Az ilyen szélsőséges egyetemi tanárokat miért nem rúgják ki?
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__607..
https://www.youtube.com/watch?v=hTL6PzOY5PM
Ezek nem egyedi esetek, és nem 20. rangú egyetemeken történnek.
Én is hallok ilyenek egyetemi tanárokról.
A hallgatók általában felnéznek a professzorokra,van egyfajta tekintélyük.
Az ilyenek miatt erősödik a Jobbik, meg , szélsőséges, rasszista , szélsőjobboldali eszmék.Mivel, az ilyen "tanárok" mossák az agyukat a fiataloknak.
Logikus, hogy egy értelmiségi,egy egyetemi professzor nem fog habzó szájjal gyűlölködni,nem fogja magát ideológiához besorolni, hanem szépen, szalonképesen fejezi ki magát.
Ez tulajdonképpen sokkal rosszabb, mert teljesen legitimmé teszi ezeket az eszméket.
"Az ilyenek miatt erősödik a Jobbik, meg , szélsőséges, rasszista , szélsőjobboldali eszmék.Mivel, az ilyen "tanárok" mossák az agyukat a fiataloknak."
Inkább azokat kellene kirúgni aki ilyet állítanak és akik elhiszik.
Nem sok köze van hozzá amit te állítasz. Ennyi erővel a mélylibbereket is ki lehetne.
Azért ez vicces. Mindig jönnek azzal hogy "sötét nagy magyarozó paraszt bunkó náci jobbikosok" és azzal érvelnek hogy semmi eszük, csak törnek zúznak. Aztán ha valaki képes értelmesen, alátámasztva kifejteni a véleményét, akkor meg az a baj.
Amúgy ja, ennyi erővel mindenkit ki lehetne rúgni, mert véleménye, politikai irányultsága valamennyire mindenkinek van. (Arról nem is beszélve hogy mondjuk a Fidesz is szereti a saját csatlósait az iskolák élén tudni).
"Szerintem a kérdezőnek nem azzal volt baja,"
Szerintem meg az általános tapasztalat az, h az ilyen kérdezőkre általában jellemző, h nem csak az zavarja, ha egyetemi szinten megy az "agymosás", hanem szimplán az is, ha valaki mást gondol.
Azt a kijelentését, h mekkora hatással lehet egy ilyen státuszú ember és emiatt erősödik a Jobbik, hát csak nevetni tudok.
Ez az ember csak egyetért a diákokkal és fordítva, valamint megegyeznek a tapasztalataik.
Érdekes, én Krémer Feri előadásai után nem kezdtem el magyarozni, mert tudtam, h egyszerűen ***** az öreg és kész, egy álomvilágban él.
De gondolom te áhítattal hallgattad volna a filózását....
Pokol Béla szélsőséges? :D
Még ha Bogár Lászlót mondod, akkor esetleg elfogadom. Pokol Béla komoly társadalomtudós, amit elmond nem a kisujjából szopta ki.
Az meg, hogy valakit ki kell rúgni, mert neked nem tetszik, rólad állít ki szegénységi bizonyítványt. Úgy szeretném ezeket a magukat liberálisnak gondoló emberkéket egy-két hónapos amerikai kirándulásra küldeni, hogy ott leessen az álluk. Mert amit itt nálunk összeesküvés elméleteknek, szélsőséges eszméknek tartanak, az Amerikában az egyetemeken mindennapos téma, vitatéma, nem tabu és senkit nem bélyegeznek meg azért, mert mondjuk azt mondja, hogy a globalizáció alapvetően káros vagy, hogy az Egyesült Államok Kormánya korlátozza a szabadságjogokat vagy, hogy az USA-ban a döntéshozatalt befolyásolják a TNC-k, befektetési alapok, Izrael, vagy az arab országok lobbistái...stb. És ott nem csak az egyetem, hanem az egész közélet foglalkozik ezekkel a dolgokkal.
Nálunk egy-egy ilyen témafelvetésért meg már kirúgatnák a tanárt.
De gondolom az ellenkező példával semmi gond, amikor egy egyetemi tanár minden 5. percben aktuálpolitikáról beszél, a cigányok hátrányos helyzetéről és arról, hogy mi vagyunk a hibásak, hogy itt tartanak, az "új családmodell" korszerűségéről...stb. Ezzel nyilván semmi probléma.
Téged miért nem rúgnak ki kérdező? Mert legalább kielégítő szinten el tudod látni a munkád? Talán őt is épp ezért.
Vagy van tanári diplomád és majd beugrasz helyette?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!