Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek Mo gazdaságát...

Szerintetek Mo gazdaságát fellendítené, ha legalizálnák a marihuánát?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, nem vagyok ez a hű de liberális emberke, őszintén szólva még füvet életembe nem is láttam. Olvasni olvastam róla és nem gondolom ördögtől valónak. Ha mondjuk legalizálva lenne a marihuána termesztése és fogyasztása, az hatalmas adóbevételt jelentene az államnak úgy, hogy csomó elégedett fogyasztó volna. Most mondjuk egy g kerül kb 2000-be (gugli szerint) Kétlem, hogy ennek az előállítási költsége lenne ekkora, csak mire a nagyobb dílerektől elér a fogyasztóhoz, mindenki rárakja a hasznát, valamint a kockázati tényező miatt is sokkal drágább. Fogalmam nincs mennyibe kerülne mezőgazdaságban megtermelni egy g füvet, de most direkt nagy számot mondok, kiszárítva, zúzva, kerüljön mondjuk 100Ft-ba. Szóval a szívható állapotban. (ez gondolom sokkal kevesebb) Jelneleg a dohányboltban kapható dohánynak grammja kb 20-30 Ft-ba kerül, ami már a végleges fogyasztóhoz kerül. Jelneleg a marihuánafogyasztók képesek kiadni egy grammért 2000 Ft-ot, ez ha az állam legalizálná, engedélyezné ugyan ennyi maradna. Szóval egy g "cucc"-ra az állam akár 1900Ft adót is kivethet. Félig számoltam, félig tippeltem, de kb éves szinten 10tonna füvet szívnak honfitársaink, ami 190 Milliárd adóbevételt jelentene. Nem beszélve a mezőgazdasági munkahelyekről, a külföldről idejövő túristákról, akik mondjuk azért is választották Mo-t, mert legális a fű. Ez kb az ország GDP-jének akár az 1%-át is kitehetné. Én úgy gondolom ez gazdaságilag mindenképp jó döntés lenne, a fiatalok amúgy is szívják, csak a dílerek gazdagonak belőle és semmivel nem károsabb, mint maga a dohány vagy az alkohol.

A számolások tényleg csak a nagyságrendet mutatják, nem pontos, precíz számolások, de innen-onnan összeszedve megállapítható, hogy elérhetné az ország évi GDP-jének 1%-át.

2014. nov. 2. 23:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Már látom is magam előtt a "Nemzeti Marihuana" boltokat... :)

Egy bizonyos körnek a gazdaságát tuti, hogy tovább lendítené.

2014. nov. 3. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!