Szerintetek is a Jobbik az egyetlen, értelmes párt ma Magyarországon?
Szeretnék véleményeket hallani, hogy ti mit gondoltok a Jobbikról.
Ha lehet akkor ne azzal gyertek hogy szar, fos, náci stb...
Indokoljátok meg, hogy miért rossz vagy éppen miért jó! A válaszokat előre is köszönöm!
"Ja es eleg ranezni az uj ozdi polgarmesterre. ha ozdi lennek egne a bor a kepemrol, hogy ilyen embert valasztottak meg."
Miért? Szerintem nem cigány.
Kedves kérdező!
Nem szimpatizálok a jobbikkal.
Először is érdemes a jobbiknál különvenni a szavazóit és magát a pártot, mert a jobbikos szavazók nagyon sok esetben a nemzeti identitásukkal azonoítják a jobbikosságukat. Ezt a párt generálja. Ezzel megosztja pont a jobbikosok számára a nemzetet, ezt elítélem.
Továbbá, a saját szavazóik sokszor nem is a jobbik politikája miatt szimpatizálnak, hanem mert ő ettől igaz magyar, vagy mert így nyíltan cigányozhat, nyíltan románozhat, mert így kívül maradhat a tényleges politizálástól, és a független 3. erőhöz tartozhat. A jobbik ráadásul nem is igazán ezekről szól, de ez alapján szervezi a szavazóit. Ez egy átverés, elítélem.
Ennek következménye, hogy nem a valós problémákkal foglalkozik, hanem az emberek indulatait meglovagolva csinál politikát. Nem az oktatásról, egészségügyről, adózásról, gazdasági növekedésről beszél. Hanem nagyon beleragadt a bűnügybe, és ebben is csak a nemzetbiztonság, meg a közbiztonság kérdésébe. Ezek persze fontos kérdések, csak pl. a harmadik világbeli bevándorlók randalaírozásainak ügye eltörpül amellett, hogy az ország nem képes fenntartani magát az itt megtermelt pénzekből, és hiteleket kell folyamatosan felvenni, hogy nullára kijöjjünk.
Végül, ami nagyon fáj nekem a jobbiktól, hogy a paksi paktumot megszavazta. Az ország önállósága, hogy ne legyen semmilyen más országnak kiszolgáltatva, elemi érdeke egy nemzetnek. Egy tisztességes párt ekkor azt mondaná, hogy nézzük meg, hogy ez az ország hogyan tudná saját maga megoldani az energiszükségletét. Nem ezt tették. Még a saját tiszta szenes megoldásukat sem támogatták. Pedig van. Van teljesen zöld, hosszútávon fenntartató, az atomnál sokkal olcsóbb, Paksnál sokkal több munkahelyet teremtő (ráadásul pont azon a területeken ahol égető szükség van a munkahelyekre), az országot idegen adósságba nem kényszerítő, korszerű és saját magyar megoldás az energiára.
Ha volt valaha hazaárulás, az az Orbán-Putyin paksi paktuma. A jobbik a saját energiapolitikáját feladva, a magyar embereket elárulva megszavazta ezt a oaktumot. Ugyanúgy elárulta a hazáját, ugyanúgy hiteltelenné vált. EGy tisztességes jobbikos politikus ilyenkor azt mondta volna, hogy "köszönöm, de egy ilyen horderejű tett után nekem nincs többé helyem egy ilyen pártban". Hányan tették ezt?
Köszönjük az értelmes társalgást. Aki benyögi, hogy igen, az 100% körül. Aki ír értelmes véleményt, érvel, nem bunkó stílusban, hanem normálisan, az meg 0% körül. Persze cáfolat nincs.
Nem értem, miért baj, ha valakinek más a véleménye, ha azt normálisan írja le.
A Jobbik egy szörnyű párt, amely a frusztrált, sikertelen, boldogtalan emberek legallantasabb indulatait (rasszizmus, gyűlöletkeltés, mások lenézése) lovagolja meg, abból az egyetlen célból, hogy embereit, mindenféle elvektől, ideáktól függetlenül a hatalomba juttassa.
A Jobbik bejutása a parlamentbe, a magyar politikai élet végromlásának és súlyos betegségének a tünete. Egy fasiszta párt, ami időnként próbál szalonképesebben viselkedni, de nem nagyon megy neki, mert mindig kilóg valahol a lóláb.
A Jobbik léte a Fidesz érdekeit szolgálja, mert az emberek a választásokon a kisebbik rossz elve alapján kénytelenek a kevésbé nyíltan fasiszta, kevésbé ostobának és kevésbé gonosznak tűnő alternatívát választani.
Én is a Fideszre szavaztam, bárhogy szégyellem is, mert a baloldal nevetséges gittegyletes halmaza, az LMP harmatgyönge és összefogásra képtelen, rendes komoly konzervatív vagy liberális, vagy ténylegesen zöld párt pedig nincs, igaz valódi szociáldemokrata párt sincs.
Az ország számára biztonságos kikötőt és egy boldogabb jövőt egy erős Európai Egyesült Államokban való tagság jelenthetne, de most még a jelenlegi EU-tól és a normális demokratikus országoktól is távolodunk.
Érdekes volt ezt így 2017-ben végig olvasni...
Így utólag azt tudom írni: bármelyik párt választása értelmesebb dolog lett volna, mint a Fideszre szavazni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!