Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor volt a...

Magyarországon mikor volt a legjobb az életszínvonal?

Figyelt kérdés
Illetve Gyurcsány ideje alatt mennyivel jobb volt, mint most? Egymás oltogatását mellőzzétek, köszönöm!

2014. okt. 24. 17:28
1 2 3
 11/30 MolotovPunk ***** válasza:
68%

Kádár rendszer alatt volt a legnormálisabb az életszínvonal.

Gyurcsányéknál annyival volt jobb,hogy ők még adtak a (látszat demokráciára.)

De én kicsit még vissza mennék az időben:

1994-ben a MSZP az SZDSZ-el kötött koalícióban ha jól emlékszem 72%-uk volt összesen (ez, akárhogy is nézzük, szintén több, mint 2/3).

Az alapvető jogállami intézményeket mégsem rombolták le.

Ha csak ezt nézzük,akkor el kell ismerni a Horn kormány százszor különb volt a jelenlegi Orbán kormánynál.

Demokratikusabbnak tűnt legalábbis.

Főleg úgy,hogy amilyen beterjesztett törvény nem tetszett az akkori alkotmánybíróságnak,

azokat nagy részben meg semmisítette.

(Sokat.)

Akkor még voltak fékek és ellensúlyok a rendszerben...

A fidesz viszont 2010 után úgy építette ki a rendszerét,hogy gyakorlatilag sehol se legyen fék és beleszólás abba,amit

csinálnak,művelnek...

2014. okt. 24. 18:23
 12/30 anonim ***** válasza:
33%
A 70-es években. Aki azt írta, hogy a Monarchia alatt, annak ajánlom, hogy visszamenjen abba a degenerált félfeudális nyomorba. Most lehet vitatkozni, de a tények tények. A kommunisták alatt volt a legjobb a nép többségének.
2014. okt. 24. 18:25
 13/30 anonim ***** válasza:
27%
MSZP-féle "fékekre" nincs is szüksége az országnak, azok ugyanis olyanok, mint amikor valaki poénból meghúzza a vészféket a vonaton. Minden alkalommal, amikor rosszul állt a szénájuk, tövig taposták a fékpedált. Nem erről szól a demokrácia.
2014. okt. 24. 18:25
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

:D Ha marxista történelem könyveket olvasol, akkor ne csodálkozz, ha abban az szerepel, hogy a dualizmus egy degenerált félfeudális nyomor volt, a kommunizmus meg a létező világok legjobbika.

2014. okt. 24. 18:31
 15/30 MolotovPunk ***** válasza:
37%

De nem is arról szól a demokrácia,amit a fityesz és társai művelnek már évek óta hűbele Balázs módjára.

Orbán is mondta:Neki a példaképe Törökország,Oroszország,Kína.Köszi én abból inkább nem kérnék.Azoktól az elnyomórendszerektől még 100 év liberalizmus is jobb lenne...

2014. okt. 24. 18:35
 16/30 MolotovPunk ***** válasza:
45%

Továbbá nekem az állam ne mondja meg mi erkölcsös és mi nem.

Majd én azt tudom és érzem nekem mi a jó.

Ha pedig valakinek tetszik a Török és egyéb türk rendszerek,akkor költözzön oda ki és éljen ott...

2014. okt. 24. 18:39
 17/30 anonim ***** válasza:
74%

Jelenleg Kína a világ legjobb országa, Amerika pedig a legnagyobb államadósságával rendelkező.

A 80-as években Amerika volt a világ legjobb országa, Kína pedig olyan volt, mint a mai Észak-Korea.

Ezen kéne elgondolkodni, mielőtt a kínai modellt és annak követését szidod.

2014. okt. 24. 18:41
 18/30 anonim ***** válasza:
31%

"Jelenleg Kína a világ legjobb országa, Amerika pedig a legnagyobb államadósságával rendelkező."

Mégis mi tetszik annyira Kínában? Az, hogy egy építkezésen ha meghal 5-6 ember "semmi baj max befalazzuk őket" vagy az, hogy a 11-12 éves gyerekek egy tál rizsért megvarrják a cipőket? Mellesleg Japán rendelkezik a legnagyobb államadóssággal a világon.

"A 80-as években Amerika volt a világ legjobb országa, Kína pedig olyan volt, mint a mai Észak-Korea. "

Igen, ez való igaz és itt látszik legjobban, hogy a nyitott liberális piacgazdasággal sokkal nagyobb fejlődést lehet elérni mint az elzárkózó gazdaságpolitikával.

"Ezen kéne elgondolkodni, mielőtt a kínai modellt és annak követését szidod."

Azokon is ellehet gondolkodni amiket én leírtam, mielőtt a kínai modellt isteníted.

De, hogy a kérdésre is válaszoljak: OMM alatt ez egyértelmű, azóta soha nem voltunk annyira közel az európai életszínvonalhoz.

2014. okt. 24. 18:52
 19/30 MolotovPunk ***** válasza:
68%

/Jelenleg Kína a világ legjobb országa, Amerika pedig a legnagyobb államadósságával rendelkező.

A 80-as években Amerika volt a világ legjobb országa, Kína pedig olyan volt, mint a mai Észak-Korea.

Ezen kéne elgondolkodni, mielőtt a kínai modellt és annak követését szidod./

Írásodra reagálva:

1.)Akkor te miért nem mész ki Kínába élni?

A fiatalok többsége miért nyugatra menekül innen?

Miért nem Kínába?

2.)Amerikában most is van még legalább egy majdnem 100 milliós középréteg,ami erősíti az USA gazdaságát.

3.)Illendő lenne már tudni azt is,hogy USAnak hiába van nagy adóssága,rengeteg arany készlete van és emellett valamiféle jólét is van ott,míg Kínában ilyen nem lelhető nagyon fel.Gyakorlatilag ott nincs nyugdíjrendszer,még a 70 éves öreglányok is dolgoznak éjjel nappal.Emberi jogokban sem túl jók.Életszínvonalban Kína továbbra is majdnem nulla. (Nagyjából.)

4.) Kínában nincsen középréteg.Ott vannak gazdagok és szegények.Tehát továbbra is óriási katonai hatalom,de mégis agyaglábú óriás.

és milyen érdekes,ha valami válság van az amerikai gazdaságban,lám azt Kína is megérzi.Mellesleg mind két ország függ egymástól.Tehát,ha USA-ban pénzügyi zűr van,az kihat az egész világra,még Kínára is.

Tehát,aki állandóan USA-t szidja,arról nekem továbbra is az a véleményem,hogy sablon balf_sz.Mivel azok továbbra is nyomják a sablon amcsi ellenes dumákat és nem mondják az igazi tényeket.

Figyelj:Volt szomszédom 13 éve él USA-ban Texasban kint nagyon jól családjával együtt egy farmon.

Szerinted hol él jól egy átlag bevándorló ember jobban?

USAban vagy Kínában?

Mellesleg egyedül Hongkong tudott valamiféle jó életszínvonalat felmutatni,de az is csak azért,mert az Angol gyarmat volt sokáig és más rendszer van ott még mai napig,mint Pekingben.

2014. okt. 24. 18:56
 20/30 MolotovPunk ***** válasza:
80%

Továbbá kínai életszínvonalon még japánok is röhögnek...

Az ipart meg sem említem,mert Japán ipar sokkal nagyjából ezerszer fejlettebb,minta kínai.

2014. okt. 24. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!