Ki lehet jelenteni, hogy a korrupció csak addig baj, amíg kimaradunk belőle? Ha körön belülre kerülünk, hirtelen nem is baj?
Mindennapi történet : ismerősöm (magániskola igazgatója) éveken át tépte a száját, hogy hiába pályázik akármire, semmit se nyer meg, mert a „csókosok” nyernek mindent, és előre le vannak zsírozva a dolgok.
Hogyan, hol, nem tudom, de szerzett egy „ismerőst”, és azóta az iskola egyre másra nyeri a pályázatokat. Érdekes, azóta egy szót se hallani tőle a „csókosokról”. Furcsa is lenne, hiszen már ő is az lett.
Van olyan pályázat amit úgy nyert meg, hogy UTÓLAG, az eredményhirdetés után adta be a pályázati anyagot.
Világos: kihirdetik, megnyeri a nem létező anyagával, majd ha már megnyerte, hát utólag bead vmi WC-papírt, hogy mégse mondhassák már, hogy nem adott be semmit.
És ezek még annyira nulla semmi dolgok az állami mutyikhoz képest.
Hát van az a mondás, hogy nekem csak az a bajom a korrupcióval, hogy engem kihagynak belőle.
Ha éveken át gürcölsz százezer forintért, vagy annyiért sem, és tudnád, a büdös életben nincs esély, hogy normális körülmények között élj, akkor ha egyszer csak lehetőség nyílna, hogy nem egészen legális módon a zsebedbe csúsztatnak 2 milliót, hidd el, te se mondanál nemet.
hát épp ez az! naná hogy nem mondanék! sőt, ha jól keresnék, akkor se mondanék-mert sose elég. igaz, hogy épp most keresetem egy millát, de ha csak úgy leesik még kettő, hát miért ne.
engem csak az idegesít, akik tépik a szájukat, hogy így a korrupció, meg mocskos tolvajok stb, de ha lehetőségük nyílna egyből ők is tömnék a zsebüket.
de akkor legalább a pofájukat ne jártassák!
hidd el, te se mondanál nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!