Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy tervezitek az életeteket...

Hogy tervezitek az életeteket internet nélkül?

Figyelt kérdés

Nekem fontos a tanuláshoz. Főiskolán szinte minden anyagot már interneten keresztül kapunk, nem beszélve a tárgyfelvételről, más ügyintézésekről. Anyukámnak fontos a munkájához, enélkül nem tudja elvégezni.

Ha bevezetik, olyan mértékű árnövekedést fog jelenteni a családom számára, amit már mi sem tudunk kifizetni, pedig (még) nem tartozunk a szegénység rétegébe.

Ha jobban belegondolunk, nemsokára meg fogják szüntetni a szolgáltatók a kábel, antennás adásokat, amiknek a helyére az digitális szolgáltatást kívánják befizetni, ami további forgalmat generál. Tehát se internet, se tévé, se telefon. Teljes sötétség.

2014. okt. 23. 10:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
55%
Az adó előtt le kell tölteni az egész internetet,oszt jó napot! :)
2014. okt. 23. 11:13
 12/30 anonim ***** válasza:
7%

Egyébként csak úgy belegondoltam, hogy ha arról van szó, hogy drágul a hús, vagy valami élelmiszer, annak is van visszhangja, de korántsem ekkora. Páran elégedetlenkednek, ennyi.

De most, hogy lehet, hogy drágul az internet? Hú, basszus, itt a világvége! :D

2014. okt. 23. 11:16
 13/30 anonim ***** válasza:

"Nem csak odáig kell ellátni, hogy "700 Ft", itt kicsit többről van szó."

Épp ezért vagy eltévedve és épp ezért nem emiatt kell aggódni. Az igazi lehúzás pont nem itt lesz. :D

2014. okt. 23. 11:38
 14/30 anonim ***** válasza:

"Ha valamihez nem értesz, akkor inkább ne írj róla... "

Már én is szóltam neki, hogy erősen el van tévedve több ponton is, de nekem nem hiszi el.

2014. okt. 23. 11:41
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

# 12 "Hú, basszus, itt a világvége!"

Alulbecsülöd az internet szükségességét. Lehet hogy most csak 700 Ft lesz a limit, de ennek a kormánynak sosem elég semmi.

Ha a 150 Ft/GB-ot bevezették volna, akkor igen, képletesen világvége lett volna.

Ma már minden internetalapú. Az összes cég az internetre építi magát.

Ha a 150 Ft/GB-ot bevezették volna akkor rengeted ( de tényleg RENGETEG ) cég tönkrement volna az országban, és újabb rengeteg munkanélküli lett volna.

Azoktól a válaszoktól meg falra mászok hogy "régen is megvoltunk internet nélkül".

Ez tény, de az régen volt, most meg ma van. Ma már összeomlana minden internet nélkül.

2014. okt. 23. 11:57
 16/30 anonim ***** válasza:

Akik ezt a 700-at fix értéknek tartják, kisegítenek egy matekpéldában?

Rogán Antal szerint 20-25 milliárd bevételt várnak az internetadótól. A cégekre 5000, a magánszemélyekre 700Ft a küszöb.

a) Számoljuk ki, hány cég van MO-n!

Ha (legyünk optimisták) 8 millió ember befizeti a 700 Ft-ot, akkor 5.6 mrdFt bevétel származik innen. A különbség 19.4 mrdft. Ez leosztva 5000-el: Magyarországon 3 880 000 cégtől várnak internetadó-fizetést. (Ha jó táblázatot nézek, akkor MO-n 2011-ben 1.1millió gazdasági szervezet működött. [link] )

b) Ha ezt olyan köztehernek tekintjük amit mindenki egyenlően fizet majd (10 millió ember, 25mrdft), akkor fejenként 2500 Ft jut. És mivel ez nem külföldi tőkéből fog fizetődni, szerintem a magyar emberek zsebéből fog kiszivárogni.

Ha valaki tud korrektebb adatokkal számolni, szívesen várom.

2014. okt. 23. 12:11
 17/30 anonim ***** válasza:
Kiegészíteném magam, 2014-ben is kb 1.1-1.2 millió gzdasági szervezet működik. Ezek befizetnek 6mrd adót. Az emberek 5.6 mrd-ot. Honnan a 25-ös becslés?
2014. okt. 23. 12:13
 18/30 anonim ***** válasza:
55%
A be nem fizetett, ill. késedelmi díjakból, amire még tesznek uzsora kamatot, amennyit csak akarnak.
2014. okt. 23. 12:58
 19/30 A kérdező kommentje:

"A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint: a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám, b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén 5000 Ft/hó/hívószám."

Nincs 700 forintos limit, ugyanúgy gigabájtonként 150 forint, ami rohadt sok. Megállítja az életet. Kivonulnak a külföldi vállalatok, sok magyar vállalat tönkre megy. Szennyezi a környeztet, mert akkor már olcsóbb a papír alapú ügyintézés. Rengeteg oktatási kurzus tönkre megy, mert vannak olyan helyek, távoktatási szolgáltatások, ahol interneten keresztül történik az anyagmegosztás, vizsgáztatás.

Igaz, hogy én nappalira járok, de ahogy már írtam, rengeteg anyagot mi is neten keresztül kapjuk meg, aminek néha a mérete átlépi az 1 gigát. Nem is beszélve azokról a vizsgákról, amiket interneten keresztül kell megírnunk.

2014. okt. 23. 13:51
 20/30 A kérdező kommentje:
Nyilván nem csak tanulásra használom... :) A Gmailen és Neptunon kívül jóval több oldalt kell használni.
2014. okt. 23. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!