntettem, hiszen a diplomám már biztos volt addigra, csak felsőoktatásba járó diákként bele láttam abba a borzalmakba, amiket az új rendszer jelent, sikerült kisebb eredményeket elérni, de lényegi eredményt nem.. a média gyorsan letudta a témát, az első 1-2 tüntetés után már nem volt igazán hír, a kormány viszont tanulókat leégető propagandákkal támadta az egyetemistákat, több száz embertől hallottam vissza az "ingyenélő" "élősködő" "semmirekellő" egyetemistákat.. -.- amíg van egy önszerveződő tüntetés, de akik nem érintettek azok picit sem látnak bele, csak a kormány propagandákat fújják, addig elég nehéz :(
hozzáteszem az egyetemisták nem csak a felsőoktatási reform ellen álltak ki akkor, hanem 1-2 más ügy érdekében is, ezért volt annyira fontos a kormánynak az egyetemisták lejáratása :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!