Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ilyen szélsőséges egyetemi...

Az ilyen szélsőséges egyetemi tanárokat miért nem rúgják ki?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__607..

https://www.youtube.com/watch?v=hTL6PzOY5PM

Ezek nem egyedi esetek, és nem 20. rangú egyetemeken történnek.

Én is hallok ilyenek egyetemi tanárokról.

A hallgatók általában felnéznek a professzorokra,van egyfajta tekintélyük.

Az ilyenek miatt erősödik a Jobbik, meg , szélsőséges, rasszista , szélsőjobboldali eszmék.Mivel, az ilyen "tanárok" mossák az agyukat a fiataloknak.

Logikus, hogy egy értelmiségi,egy egyetemi professzor nem fog habzó szájjal gyűlölködni,nem fogja magát ideológiához besorolni, hanem szépen, szalonképesen fejezi ki magát.

Ez tulajdonképpen sokkal rosszabb, mert teljesen legitimmé teszi ezeket az eszméket.

2014. okt. 27. 20:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj, de amit mond, azok tények, illetve az ezek figyelembevételével tett prognózisok abszolút logikusak. Az nem érv ellenük, hogy a Jobbikot erősítik (bár fényévekkel marad el a Jobbik ideológiájától), mert ha ez így van, akkor pedig a Jobbik az atyaisten párt. Megkérdezel bármilyen társadalomtudóst, pont ugyanezt fogja neked elmondani.

- Elöregedő a társadalom, ami a szociális ellátórendszer összeomlásához vezet? Igen, 1,31 nálunk a szám, 2,1 kell hozzá, meg kell nézni egy korfát, és ebből logikusan következik, hogy egy idő után a nyugdíjak kitermelhetetlenek.

- Nem dolgoznak a cigányok? Nem. Nincs hozzá képzettségük, sosem volt olyan a munkamorál, ami kellett, túlnyomó többségük mélyszegénységben él, amiből következik az, hogy nagy a népszaporulat, a következő generációk nem látnak példát, nem jutnak minőségi oktatáshoz (nem is tartják fontosnak, plusz a magyar oktatási rendszer sajátja, hogy óriásiak a különbségek). Okozhat költségvetési problémát, hogy kitermelődik egy mélyszegénységben élő réteg? Igen, határozottan.

- Sok magyar fiatal, középkorú megy nyugatra dolgozni? Igen, rengetegen. Probléma az, hogy nem ide fogják fizetni az adót, plusz csökken a munkaképes korúak száma, és a magasan képzettek érintettek inkább? Határozottan, a költségvetés bevételi oldala annyira beszűkül, hogy a kiadás jócskán meghaladja, fenntarthatatlan a rendszer.

- Okoz problémát nyugaton az, hogy sok az asszimilálódni nem hajlandó bevándolró? Igen, nagy a társadalmi feszültség, elég megnézni a szélsőjobbos nyugati pártok fő kampánytémáját: nem a zsidó, nem a cigány, hanem a bevándorló.

Nem azt mondta, hogy a cigányokat ki kell irtani, a bevándorlókat el kell zavarni, vagy ki kell lépni az EU-ból..ezt te képzeled hozzá. Annyival vitatkoznék a Professzor úrral (bár a könyvét nem olvastam), hogy nem csak a nőkön múlik az alacsony születésszám, hanem a megváltozott családmodell (két szülőnek kell dolgoznia), valamint maguk a családok is "tervezettek", amibe a férfiak is ugyanúgy beleszólnak.

2014. okt. 31. 02:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Mindjárt gondoltam, hogy a kérdező ráhúzza azokra a rasszista és szélsőséges jelzőt, akik tudományos adatokkal alátámasztva felvázolják a mai társadalom kórképét. Számomra érthetetlen, hogy egy hülye miért nem veszi észre, ha valaki valós adatok alapján állít valamit. Mi ezzel a baj? Egyébként ha már egy tanár szakértője valamely tárgykörnek, akkor én igen is kíváncsi vagyok a személyes véleményére az adott témában.
2014. okt. 31. 12:53
 13/14 anonim ***** válasza:
A kérdését moderálásra (az olyan szavak uszító jellegű használata miatt mint "rasszista", "szélsőséges", "szélsőjobb") jelentettem.
2014. okt. 31. 12:55
 14/14 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy matekszakon ez egy valódi kérdés lehetne, de más szakokon elkerülhetetlen, hogy ezeket a dolgokat előadják, szó legyen róla, mivel erről szól az egész. Nem lenne mit oktatni, ha kihúznánk belőle mindent, aminek bármilyen módon köze lehet az aktuálpolitikához.
2014. nov. 10. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!