Komolyan gondolja az Orbán-rendszer, hogy teljes egészében megszünteti a szociális segélyezést?
Most volt erről a Hír Tv-ben egy összeállítás. A miniszterelnök jelentette be pár napja, hogy 2018-ra teljesen megszűnik a jövedelempótló támogatás (azaz az 5 éve változatlan összegű, havi 22.800 ft-os szociális segély), és akinek nincs munkahelye, kivétel nélkül közmunkát kell végeznie. Ennek jegyében a 2015-ös költségvetésben 25 %-kal csökkentik a jövedelempótlóra fordítható összeget, és ezzel együtt kb 50 %-kal, 180 milliárdról 270 milliárdra növelik a közmunka finanszírozását. Rogán Antal hozzátette, hogy a csökkentés évi 25 %-os ütemben tovább folytatódik, és 2018-ban már semmiféle segélyezés nem lesz.
Nem túlzás ez? Mi van azzal, aki bár nem éri el a rokkantságot, de fizikai vagy mentális fogyatékossága miatt nem tud dolgozni? Van még olyan ország a világon, ahol semmiféle szociális segélyezés nincs? Meddig sanyargatják még a legszegényebbeket?
"3-as te hol születtél?"
Bizonyított tény, hogy a gondoskodó, jóléti állami növeli az egyének időpreferenciáját. Az amerikaiaknál azért magasabb az öngondoskodás szintje - sajnálatos, hogy ugyanakkor ott is magasak az adók -, mert alacsonyabb az állami beavatkozás a magánéletbe. És ezért ott a legmagasabb a libertárius mozgalmak támogatottsága is. Legalábbis eddig így volt, hogy Obama mit ront el, majd meglátjuk.
Jól teszi.
22 helyett 47 ezret fognak kapni a rászorulók.
A segélyezettek meg állítják, h ők dolgozni akarnak mindenáron.
Hát tessék, itt a lehetőség.
Vagy most komolyan szörnyülködnöm kellene, h szegény segélyezetettektől elvárják, h cserébe dolgozzanak és ne otthon lazuljanak?
Ez most valami vicc akar lenni?
"A segélyezettek meg állítják, h ők dolgozni akarnak mindenáron.
Hát tessék, itt a lehetőség."
Ha neked az normális lehetőség hogy szemetet szedhess, gereblyézd a faleveleket és még sorolhatnám a lehetőségeket... Ezekre mind megvoltak korábban az emberek, most meg ezeket a munkákat mind sokkal többre hivatott embereknek kell elvégezniük. Ez mennyivel tesz jobbat nekik, az önbecsülésüknek, mintha otthon várnák a nevetséges összegű segélyt egy akár éven át 3 hónapos kamu munka helyett, aminek nagy része unalommal, várakozással telik, mert hamar elfogy a tennivaló, hisz túl sokan vannak egy feladatra, és még az időjárás viszontagságainak is ki vannak téve. Ezek a munkák azoknak valók, akik tényleg nem is akarnak elhelyezkedni és nem tanultak szinte semmit az iskolában.
"kamu munka helyett, aminek nagy része unalommal, várakozással telik, mert hamar elfogy a tennivaló,"
Milyen igaz, tapasztalom nap, mint nap, pedig nem az út szélén kapirgálok, hanem egy iskolában vagyok, erre a rövid időre betanítani nem éri meg nekik, így komoly munkát sem adnak, hanem azt várom, hogy mikor és hova kell mennem hozni-vinni a papírokat.
Szerintem a baj nem a közmunkával van, hanem a fizetéssel! Mivel UGYANAZT a munkát látjuk el pl. egy hivatalban, mint az ott dolgozó hivatalnokok, a MINIMUM a minimálbér lenne!! Miért ér kevesebbet a mi munkánk?
(főleg 2 diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával)...na, ez az ami miatt bosszantó a közmunka!
"Szerintem a baj nem a közmunkával van, hanem a fizetéssel! Mivel UGYANAZT a munkát látjuk el pl. egy hivatalban, mint az ott dolgozó hivatalnokok, a MINIMUM a minimálbér lenne!! Miért ér kevesebbet a mi munkánk?
(főleg 2 diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával)...na, ez az ami miatt bosszantó a közmunka!"
Ezen felül nálam még a szabi, ami kiveri a biztosítékot, alap 20 nap, semmi korra és gyerekre járó plusznap. Nem elég, hogy a fizu a béka segge alatt, a munka ugyanaz, mint a rendes dolgozóké, még szabit se adnak rendesen. Azt a pár napot is mindig adott ciklusban kötelező kivenni, senkit nem érdekel, hogy nem szeretnél októberben szabira menni, de lejár a szerződés hó végén, nincs mese menni kell szabira. Novembertől új szerződés, ha pl. novemberben kell a gyereket visszavinni kontrollra, arra meg már nem jut, mert közben gondolni kell a decemberre, amire kötelező meghagyni, amit adnak arra az időszakra, mert két ünnep között zárva a munkahely, viszi is azt a pár napot. Mindemellett így járkáljon az ember állásinterjúkra, de mégis mikor?
10/19,nek, azért az nem úgy megy hogy valaki 18-20évesen álláskeresőként kezdi az életet, oszt bemegy a munkaügyre, kér segélyt, támogatást, és megkapja azt, ló.aszt sem fog kapni, elküldik tanfolyamra, és/vagy közmunkára, utcára, gödörbe stb. Hiába van érettségije, nyelvtudása, mai Mo-on nem hat meg senkit.
Én spec. egy iskolában dolgoztam, nov.1.től munkanélivé váltam, mert nem hosszabbitottak, vége a választásoknak, +nem a fidess nyert, de állkeresőit sem kaphatok, mivel nincs meg az egyik papír, az előző munkahelyemről, vízügy, közmunka, 2013-as, igazolások.
Mehetek a fenébe, hiába van meg az 510napom, nem tudom megigényelni, azt a havi 30ez.ft.ot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!